Brusselse MR lokt parlementsleden van DéFI en Les Engagés

Sophie Wilmès. Photonews

Uncategorized

Paus roept Hongarije op grenzen te openen voor migranten

Wannes Neukermans

Tijdens een bijeenkomst in hoofdstad Boedapest, riep paus Franciscus de Hongaarse autoriteiten op de grenzen te openen voor migranten. “Het is pijnlijk en triest dat de deur hier niet openstaat voor mensen die minder op ons lijken”, klonk het. Ook premier Viktor Orban was aanwezig op de bijeenkomst.

De 86-jarige paus gaf aan dat “de politieke verantwoordelijken” – Orban dus – “meer open moeten staan voor migratie”. Viktor Orban blokkeert regelmatig migratiedoelen van de Europese Unie en doet niet mee met het verplichte spreidingsplan. Bovendien heeft het land zijn grenzen fors beschermd met hekken en grenswachten.

“De gesloten poorten zijn een teken van egoïsme”, aldus de paus. Volgens de Hongaarse regering is het belangrijk om zich te verzetten tegen migratie, omdat die de traditionele Hongaarse samenleving “zou kunnen aantasten”.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Paus roept Hongarije op grenzen te openen voor migranten”

  1. ons nicolleken zal wel enkele vliegtuigen inzetten om homoseksuele oegandezen te gaan ophalen,haar christelijke inborst en haar moslim voorzitter zullen daar wel zo snel als kan op reageren.Den ene om de paus te volgen en de andere om stemmen te winnen op 9 juni 2024

  2. Het vaticaan was toch die ‘organisatie’ die na de oorlog nazi’s hielp ontvluchten uit Europa. Ook riep zij de mensen op om samen met de nazi’s tegen het communisme te vechten. Het is ook dezelfde crapuleuze organisatie die zwijgzaam toekijkt hoe in Afrika christenen worden afgeslacht door islamitische moordcommando’s. Van die boer geen eieren.

  3. Ja Hoog-Eerwaarde-Vader, als er één Beschermer van de Europese integeriteit is, dan heet die zeker wel Orban ! Als je toch zo graag inwijkelingen binnen haalt, wat houd er je tegen om je Vaticaanstad én Castel Gandolfo mee vol te proppen. Hoe langer hoe minder vind ik me aangetrokken tot je Rooms Instituut.

  4. Wordt dit de tweede (?) paus die bij leven afstand zal doen?

    De wereld rondreizen om zieltjes te ronselen en de bestaande hun ‘egoisme’ onder de neus wrijven.

  5. Kijk naar Antwerpen, Brussel, Charleroi… beste paus en je weet wat Orban te wachten staat… Ze zijn niet allemaal zo maar de ene trekt de andere mee en na een tijdje ben je de controle kwijt. Zet je grenzen maar open voor drugs, terreur, messentrekkers, verkrachters, overvallers, inbrekers, ramkraken, … en dan zeg je als het te laat is : ‘god, vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen’. Dat is de kerk!

  6. Zou Orban zijn gast herinnerd hebben aan diens voorganger, paus Clemens VII?
    Dank zij de pausen van toen is Hongarije christelijk gebleven. In 1526 veroverden de Ottomaanse Turken Hongarije en bedreigden zij Oostenrijk. Clemens en keizer Karel V verenigden zich en stopten de islamitische opmars. Een deel van Hongarije bleef nog wel tot 1699 door de Turken bezet.

  7. “Willy Herteleer (80), een Vlaamse bedelaar die al dertig jaar in Rome leefde en zeer geliefd was op het Sint-Pietersplein, heeft door tussenkomst van het Vaticaan een laatste rustplaats gekregen op een heilig kerkhof. In plaats van in een anoniem graf, ligt hij nu tussen de prinsen en bisschoppen.”

Plaats een reactie

Delen