Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout: "Groen zal de mensen nooit blaasjes wijsmaken"

Jeremie Vaneeckhout. Photo News

Uncategorized

Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout: “Groen zal de mensen nooit blaasjes wijsmaken”

Anton Schelfaut

In tegenstelling tot de traditionele partijen – “die het discours van Vlaams Belang overnemen, maar gewoon meer van hetzelfde doen” – zal Groen de mensen nooit blaasjes wijsmaken. Dat zegt Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout in een interview met Het Laatste Nieuws.

In het interview trekt Vaneeckhout fel van leer tegen de traditionele partijen en cd&v in het bijzonder. Hij verwijt de andere partijen onder meer ze “permanente campagnemachines” zijn geworden, iets waar hij Groen voor wil behoeden. “De dag dat ik net als sommige collega’s zever moet verkopen of populistische slogans moet roepen om één procent beter te scoren in de peilingen, dan stop ik ermee”, benadrukt hij.

Gelovige plattelandsjongen

Hoewel Vaneeckhout een gelovige plattelandsjongen is, zou hij naar eigen zeggen “nooit van zijn leven” een christendemocraat kunnen zijn. “Cd&v predikt zaken, maar komt haar overtuigingen nooit na”, hekelt hij. “De problemen waar het platteland mee worstelt, zijn de schuld van het decennialange beleid van cd&v.”

Vaneeckhout verwijst daarbij naar de boeren, die cd&v “een onleefbaar model van schaalvergroting heeft opgedrongen en nu voorliegt dat ze kunnen verder doen als voorheen”. “Maar tegelijkertijd keuren de christendemocraten in Europa vrijhandelsakkoorden goed die toelaten dat onze landbouwers kapot geconcurreerd worden door boeren aan de andere kant van de wereld. Zo geef je geen toekomst aan de landbouwsector”, oordeelt de Groen-covoorzitter.

Volgens Vaneeckhout profiteert Vlaams Belang van de onvrede die leeft op het platteland. “Traditionele partijen nemen hun discours over, maar doen gewoon meer van hetzelfde. Mensen voelen echt wel als je met hun voeten speelt. Dat is iets wat Groen nóóit zal doen: de mensen blaasjes wijsmaken”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout: “Groen zal de mensen nooit blaasjes wijsmaken””

  1. Weg met kernenergie , meer gasceentrales die ons afhankelijk maken van gasleveranciers en die massaal CO2 uitstoten : deze blaasjes die groen ons heeft wijsgemaakt hebben onze energiefactuur ongezien omhooggeduwd .
    Een verademing zal het zijn als groen onder de kiesdrempel terechtkomt.

  2. Groen maakt je nooit blaasjes wijs ? Dat Vaneeckhout dan maar eens uitlegt hoe het echt zit met de verlenging van de meest recente kernreactoren. Tinne Van der Straeten kan al zo goed liegen als de premier !

  3. “Groen zal de mensen nooit blaasjes wijsmaken. De dag dat ik … zever moet verkopen of populistische slogans moet roepen om één procent beter te scoren in de peilingen, dan stop ik ermee”

    Dat is dus exact wat u hier doet; ik hou u dan ook aan uw woord en ga er vanuit dat u ermee stopt. Vandaag nog.
    En wat de blaasjes van Groen betreft : https://doorbraak.be/groeneenergie/De Grote Groene Leugens (in de volksmond : de GGL)

  4. De Groenen maken ons al blaasjes wijs sinds Agalev opgericht werd.En de laatste 20 jaar heeft dat de gewone Vlaming al massa’s geld gekost en het wordt alleen maar erger.

  5. 🤣😂🤣😂🤣 Een interview opgenomen den 1e April nietwaar ? Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat hij dit echt meende. Stel je voor, de Groene sandaalterroristen die de waarheid spreken. Het zou weer eens wat anders zijn.

  6. Wat een blaaskaak.
    De stemmetjes die Groen bij elkaar gesprokkeld heeft zijn het resultaat van de bangmakerij die ze te pas en vooral ten onpas gepropageerd hebben, dit alles zonder enige wetenschappelijke fundering.
    Herinner u de zure regen, het gat in de ozonlaag, de Cfk’s en nog heel wat beweringen die nergens op steunen.
    Kernafval: Er wordt meer geproduceerd via de geneeskunde dan door het opwekken van elektriciteit.
    Niemand zit graag zonder elektriciteit dus was dat een prachtig onheilspellend vooruitzicht voor stemmenwinst.
    Had die chantage door Groen er niet geweest dan stond men al veel verder om kernafval te recycleren, zonder stockering in de ondergrond of in zee.
    Uiteindelijk moest de groene minister van energie gaan pleiten om de kerncentrales langer open te houden om niet in het donker te eindigen want die groene, hernieuwbare energie is totaal onbetrouwbaar.
    Hoe hard kun je tenonder gaan aan je eigen dogma’s?

  7. Ook al gaat het licht straks uit, ook al is bewezen dat kerncentrales minder vervuilend zijn gascentrales, ook al is bewezen dat 40% leefloners allochtonen zijn en 45% nooit zal en wil werken…toch blijven ze beweren dat er genoeg energie zal zijn, gascentrales goedkoper zijn, en allochtonen naar hier komen om te werken. Wat nu blaasjes zijn en wat niet, leg het nog een keertje uit?

  8. Jeremie was nooit echt een plattelandsjongen, anders wist hij dat de boeren enkel kunnen functioneren met schaalvergroting. Daarom dat die bio-rommel zo duur is en de lelijkste vruchten of oogsten zijn, en de producten het kleinste zijn. Innovatie zit in schaalvergroting, zoals het stressvrij slachten van varkens in de NoorderKempense slachhuizen. Iets waar we wereldtop in zijn. Enkel stadse mensen stemmen op groen. De rest van ons op het platteland leeft al in symbiose met de natuur en we kunnen hier overleven wanneer we de steden zonder eten zetten.

  9. Kan men dat manneke geen fopspeen in zijn mond steken want ons foppen kunnen de Groene terroristen als de beste! Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de andere trado’s ons geen oren aannaaien!!??

  10. De grootste hypocrieten vind je bij Groen. Op lokaal bestuursniveau: geen inspraak voor de burger, geen dialoog, geen transparantie. Ideale combinatie met de N-VA secte . Fietssnelwegen à volonté. Voetgangers en minder-validen kunnen de pot op.

Plaats een reactie

Delen