Geen ‘vrijheid blijheid’ in de cultuursector

Stijn Brouns. Van de redactie

Binnenland politiek

Tom Van Grieken: “Cordon sanitaire is niet meer mijn probleem, maar van N-VA”

Wannes Neukermans

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken oordeelt dat het cordon sanitaire niet langer zijn probleem is, maar dat van de N-VA. Van Grieken hoopt, samen met veertig procent van de Vlamingen, dat Vlaams Belang deel uitmaakt van de volgende Vlaamse regering.

Uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, RTL en ‘Le Soir’ blijkt dat vier op de tien Vlamingen willen dat Vlaams Belang deel uitmaakt van de volgende Vlaamse regering. Van Grieken blijft echter nuchter en benadrukt dat Vlaams Belang niet bereid is om principes opzij te zetten om aan de macht te komen, zoals Open Vld dat volgens hem wel doet.

Van Grieken is van mening dat het cordon sanitaire niet meer zijn probleem is, maar dat van N-VA. “N-VA moet keer op keer met socialisten of liberalen samenwerken. Hoe gaat de rechtse N-VA-kiezer een rechts beleid krijgen? Toch alleen maar als N-VA het cordon sanitaire opheft”, redeneert hij. De VB-voorzitter benadrukt echter ook dat zijn partij niet zal instemmen met een regering zonder een communautaire agenda.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/wordt-morgen-in-zwijndrecht-het-cordon-sanitaire/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

24 gedachten over “Tom Van Grieken: “Cordon sanitaire is niet meer mijn probleem, maar van N-VA””

  1. man man TVG jij bent een mijn naar mijn hart, en inderdaad houw uw voet uw de grond
    want iedere gazet ieder extremistiche partij en zender of gazet zullen neersabelen
    mijn steun heb je , het is de de Vlaming genoeg geweest

    Didier

  2. Natuurlijk moet VB mee in de volgende regering. Maar het volgende gaat zich afspelen, de NVA hoop op een resultaat zoals in de peiling , niet te groot worden, zo rond de 20 % blijven hangen. Dat is voor hun het scenario bij uitstek, ze hopen zo samen met het VB niet een volstrekte meerderheid te behalen. Zo kunnen ze de sossen uitspelen om niet met het VB te regeren, het is dan conner zijn schuld.
    Dat is het schaakspel van De Wever. Het kan enkel nog doorkruist worden door een zeer grote overwinning van het VB. Dan is hijzelf aanzet om te kiezen, dat wil hij vermijden want dan is de NVA de gebeten hond als hij Van Grieken afwijst.
    De inzet is groot. Uitkijken is ook naar de rol van de regimepers, zij zullen alles uit de kast halen om het VB te besmeuren.

  3. Het ergste van alles en vooral voor de Vlaming is dat BDW dit helemaal niet als een probleem ziet. Zijn bedoeling is helemaal niet met VB samen te werken en het riedeltje van een “hoop racisten” is de uitleg hiervoor. Hij weet dat partijen als Vooruit en Ovld slechts de helft zijn van zijn partij en dat hij ze aan boord neemt onder zijn voorwaarden. VB is groter dan NVA dus hij zou geen soft links beleid kunnen voeren met VB in een coalitie. Een jaar voor de verkiezingen al toegeven aan de Walen dat de 12Mia de komende 5j jaarlijks gegarandeerd zijn, zou hij nooit kunnen doen met VB in een bestuur. Dus zoals TVG zegt: het wordt een coalition of losers, de volgende Vlaamse regering, waar BDW zelfs zal schrapen bij de door hem verdoemde partijen als Ovld en CD&V, ja zelfs Groen om aan 50% te geraken, als zijn petekindje Rousseau het zou slecht doen. TVG, je hebt meer dan gelijk dat een stem voor NVA een verloren stem zoals die de afgelopen al bijna 20j is geweest voor de Vlamingen. BDW heeft het nooit echt gemeend met de Vlaming, hij/zij zijn slechts instrumenten geweest om als partij te doen groeien en hij heeft dan ook keer op keer als hij aan de macht is gekomen, zowel federaal als Vlaams, de Vlaming als een steen laten vallen. Die partij is onze stem niet waard, ze is niet wat ze zegt te zijn en wat ze zegt te doen.

