Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak?

Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak? - Shutterstock

Uncategorized

Ook Hongarije verbiedt import van Oekraïens graan

Wannes Neukermans

Naar het voorbeeld van Polen hebben ook de Hongaarse autoriteiten besloten om niet langer graan uit Oekraïne te importeren. Naar eigen zeggen lijden hun eigen boeren te hard onder de “oneerlijke concurrentie” door goedkopere producten uit Oekraïne.

Een groot deel van het Oekraïense graan wordt geëxporteerd via Polen. Maar door logistieke problemen is er een enorm teveel aan graan in Polen, waardoor lokale prijzen dalen. Daarom heeft het land besloten om de import van graan en andere producten uit Oekraïne stop te zetten.

“Vandaag heeft de regering besloten om de invoer van granen in Polen en tientallen andere landbouwproducten te verbieden”, zei regeringspartijleider Jaroslaw Kaczynski. “Anders zou het leiden tot een ernstige crisis in de landbouwsector in Polen.” De Poolse autoriteiten benadrukken dat ze op andere vlakken de Oekraïners zullen blijven steunen.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Ook Hongarije verbiedt import van Oekraïens graan”

  1. Ging de wereld niet van de honger vergaan door graangebrek met de oorlog in graanschuur Oekraïne? Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het vooral speculanten zijn die vorig jaar de schrik en de prijzen hebben aangewakkerd. Maar ons brood zal niet meer goedkoper worden …

  2. Eigen volk eerst in Polen en Hongarije. Waar hebben we dat nog gehoord? Juist, America first in de VSA van Donald Trump. Alleen in Vlaanderen vindt de particratie solidariteit met onze boeren, werknemers, gepensioneerden, precaire groepen en Vlaamse autonomisten niet normaal. In Vlaanderen en Belgique zijn alleen bankiers, industriëlen, speculanten en multinationals belangrijk

  3. Maar ondertussen zijn de bakkers lekker poen aan het (b)pakken. De energieprijzen zijn terug als voorheen een aan de prijs van de bloem zal het dus ook niet liggen. Ik heb nog ik geen enkele sector een daling gezien.

  4. Roger,het begint altijd klein.Wie zal er eerst stoppen met wapens te leveren aan die clown-zelensky?Die wapens moeten betaald worden en iemand zal dat doen.Wij zijn twee keer gekloot,eerst de dure prijzen die we moeten betalen en dan belastingsgeld om die zielepoot zelensky te ondersteunen tegen een feitelijke bondgenoot van de rechts-denkende Europese burgers

  5. Als de bakkers een beetje kunnen terugwinnen van de minder inkomsten en zelfs verlies van de voorbije jaren door letterlijk dag en nacht en op feestdagen te werken (probeer als bakker maar eens personeel te vinden) dan gun ik ze dat van harte. Zij hebben ook geen geïndexeerd gegarandeerd inkomen.

Plaats een reactie

Delen