Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Uncategorized

Russisch gevechtsvliegtuig botst met Amerikaanse drone boven Zwarte Zee

Wannes Neukermans

Boven de Zwarte Zee is een Russisch gevechtsvliegtuig gebotst met een Amerikaanse drone. De drone is daardoor neergestort, meldt het Amerikaans legercommando in Europa (US EUCOM) in een persmededeling.

Twee Russische gevechtsvliegtuigen van het type Su-27 zouden “onveilige en onprofessionele” onderscheppingsmanoevres hebben uitgevoerd tegen de Amerikaanse MQ-9-drone. Eén van de gevechtsvliegtuigen zou de schroef van de drone geraakt hebben, waardoor de Amerikanen het onbemande toestel gecontroleerd moesten laten neerstorten in de zee.

Internationale wateren

Het gaat om een incident boven internationale wateren in de Zwarte Zee, omstreeks 7 uur ’s ochtends. Voor het contact zouden de Russische piloten al meermaals brandstof gedumpt hebben op de drone. De Amerikanen hebben het over een “roekeloze, milieuonvriendelijke en onprofessionele” daad. Generaal James Hecker roept de Russen op om zich “professioneel en veilig te gedragen”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/06/in-beeld-oekraiense-kamikaze-drone-blaast-olieraffinaderij-in-rusland-op/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Russisch gevechtsvliegtuig botst met Amerikaanse drone boven Zwarte Zee”

  1. Er was geen echte botsing. Door de onverwachte maneuvers van de Russische Sukhoi SU-27 stuurde de drone bestuurder (in een controlecentrum in Holloman Air Force Base) de drone plots te sterk omhoog, waardoor de MQ-9 Reaper in stalling kwam en neerstortte.

  2. Helpt het om te weten dat 70% van het grondgebied van Oekraïne aangekocht is door een tiental Amerikaanse multinationals om industriële landbouw te doen, en dat Poetin de annexatie van Oekraïne door het westen wil tegengaan? Om de financiële belangen van die privébedrijven te beschermen moet er nu oorlog zijn…

Plaats een reactie

Delen