Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Wagner-huurlingen claimen verovering oostelijk deel Bachmoet

Wannes Neukermans

De Russische Wagner-huurlingengroep claimt het oostelijke deel van Bachmoet te hebben veroverd. Voor de stad in het oosten van Oekraïne wordt al maandenlang gevochten door het Oekraïense leger en Russische troepen. De slag om Bachmoet is de langste en dodelijkste strijd sinds het begin van de Russische invasie in februari vorig jaar.

Jevgeni Prigozjin, de topman van Wagner, zei in een audioboodschap die door zijn persdienst is verspreid, dat “Wagner-eenheden het hele oostelijke deel van Bachmoet hebben veroverd, alles ten oosten van de rivier Bachmoeta.”

Gecontroleerde terugtrekking

Het Russische leger probeert al maandenlang Bachmoet in te nemen en beschouwt de stad als een belangrijk punt in de Oekraïense verdedigingslinie. De Oekraïense strijdkrachten blijven echter vastbesloten om de stad te verdedigen. De afgelopen dagen nam de druk op de Oekraïense strijdkrachten toe en dreigde er een omsingeling. Daarom volgde volgens het Amerikeense ‘Institute for the Study of War’ “een gecontroleerde terugtrekking”.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarschuwde dinsdag in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN dat, als Rusland erin slaagt Bachmoet te veroveren, de troepen van Poetin “vrije baan” krijgen om belangrijke steden in het oosten van Oekraïne over te nemen. “Natuurlijk moeten we denken aan de levens van onze soldaten”, zei Zelenski. “Maar we moeten alles doen wat we kunnen, terwijl we ons bewapenen en bevoorraden en ons leger zich voorbereidt op het tegenoffensief.”

De strategische waarde van Bachmoet door verschillende experts wordt betwist, maar toch is de slag om Bachmoet de langste en dodelijkste strijd sinds het begin van de Russische invasie in februari vorig jaar. Zowel de Oekraïners als de Russen hebben er enorme verliezen geleden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/china-overweegt-drones-wapens-en-munitie-aan-rusland-te-leveren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Wagner-huurlingen claimen verovering oostelijk deel Bachmoet”

  1. Stop nu even uw propaganda-machine. Bachmoet is uiterst belangrijk om de hele Donbass veilig te stellen tegen Navoekraïense tegen-aanvallen. De verliezen aan manschappen zijn vooral voor Oekraïne catastrofaal: Tien gesneuvelde Oekraïeners tegen één Rus. Dat bevestigen de Israëlische inlichtingendiensten.

Plaats een reactie

Delen