Dries Van Langenhove (Belga)

Dries Van Langenhove (Belga)

Binnenland politiek

Dries Van Langenhove belaagd op weg naar lezing Martin Sellner: “Het geweld komt altijd van links”

Pieter Van Berkel

Dries Van Langenhove is woensdagavond aangevallen door radicaal-linkse betogers in Leuven, toen hij zich naar de lezing van de Oostenrijkse identitaire activist Martin Sellner begaf. “Het is áltijd links dat rechts aanvalt. Nooit andersom.”

De lezing van Sellner werd georganiseerd door de nationalistische studentenvereniging NSV. Het evenement werd aanvankelijk verboden door de KU Leuven, met het argument dat de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd kon worden. De studentenvereniging trok daarop naar de rechtbank en kreeg gelijk: de lezing kon alsnog doorgaan. NSV moest wel een privéfirma inhuren om voor de veiligheid te zorgen.

Van Langenhove: “Het geweld komt altijd van links”

Van Langenhove was samen met een groepje op weg naar de lezing toen 40-tal radicaal-linkse manifestanten, die op dat moment een mars tegen de komst van Sellner organiseerden, hen in de gaten kregen. De groep rond Van Langenhove werd daarop aangevallen.

“Ik ging samen met twee vrienden naar de lezing op de universiteit, waar de vrije meningsuiting toch hoog in het vaandel gedragen zou moeten worden”, reageert Van Langenhove. “In de buurt van de plek waar de lezing door zou gaan kwamen we een groep van Antifa tegen. Een van hen gooide met frisdrank naar een van mijn vrienden en probeerde hem te slaan. Toen mijn vriend hem probeerde weg te duwen kwamen er nog anderen uit de groep Antifa’s op ons af.”

De politie, die massaal ter plaatse was, haalde de twee groepen uit elkaar. “Het is tot wat duw- en trekwerk gekomen en Dries Van Langenhove is daarbij belaagd”, reageert politiewoordvoerder Mathieu Caudron bij Radio 2. “De politie is onmiddellijk tussenbeide gekomen en heeft een proces-verbaal opgesteld voor de personen die Van Langenhove belaagd hebben.”

Volgens Van Langenhove is het niet de eerste keer: “Het is niet dat het heel vaak voorkomt dat zoiets gebeurt, maar het is wel áltijd links dat rechts aanvalt. Nooit andersom.” Hij wijst er op dat de linkerzijde met alle macht probeerde de lezing te laten annuleren.

Het ex-Kamerlid herinnert zich dat het een van de redenen was waarom hij Schild & Vrienden heeft opgericht. “In Gent kwam Antifa ook lezingen van onder meer Theo Francken verstoren, door met allerlei vieze producten te gooiden. We wilden zorgen dat studenten niet langer weerloos waren”, klinkt het.

Gaëtan Claeys van de NSV gaf van zijn kant de aanwezigen de raad geen confrontatie op te zoeken en zich niet te laten provoceren door de tegenbetogers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “Dries Van Langenhove belaagd op weg naar lezing Martin Sellner: “Het geweld komt altijd van links””

  1. Natuurlijk is het altijd links die met geweld alles probeert naar hun hand te zetten, ze weten immers heel goed dat zij nooit vervolgd zullen worden. En andere mensen worden “verplicht zelfmoord te plegen met verschillende kogels” of worden “per ongeluk” doorzeeft door kogels omdat ze te wantrouwig zijn geworden tegenover de staat…maar links…nooit vervolgd voor geen enkel misdrijf met geweld.

  2. VRT heeft het over linkse betogers. Antifa zijn zelfverklaarde communisten. VRT heeft het over extreem-rechts. Ze volgt de logica van de communisten. Bijgevolg is de VRT communistisch.

  3. Dringend tijd om Antifa te benoemen voor wat het is in de mainstream media: bende achterlijke domme seniele haatsmurfen met losse handjes. Extreemlinks krapuul. Van de straat ermee.

  4. Antifa. Extreem-links straatterreur, met een ideologisch streng marxistische basis, waarvan de massamoordenaars Lenin, Trotski, Stalin en Mao, zonder de Rode Khmers te vergeten, de helden zijn. Eigenlijk zijn het privé milities .Zij zijn fanatiek, goed georganiseerd en worden gefinancierd en gesteund door rijke bobo’s, die dezelfde ideologie delen en achter de radar actief zijn. In een echte democratie zouden zij allang buiten de wet gesteld zijn, maar hier en ook in andere landen, zoals in Frankrijk, worden zij door linkse politici en rechters beschermd, wiens zoontjes of dochters er dikwijls deel van uitmaken.
    Zij zijn tot alles in staat, zelfs tot extreem(dodelijk) geweld, omdat zij zich beschermd voelen. Alle steun voor de moedigen, zoals Dries Van Langenhove, die niet voor de terreur plooien.

  5. Linkse en extreem linkse terreur (bij de vakbonden en politieke maffia) maakt deel uit van het Belgisch (voornamelijk Franstalig) DNA. Reden waarom je geen rechtse partijen meer kent in Brussel en Wallonië.

  6. De Vrt is medeverantwoordelijk voor het geweld waar Dries slachtoffer van is. Zij hebben hem doelbewust met hun Pano reportage gediaboliseerd met alle gevolgen vandien.

  7. Dat een prive-militie niet toegelaten wordt is volkomen normaal. 109 miltanten werden veroordeeld tot een jaar cel.
    Toen de VMO in de jaren 1970 – 80 gingen “wandelen” in de Voerstreek werden ze aangevallen en beschoten door leden van de Action Fouronaise, onder leiding van Jose en Jean-Marie Hapart als daar zijn René Grosjean en Joseph Snoeck waarbij gewonden vielen. De schutters werden echter nooit veroordeeld.
    Gerecht van twee maten en twee gewichten zoals nu nog altijd het geval is.

  8. Wanneer gaan Verheyden en co van de VRT eens een onderzoek doen naar dit extreem- links geweld van groeperingen als antifa? Ik denk dat daar nog wat anders zou uitkomen dan aangebrande memes! Maar dit past niet in hun ideologisch kraam veronderstel ik!

Plaats een reactie

Delen