Conner Rousseau wil burgemeester van Sint-Niklaas worden

Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Conner Rousseau (Vooruit) wil burgemeester van Sint-Niklaas worden

Anton Schelfaut

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil volgend jaar burgemeester van Sint-Niklaas worden. Die ambitie heeft hij uitgesproken in een interview met Het Laatste Nieuws.

In het interview kondigt Rousseau aan dat hij bij de verkiezingen van 2024 zowel de lijst van het Vlaams Parlement als de lokale lijst zal trekken. “Inwoners zien in mij de laatste hoop om onze stad opnieuw op de kaart te zetten”, zegt hij. “Ik wil niet alleen België veranderen, maar ook Sint-Niklaas. Als de kiezers van mijn stad mij de meeste stemmen geven, zal ik met veel plezier mijn rol als burgemeester opnemen.”

Rousseau schuift meteen ook enkele concrete plannen naar voren. Zo wil hij achter het station een nieuwe studentenwijk bouwen, de start van de Ronde van Vlaanderen weer naar Sint-Niklaas halen en de kinderopvang bijsturen.

Premierschap

Als Rousseau op zondag 13 oktober 2024 de nieuwe burgemeester van Sint-Niklaas wordt, treedt hij daarmee in de voetsporen van zijn moeder. Christel Geerts (Vooruit) volgde op 30 juni 2010 Freddy Willockx op als burgemeester van Sint-Niklaas en droeg de sjerp tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Om in Sint-Niklaas de burgemeester te kunnen leveren, moet Vooruit de N-VA van huidig burgemeester Lieven Dehandschutter achter zich laten. De Vlaams-nationalisten hebben momenteel 14 van de 41 zetels in handen, terwijl de socialisten er slechts vijf in hun bezit hebben.

Op de vraag wat hij zou beslissen als hem volgend jaar een ministerpost of zelfs het premierschap wordt aangeboden, wil Rousseau nog niet vooruitlopen. “Waar ik in zo’n scenario beland, zal een beslissing zijn die ik op dat moment zal nemen, en niet nu”, besluit hij. “Maar het zou bijzonder straf zijn dat er al een federale regering zou zijn tegen de lokale verkiezingen, die vier maanden later vallen. Het blijft mijn ambitie om te gaan besturen in Sint-Niklaas, de stad die ik graag zie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Conner Rousseau (Vooruit) wil burgemeester van Sint-Niklaas worden”

  1. Misschien kan hij dan de plassende bulldog terugvinden, waarvoor ik speciaal met mijn 85-jarige moeder naar Sint-Niklaas gereden te zijn, na een bezoek een week eerder en de bulldog gezien te hebben, de bulldog niet meer terug heb kunnen vinden. Het was ergens in winkels naast het stadshuis op het grootste plein van België. Van mij mag hij burgervader worden. Manneken Pis in Brussel en De Plassende Bulldog in Sint Niklaas.

  2. Een beetje zoals zijn beste vriend: en partijvoorzitter, en parlementslid (is hem al beloofd in de volgende Vlaamse regering) , en burgemeester. Deze salonsocialist heeft het graaien van jong af aan heel goed geleerd en zal, zoals zijn beste vriend en toekomstige coalitiepartner, het eens in de praktijk omzetten.

  3. Om het bij een ‘mooie’ politieke traditie te houden zou het zomaar kunnen dat zijn moeder ‘en stoemelings’ eerste minister gaat worden. We moeten van niks meer verwonderd zijn. En om limburg terug op de kaart te zetten hebben de sossen nog steeds de Willy. Als de man zonder stemmen FVDB het kan, kan de Willy het ook, hij heeft tenslotte ‘ervaring’

  4. Het staat nochtans in alle kranten dus ik denk niet dat het een aprilvis is. Wat ik wel vreemd vind is die studentenwijk die hij uit de grond wil stampen. “Sunnekloas” is allesbehalve een studentenstad. Een verpleegopleiding, een agro-opleiding en een lerarenopleiding, dan heb je het zowat gehad. Maar ja, enige megalomanie is socialisten nooit vreemd natuurlijk…

  5. Goeie zet. Als burgemeester heb je veel minder mensen die kritisch kunnen zijn over je bestuur en je blijft gemakkelijker onder de radar zodat je ongeveer alles kan doen zonder daar echt op afgerekend te worden. Hij heeft veel geleerd door naar Bart De Wever te kijken! Die zit ook stilletjes in zijn stadhuis poen te pakken en laat anderen zoals Jambon en Demir de hete kolen uit het vuur halen!

Plaats een reactie

Delen