  4. Het is inderdaad te hopen dat het VB de kans krijgt eindelijk te bewijzen waar ze echt voor staan: de Vlaming eerst. Maar dat hebben we ook gehoord toen N-VA aan de macht begon deel te nemen en vlak daarop de Vlaamse verzuchtingen in de diepvries belandden. Hopelijk gebeurt dat niet met het gehele programma van het VB, want dat er toegevingen gedaan zullen moeten worden, dat staat wel vast. Beter de boel laten ontploffen dan teveel te moeten toegeven, want dan raak je toch geen stap verder, integendeel. Daarvoor is het bewijs de laatste 4 jaar wel al geleverd.

  5. Wat heeft N-VA verandert sinds dat Bart De Wever partijvoorzitter is? Wat hebben Geert Bourgeois en Jan Jambon veranderd als minister-president? N-VA is de partij van de stilstand en als ze in bewewing komt is het om oorlog tegen de boeren te voeren. Karel Van Camp schrijft dat voor de Franstaligen de taalwet een vodje papier is. Klopt. Maar dat kunnen ze zich niet veroorloven zonder de politieke medeplichtigheid van Vlaamse politici. Ik walg iedere jaar als ik Vlaamse politici zie en hoor de Vlaamse Leeuw zingen in het Brussels stadshuis, de tempel, van het Frans taalracisme. Belgo-Vlamingen die Vlaamse steden te min vinden om de hoofdstad van Vlaanderen te zijn. Al eens een belletje gedaan naar de politie Brussel in het Nederlands? Welnu, dan haken ze gewoon in zonder te antwoorden. Ander voorbeeld, de voorzitster van het Belgische parlement, een socialistische dame uit de provincie Namur, notoire wallingante, beantwoordt vragen van Vlaamse verkozenen of VRT journalisten meestal in het Frans (sic). Hoe onbeschoft kan men zijn? Al eens Vlaamse verkozenen horen protesteren? Waarom wordt haar ontslag niet geëist wegens taalracisme/incivisme of incompetentie. De Vlaamse Gemeenschap beledigen wordt blijkbaar door sommige Franstalige politici beoefend als een daad van Franskiljons patriotisme. Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat Vlaamse verkozenen die beledigingen en taalincivisme van franskiljons allemaal laten passeren. In al mijn naïeveteit dacht ik dat de verkozenen het volk of minstens hun kiezers vertegenwoordigen. Neen dus het zijn blijkbaar ordinaire robotten van partijvoorzitters -(burgemeesters). Maar ja, was het niet de Franstalige moeder van Alexander De Croo die geschokt reageerde in de pers toen bleek dat advocaten met een Nederlandstalig diploma aan de slag konden bij de balie. Was dat dan niet langer meer voor behouden voor de franskiljonse elite. Dat geradicaliseerd franskiljons België moet dringend verdwijnen. Helaas heb je hiervoor politici en dito kiezers nodig met ballen en een Vlaams identiteitsbesef en uiteraard zelfrespect.

  6. Democratie betekent niet dat een extreem-linkse partij die zich voordoet als groene partij in slechts 4 decennia, principieel een rechtse partij uitsluit om de regering steeds links te laten sturen. Democratie betekent niet dat extreem-linkse NGO’s samenwerken met mensenhandelaars en illegalen om onze welvaartsstaat te torpederen. Democratie betekent niet dat je op basis van emoties express de energievoorziening in ons land uitschakelt en allerhande planeconomie gebruikt om onbetrouwbare zonnepanelen en windparken aan te leggen, en wanneer je merkt dat je ideeën niet realistisch zijn, je nog steeds doorgaat met België post-industrieel te maken zodat mensen in koude huizen en koude scholen zitten, gwn omdat je emoties je vertelden dat je hun dromen ging waarmaken. Ik weet het, tis moeilijk voor u om eerlijk te zijn, maar alles wat links het Vlaams belang van beschuldigden zijn ze zelf, alles wat kon mislopen is misgelopen en niks wat de kiezer wilde is uitgevoerd door links omwille van de gangster-afspraken die ze maakten om hun macht te hebben. Je uitspraak is dan ook het uiterste van gas lighting wat een mens maar kan bedenken. Leef maar met je leugens. Je zal blij zijn wanneer de Vlamingen en het Vlaams belang u van uw ideeën komen redden mocht 2024 geen soelaas brengen. De tijd staat aan onze kant, je maakt jezelf gwn meer en langer belachelijk.

