Vlaams Belang voert actie aan hoofdkwartier cd&v: "Vang asielzoekers zelf op!"

Foto: Twitter.

Uncategorized

Vlaams Belang voert actie aan hoofdkwartier cd&v: “Vang asielzoekers zelf op!”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang heeft maandagochtend actie gevoerd aan het partijhoofdkwartier van cd&v in de Wetstraat. Daarmee wil de partij haar ongenoegen uiten over de asieldeal van de federale regering en de 700 extra opvangplaatsen voor asielzoekers die bevoegd staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) wil creëren.

Het kernkabinet van de federale regering heeft vorige week een akkoord gesloten over de aanpak van de asielcrisis in België. Dat houdt onder meer in dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) 700 extra opvangplaatsen zal creëren, waarvan 400 in een containerdorp in Kampenhout, op voorwaarde dat de achterpoortjes in de Opvangwet worden gesloten.

Die extra opvangplaatsen zijn een doorn in het oog van Vlaams Belang. Met slogans als “Cd&v, vang ze zelf op!” en “Nicole, ons land zit vol!” voerde de partij maandagochtend actie aan het hoofdkwartier van cd&v.

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zullen extra opvangplaatsen de asielcrisis niet oplossen, integendeel. “De Vlamingen willen minder asielzoekers, niet meer opvangplaatsen. Als cd&v toch zo graag extra opvangplaatsen wil, stellen we voor dat ze er hier zelf in de Wetstraat creëert. Het gebouw komt toch leeg te staan”, suggereerde Van Grieken. Hij verwees daarmee naar de geplande verhuis van cd&v naar een nieuw hoofdkwartier aan Tour & Taxis in Brussel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Vlaams Belang voert actie aan hoofdkwartier cd&v: “Vang asielzoekers zelf op!””

  1. Zolang België de EU niet verlaat en de Vluchtelingenverdragen niet opzegt zal er niets veranderen. Er zal dus niets veranderen. Vlaanderen is ten dode opgeschreven. Misschien verdienen we niet beter. Maar waarom dan al die klimaat- en milieumaatregelen ?

  2. Luc,in Lampedusa zijn er 5000 negers aangekomen op 14 dagen,die komen allen naar hier.De kustwacht moet ze niet opvangen maar terugslepen.In Tunesië wil de president niet langer negers opvangen,dus komen ze naar hier,zij keren niet brousse-waarts,zij gaan naar het land van melk en honing

  3. Ik ben niet akkoord dat men extra opvangplaatsen creëert voor gelukzoekers op de kosten van de belastingbetaler. Ik zal kijken op mijn belastingbrief of ik deze uitgaven kan aftrekken.
    Als DEMOOR deze opvangplaatsen wil dat ze die dan zelf betaaalt.

Plaats een reactie

Delen