Bouchez verkiest coalitie met N-VA boven Vivaldi II, op 1 voorwaarde

Georges-Louis Bouchez. Photo News

Uncategorized

Bouchez verkiest coalitie met N-VA boven Vivaldi II, op 1 voorwaarde

Anton Schelfaut

Als N-VA bereid is om haar confederale ambities in de koelkast te stoppen, wil MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in 2024 opnieuw een coalitie vormen met de partij van Bart De Wever. Dat heeft hij woensdag gezegd in het Franstalige radioprogramma Bonjour Bruxelles.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft woensdag de deur op een kier gezet voor een nieuwe federale regering met N-VA. De Zweedse regering van N-VA, MR, cd&v en Open Vld onder leiding van Charles Michel (MR) was volgens hem immers “een pak efficiënter” dan de huidige Vivaldi-regering. “Het volstaat te kijken naar het aantal hervormingen dat onder Zweeds werd doorgevoerd en dat er vandaag niet van komt”, schetst hij.

De MR-voorzitter legt de bal wel in het kamp van N-VA. Op sociaal-economisch vlak zijn beide partijen volgens Bouchez elkaars beste partners, terwijl ze op communautair vlak lijnrecht tegenover elkaar staan. Als de Vlaams-nationalisten niet bereid zijn om hun confederale ambities in de koelkast te stoppen, is een samenwerking voor hem uitgesloten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Bouchez verkiest coalitie met N-VA boven Vivaldi II, op 1 voorwaarde”

  1. A. Doelstelling en grondslag NVA. 1.1 In haar streven naar een beter bestuur en meer democratie kiest de Nieuw-Vlaamse Alliantie logischerwijs voor de onafhankelijke republiek Vlaanderen, lidstaat van een democratische Europese Unie

  2. De Wallingant Bouchez is eerlijk in tegenstelling met kameleon Bart DW. Persoonlijk zou ik nooit onderhandelen met Waalse imperialisten. Vlaams zelfbestuur kunnen we alleen afdwingen via democratisering van onze instellingen en invoering van referenda. De burger/kiezer moet inspraak krijgen bij de keuze van zijn leiders en het beleid. De particratie antidemocratische tool van de Banken en multinationals zijn een variante van het totalitarisme.

  3. Oh maar Bart de zwever ziet daar geen probleem in hoor Lowieke. Zeg maar hoeveel keer hij zijne kazak moet draaien. Niemand gelooft nog dat hij het ooit ernstig nam met zijn communautair gewauwel!

  4. Ik wist niet dat het “onafhankelijke Vlaanderen” zoals NVA het ziet toch de mogelijkheid voorziet om de transferts van 12mia/jaar te laten doorlopen in de volgende legislatuur van de “coalition of losers”. BDW en Francken hebben zo wel een heel aparte kijk op een “onafhankelijk Vlaanderen”. Ik heb liever een België waar elk zijn facturen betaalt, dan een NVA type onafhankelijk Vlaanderen dat 12Mia/ jaar weg geeft al decennia lang en door de ontvangers als racist verweten te worden.

  5. NVA zal moeten steun betuigen aan het VB en dit voor de verkiezingen.Als hij burgervader van Antwerpen wil blijven zal hij klare wijn moeten schenken.De toekomst van de NVA ligt in zijn handen,ofwel verdwijnen ofwel samenwerken met het VB en het confederalisme uitroepen in het Vl Parlement.Mei en oktober zullen de toekomst van Vlaanderen bepalen voor de volgende eeuw.Ik ben lid van de NVA ,overtuigd maar ook overtuigd dat NVA met het VB moet samenwerken anders wordt FDW de nieuwe burgemeester van A’pen

  6. Het VNV, de Volksunie en N-VA sinds 2014, hun kiezers bedriegen zit in het DNA. Om de valiezen te mogen dragen van de Waal Bouchez laten ze bij N-VA collectief hun broek zakken.

  7. Bouchez verkiest coalitie met N-VA onder voorwaarden. Valt het niet op? N-VA heb we nog nooit voorwaarden horen stellen om te collaboreren met de Walen. Walen vormen een minderheid maar zijn desondanks arrogant en kijken met minachting neer op de Vlaamse systeempartijen. En wat dat laatste betreft kan ik ze geen ongelijk in geven. N-VA, CD&V, OVLD en Groen één bende losers. Laat ze een strop dragen en in hun ondergoed naar de Wetstraat lopen.

Plaats een reactie

Delen