  7. Volledig akkoord met je reactie. Persoonlijk zou ik wel de term “Emoties” vervangen door ” Radicaal Communisme, bewust door onze strot rammen, via geveinsd respect voor het milieu en de natuur “.

  8. België is, door het politiek paritair stelsel, wat alleen kon gerealiseerd worden via volks verradende Vlaamse trado politici, een Franstalige, dictatoriale democratie. Hierdoor wordt een Vlaamse meerderheid uitgebuit door een Franstalige minderheid. En, zoals Ronny hier onder schreef: stop met je belachelijk te maken. En, Homunculusje, cunnilingus het Belgische gedrocht maar verder. Vlaanderen zal je dankbaar zijn.

  9. 👍👍👍👍 Het wordt als maar duidelijker dat Bart De Zever het slechtste is, wat Vlaanderen kon overkomen. Mea culpa ! Ik heb ooit voor die leugenaar, ego-tripper, bedrieger en machtswellusteling gestemd.

  10. 👍👍👍 Na de Koninklijke Audiënties met de Fluppe, is het beginnen mislopen met De Wever. Tenzij hij zijn plannetje al bedacht had, wat mij niet zou verwonderen. Wat betreft de onvoorstelbare macht en haat voor Vlamingen van het cabinet van de Fuppe en waar het toe in staat is, om de vorming van een Vlaams front te saboteren, wenst ik niets meer te schrijven. Immers, ik wil geen onverwacht, nachtelijk bezoek te krijgen van Waalse moord commando’s. De Wever dacht er, misschien, ook zo over ? TVG is, waarschijnlijk, zijn leven ook niet beu.

  11. Mijnheer de wever , blijf vooruit en PS omarmen.
    Angst voor het Vlaams belang , doodsangst voor het Vlaams belang , blijven uw hoofdmotieven.
    De rechtgeaarde Vlaming zal er wel bij varen , hij/zij gaat meer en meer en meer kiezen voor het Vlaams belang.

  12. Wel, met VB zouden er al 12Mia onmiddellijk vrijkomen om de Vlaamse noden mee te dekken, geld dat anders naar hangmatters in Wallonië en Brussel ging gaan. Vlamingen zouden ook vanaf dan beroep kunnen doen op sociale woningen en niet achtergesteld worden op gelukszoekers. Nog enkele miljarden kunnen gevonden nog bij de subsidies en veel “dansgroepjes voor allochtonen” zouden aldus droog gelegd worden…om maar een paar zaken te noemen wat VB precies zou veranderen op Vlaams niveau. Deze zaken zijn steeds door NVA en de andere Vlaamse partijen bestendigd, erger nog NVA heeft die 12Mia zelfs al beloofd aan Wallonië en Brussel in de volgende legislatuur, 12Mia per jaar 5 jaar lang wel te verstaan. Dus, Roger, dit alleen is al genoeg om aan te tonen dat we wat anders nodig hebben dan de traditionele partijen, NVA op kop.

  13. De meeste Vlamingen kiezen voor “de koers”, “het voetbal”, soaps, vreten, zuipen, poepen, feesten, reizen en het reilen en zeilen van correct, politiek gepoepte BV’ s. Waardoor de rechtgeaarde Vlaming een unicum in Vlaanderen is.

  14. Wat een zever. De samenvallende federale en regionale verkiezingen zijn een veel groter probleem. Zolang federaal geen regering gevormd is staat een coalitie met het vb in Vlaanderen gelijk met u uitsluiten van zelfs maar in aanmerking te komen voor een coalitie. En zoals vivaldi laat zien betekent dat een tsunami van verborgen communautaire beslissingen: het woord wordt niet uitgesproken maar toevallig komen de maatregelen wallobrux beter uit.

  15. Het is veeleer een “Cordon Discriminatoir” dan een “Cordon Sanitaire” vermits het toch de vorte incarnatie is van de hoewel wettelijk verboden “Discriminatie op basis van politieke overtuiging” !

Plaats een reactie

Delen