Calvo haalt uit naar Bouchez: "We hadden beter Vivaldi gemaakt zonder hem"

Kristof Calvo. Photo News

Uncategorized

Calvo haalt uit naar Bouchez: “We hadden beter Vivaldi gemaakt zonder hem”

Anton Schelfaut

Groen-Kamerlid Kristof Calvo kan de uitgestoken hand van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez naar N-VA maar matig appreciëren. Een Vivaldi-regering zonder MR, die hij de “blokkerende factor” noemt, zou volgens Calvo vaak beter functioneren.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde woensdag dat hij na 2024 opnieuw een coalitie wil vormen met N-VA, op voorwaarde dat de Vlaams-nationalisten hun confederale ambities in de koelkast stoppen. De Zweedse regering van N-VA, MR, cd&v en Open Vld onder leiding van Charles Michel (MR) was volgens hem immers “een pak efficiënter” dan de huidige Vivaldi-regering.

Dat pleidooi voor een heruitgave van de Zweedse regering zet kwaad bloed bij Groen-Kamerlid Kristof Calvo. “Eigenlijk hadden we beter een Vivaldi-regering gemaakt zonder hem”, sneert hij op Twitter richting Bouchez. “Dan zou Vivaldi vaak beter functioneren. Nu is MR vaak de blokkerende factor.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Calvo haalt uit naar Bouchez: “We hadden beter Vivaldi gemaakt zonder hem””

  1. Calvo zou beter terug verkassen naar Nederland nu Jong Groen tweets rondstuurt die dan op hun beurt werden verwijderd onder druk van de weinig diverse partijtop!! Huichelaar…..

  2. Natuurlijk wil Bouchez verder met NVA, de transfers zijn voor de volgende legislatuur al verankerd door Theo Francken. En wat Calvo betreft, elke regering of zelfs gemeenteraad is beter af zonder groen. Bekijk de komende winters maar eens uw energiefacturen, overdag want ’s avonds zal er geen licht meer zijn.

  3. MR maakt veel lawaai, maar ze zijn, als het erop aankomt, loyaler dan de dogmatische Groene partijen. Dé spelbreker bij uitstek, die alle noodzakelijke hervormingen tegenhoudt is de PS. Heeft Calvo zo lang in Nederland gezeten dat hij dit niet gezien heeft ?

  4. Ik heb Bouchez nog nooit dwaze praat weten te vertellen zoals uit de mond van de slijmerige groenen waaronder vooral domme Tinne. En inderdaad: hij gaat niet tot het uiterste omdat anders Vivaldi dood zou zijn. Hij zal de stekker er niet uittrekken maar met zijn prik-acties slaagt hij er toch in de andere Vivaldioten wakker en op afstand te houden.
    Maar samen met NVA? Dat lijkt me een brug te ver. NVA staat diametraal tegenover MR op gebied van “Belgie”, maar beleidsmatig en economisch op dezelfe golflengte en verantwoordelijkheid.
    Dat je zo’n nonsens uit de mond van dat Kalvo moet horen is opnieuw geen verrassing. Wanneer heeft die voor het laatst nog iets zinnigs uitgekraamd? In zijn interview met De Vadder over de bedrijfswagens?

  5. Hij bewees dat in het verleden toen hij er ten stelligste van overtuigd was dat hij Anuna De Wever als boegbeeld moest gebruiken! Toen begon hij al te hallucineren en zag hij zichzelf al als minister van ‘k weet niet wat. Helaas was hij vergeten dat hij bij Almacy op de zwarte lijst van de gevaarlijke gekken stond en aldus uit de regering gesloten werd …

Plaats een reactie

Delen