Axel Ronse (Belga)

Uncategorized

“Ik droom nog altijd van een brede, centrumrechtse volkspartij à la CSU”, zegt Ronse (N-VA)

Wannes Neukermans

In een interview met ’t Pallieterke vertelt Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) hoe zijn politieke carrière in het jongerenbestuur van cd&v begon. “Ik raakte politiek geïnteresseerd toen paars in België de plak zwaaide”, legt hij uit. Ronse vindt het jammer dat het kartel tussen N-VA en cd&v mislukt is.

“Ik schopte het tot politiek secretaris bij JONGCD&V”, vertelt Ronse. “En als jongeren gingen we redelijk hard in tegen Leterme, die vrij snel wilde toegeven aan de Franstaligen.”

Kartel

Ronse was fan van het kartel cd&v-N-VA. “Waarvan ik dacht dat het uiteindelijk zou oplossen tot een soort CSU. Op het moment dat ik aanvoelde dat het kartel zou splitsen, heb ik mijn lidkaart van cd&v opgestuurd en ben ik lid geworden van N-VA.”

Toch droomt het parlementslid nog steed van zo’n brede volkspartij. “Ik denk dat daar nood aan is in Vlaanderen en ik geloof dat het er ooit nog komt. Een brede, centrumrechtse beweging die inziet dat Vlaams zelfbestuur de snelste weg is naar welvaart.” Ook Els van Doesburg en Bart De Wever pleitten al eens voor een dergelijke Vlaamse volkspartij.

Lees hieronder het volledige interview:

https://palnws.be/2023/05/axel-ronse-vlaams-parlementslid-kortrijks-schepen-n-va/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over ““Ik droom nog altijd van een brede, centrumrechtse volkspartij à la CSU”, zegt Ronse (N-VA)”

  1. Als je per definitie al één op drie Vlamingen uitsluit omdat ze op “extremen” stemmen, kun je moeilijk zeggen dat je droomt van een volkspartij. En je lidkaart heb je verscheurt, wel BDW heeft je ex partij al ingeruild voor Groen om zijn coalition of losers aan te vullen.

  2. Het enige dat graaiers à la Ronse interesseert is zelfverrijking via de politiek. Misschien een uitzondering op de regel, in de grotten van de Wetstraat: de PVDA.

  3. Wie ‘centrumrechts’ wil neemt net niet ‘extreemrechts’ in de mond om het VB in zijn hok te houden. De hypocrisie is hiermee bewezen. Als mengsel van Groen, Tsjeef en N-VA kan dit tellen.

Plaats een reactie

Delen