Vlaams Parlement moet symbolische schadevergoeding betalen aan Sihame El Kaouakibi

El Kaouakibi vroeg parlementaire medewerkers aan maar kreeg ze eerst niet. Photonews

Uncategorized

Oekraïens leger beweert dat Bachmoet in Oekraïense handen blijft

Wannes Neukermans

Volgens het Oekraïens leger blijft de stad Bachmoet onder hun controle. De autoriteiten zeggen sinds zondag minstens zestig aanvallen afgeweerd te hebben. Ze zouden ook 6 aanvalsdrones neergehaald hebben.

De Oekraïners meldden dat het Russische leger vooral in Donetsk actief waren geweest. De stad Cherson in het zuiden is ook getroffen, maar het zwaartepunt blijft in en rond Bachmoet liggen.

Wagner

Ondanks dat de Russen ‘de tactiek van de verschroeide aarde’ toepassen, blijft het Oekraïense leger voorlopig standhouden. Omdat de Russische Wagner-huurlingengroep niet meer voldoende eenheden tegelijkertijd kan inzetten, komen er ook eenheden van het ‘echte’ Russische leger richting Bahmoet.

Begin maart claimde de Wagner-groep de verovering van het oostelijk deel van Bachmoet. Ook de laatste dagen lijken de Russen in het centrum gebied in te nemen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/wagner-huurlingen-claimen-verovering-oostelijk-deel-bachmoet/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Oekraïens leger beweert dat Bachmoet in Oekraïense handen blijft”

  1. Van het Oekrains leger geloven we absoluut niks meer. Die hebben ons al te dikwijls iets wijsgemaakt. hoed u voor hoera berichten uit Oekraine. Gewoonlijk is dat de voorbode van een grote overwinning door het Russisch leger.

  2. Het Oekraïens leger beweert In Bachmoet te zitten. Hoezo, waren die niet bezig met Moskou te belegeren? Ik zou dolgraag inzage krijgen van de bankrekening van peetvader Zelenski in Zwitserland, die moet toch, ondertussen, dank zij zijn lucratieve oorlog, voor rekening van uncle Joe, stinkend rijk geworden zijn. Oekraïense patriotten sneuvelen voor hun ideaal. De ene zijn dood is de andere (kliek Zelenski, zijn brood. Het verbaast mij ook dat onze professionele oorlogshitser, Guy Verhofstadt, daar nog altijd niet in de loopgraven aan het front, zijn woorden in daden heeft vertaald.

Plaats een reactie

Delen