Conner Rousseau stapte op omdat het echt niet anders kon

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Zowel Oekraïne als Rusland lijden forse verliezen in en rond Bachmoet

Wannes Neukermans

In de strijd rond de oost-Oekraïense stad Bachmoet zijn er de laatste dagen zowel aan Russische als aan Oekraïense zijde veel slachtoffers gevallen. Volgens Oekraïens president Zelensky gaat het om 1.100 Russische doden in de afgelopen dagen, Russische autoriteiten melden dat ze meer dan 220 Oekraïners konden uitschakelen in de afgelopen 24 uur.

De Russische Wagner-groep claimde vorige week al het oostelijk deel van Bachmoet te hebben veroverd, en het lijkt erop dat de stad binnenkort volledig in Russische handen zal zijn. Het Russische leger – of in dit geval de ingehuurde Wagner-groep – probeert al maandenlang Bachmoet in te nemen en beschouwt de stad als een belangrijk punt in de Oekraïense verdedigingslinie.

Strategische waarden

De strategische waarde van Bachmoet door verschillende experts wordt betwist, maar toch is de slag om Bachmoet de langste en dodelijkste strijd sinds het begin van de Russische invasie in februari vorig jaar.

In een video meldde de Oekraïense president Zelensky dat de Russische troepen enorme verliezen hebben geleden. “In minder dan een week (…) zijn we erin geslaagd om meer dan 1.100 vijandelijke soldaten te doden, alleen al in de regio van Bachmoet”, aldus Zelensky.

Veel slachtoffers

Daarnaast zouden er meer dan 1.500 Russische soldaten (zwaar)gewond zijn. In totaal zouden er volgens verschillende Westerse bronnen tussen de twintig en de dertigduizend Russische slachtoffers gevallen zijn in en rond Bachmoet.

Langs de andere kant meldde de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe “dat ze de afgelopen 24 uur meer dan 220 Oekraïense militairen hebben gedood”. Volgens de Wagner-groep, die in opdracht van het Kremlin Bachmoet probeert te veroveren, vechten de Oekraïners voor elke meter, maar zijn ze wel dicht bij een finale overwinning.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/wagner-huurlingen-claimen-verovering-oostelijk-deel-bachmoet/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Zowel Oekraïne als Rusland lijden forse verliezen in en rond Bachmoet”

Plaats een reactie

Delen