Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA). Photo News

Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA). Photo News

Binnenland politiek

PAL CAST. Axel Ronse (N-VA): “Ik denk dat er echt nood is in Vlaanderen aan een zeer brede centrumrechtse beweging”

Stijn Derudder

Axel Ronse is Vlaams Parlementslid voor N-VA en richtte samen met een groene en een christendemocraat een HR-bedrijf op. Als voormalig regionaal directeur van Unizo richt hij zich in het Vlaams Parlement vooral op werk- en ondernemingsgerelateerde thema’s.

Ronse is ook schepen van Cultuur in Kortrijk, waar onlangs oppositiepartij cd&v de zaal verliet uit protest tegen de naar eigen zeggen onfaire behandeling door de meerderheid. Beluister hieronder het gesprek met Axel Ronse, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ via Spotify of Apple Music.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

7 gedachten over “PAL CAST. Axel Ronse (N-VA): “Ik denk dat er echt nood is in Vlaanderen aan een zeer brede centrumrechtse beweging””

  1. Het énige wat Vlaanderen nodig heeft én, eventueel, kan redden om niet ten onder te gaan in de Belgische, democratische, Franstalige dictatuur, is een samenwerking NVA – VB. Zonder ego-tripper en machtswellusteling De Wever. De Wever is het slechtste wat Vlaanderen kon overkomen. Hij heeft zijn broek moeten laten zakken voor de Fluppe. De Wever wás, wel degelijk, een bedreiging voor het Koningshuis, wat geen kloten geeft om het Belgisch volk. Alleen hun koninklijke status, met het daaraan verbonden “zakgeld” van de Belgische belastingbetaler, tellen voor de Saksen- Coburgs rotzakken ( ze zijn zo rijk, als de zee diep is, net als alle koninklijke inteelt, randdebiele profiteurs, én, hebben die dotaties dus niet nodig). Die klootzakken zullen dat, desnoods, met geweld, verdedigen. Ik kan het De Wever dus niet kwalijk nemen dat hij zijn kar heeft gekeerd. Hij heeft, ten slotte, een leven én een gezin. Ik wil ook geen kogel door mijn hoofd krijgen van een Waals-Belgisch moordcommando, omdat ik Vlaamsgezind ben. Opnieuw: De Wever wás, wel degelijk, een bedreiging voor het Koningshuis. Toch blijft hij een leugenaar, bedrieger, machtswellusteling en ego-tripper. Onder zijn tirannie rijdt NVA zich klem. Zijn ego en machtswellust verbieden het hem om toe te geven dat er maar één partij wil samen werken met NVA:, nl.: VB. Als Vlamingen in 2024 niet, massaal, voor VB stemmen en De Wever niet wil samenwerken met VB, is Vlaanderen om zeep. NVA + VB = dé énige, eventuele, kans, om het grootste struikelblok, naar Vlaamse autonomie; nl.: het koningshuis, schaakmat te zetten.

  2. Met NVA zeker? Nu al is het huwelijk van Rousseau en BDW een feit, de EU poes van BDW heeft al gezegd dat Groen het bruidsmeisje is op het huwelijk en niet Cd&V, asielkeffer Theo heeft al de 12Mia/jaar beloofd aan Wallonië voor de periode 2024-2029…Neen Axel, dit is niet het soort “centrumrechtse” beweging die we nodig hebben.

  3. Meneer dikke nek die zichzelf graag hoort praten zegt dat politiek als ondernemen is. Axel Ronse heeft een job-activeringsprogramma voor oude mensen waar hij trots op is. Zijn programma heeft een succespercentage van 10%!!!!!!!! De N-VA in een notendop.

  4. N-VA. Centrumrechtse partij? Le nouveau N-VA est arrivé. Bij Wikipedia staat N-VA genoteerd als liberaal-conservatieve politieke partij (sic). Quid confederalisme? Op de Franstalige webpagina van N-VA staat zwart op wit :”La N-VA ne cherche pas de sécession”. Dus geen Vlaams zelfbestuur of onafhankelijkheid. Loyaal binnen de Belgische lijnen kleuren zoals in 2014/2018. Quid Vlaamse belastingtransferten naar Wallonië? La N-VA ne souhaite pas mettre un terme à cette solidarité (sic). Geen sprake meer om een einde te maken aan de Vlaamse dotaties naar de PS staat ‘Fédération Wallonie & Bruxelles’. Hoogstens een vrijblijvende aanbeveling om een tandje bij te steken.
    Bart De Wever en N-VA staan voor een open Vlaanderen dat van nieuwkomers verwacht dat ze deelnemen aan de samenleving, zonder hun identiteit achter zich te laten. Dus dubbele cultuur en dito nationaliteit. Vrij vertaald een kosmopolitische gemeenschap zonder grondcultuur (basiscultuur). Het eindoel van onderhavige heterogene N-VA structuur is het creëren van een Vlaamse meltingpot onder de leiding van een autocratisch partij bestuur. N-VA is een ordinaire perfide Belgicistische partij die de gewone Vlaming belazert. Ondertussen verandert Vlaams-Brabant in een virtuele toren van Babel waar het Nederlands gestaag uit het straatbeeld verdwijnt. Wie berust in de zelfvernieting van het Vlaams karakter van onze regio en Vlaamse identiteit, is bij de N-VA horrordokters aan het juiste adres. N-VA staat in deze tijden van politieke verloedering symbool voor Vlaams incivisme.

  5. Wie in een coalitie met socialisten een doorgedreven staatshervorming wil uitwerken zou je eerder wegzetten als centrum-links.
    Het kan natuurlijk een strategische zet zijn om via een doorgedreven confederalisme de splitsing van het land voor te bereiden en daarna een meer rechtse koers te varen. BDW is vooral een strateeg en het is moeilijk in zijn kaarten te kijken.

Plaats een reactie

Delen