Oorlogsmisdaden: Russische soldaten executeren ongewapende Oekraïner die "Slava Ukraini" zegt

Oorlogsmisdaden: Russische soldaten executeren ongewapende Oekraïner die "Slava Ukraini" zegt

Uncategorized

Oorlogsmisdaden: Russische soldaten executeren ongewapende Oekraïner die “Slava Ukraini” zegt

Wannes Neukermans

Op het Twitterkanaal ‘Ukraine War Now’ is een video opgedoken waarin een gevangengenomen Oekraïense soldaat geëxecuteerd wordt, nadat hij “Slava Ukraini” (“Glorie aan Oekraïne”) zei. Het executeren van gevangengenomen soldaten is een oorlogsmisdaad. Het is onduidelijk waar de beelden zijn opgenomen.

Terwijl er op Twitter vooral verontwaardigde reacties zijn en de Oekraïense overheidsaccounts getagd worden om het slachtoffer te identificeren en te eren, zijn er op Russische Telegramkanalen mensen die de oorlogsmisdaad goedkeuren. “Te veel kogels verspild, jammer”, of “hopelijk gebeurt dit binnenkort met alle Oekraïense gevangenen”.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend beschouwd worden:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Oorlogsmisdaden: Russische soldaten executeren ongewapende Oekraïner die “Slava Ukraini” zegt”

  1. In de oorlog gebeuren vreselijke dingen. De media kiest een partij en propageert dit naar haar gebruikers. Toch jammer dat die media de 10.000 dode burgers in de Donbass nooit heeft getoond, of de oorlogsmisdaden van de Oekraïnse soldaten. Wat mij betreft zou de media meer aandacht moeten besteden en druk moeten leveren om de oorlog te stoppen, in plaats van de mensen nog meer op te jutten met deze soort van propaganda.

Plaats een reactie

Delen