Vooruit wil kiesleeftijd bij lokale verkiezingen verlagen naar 16 jaar

Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Uw mening: Politici horen zich niet te moeien met opvoedingskeuzes van ouders

PAL

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil elk kind 130 dagen gratis kinderopvang aanbieden. Als blijkt dat onvoldoende ouders op het voorstel ingaan, wil Vooruit een verplichting opleggen. Uit de resultaten van deze bevraging blijkt dat u dit geen goed idee vindt.

Slechts een tiental procent van de respondenten vindt het een goed idee om kinderopvang te verplichten. “Politici horen zich eigenlijk niet te moeien met de opvoedingskeuzes van de ouders”, reageert Paul Corvair. “Tenzij deze laatsten er niet in slagen zelf hun kinderen op te voeden.”

90 procent van de respondenten is tegen een verplichte kinderopvang. “Dat staat gelijk met DDR-methodes”, reageert iemand. “De staat waakt over u van de wieg tot het graf.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Uw mening: Politici horen zich niet te moeien met opvoedingskeuzes van ouders”

  1. Het was nog niet voldoende dat het Vlaamse onderwijs in elke school, klaslokaal en activiteit regenboogvlagjes pusht waar men progressief marginale gekken aan toe voegt. Momenteel zijn pedofielen openlijk aanvaard door dat links regenboogcollectief. Nu willen die gekken dat je uw jonge kinderen bij hen afzet zodat ze er de hele dag alleen mee kunnen zijn, en als je niet instemt, dan gaan ze dat afdwingen met de loop van een geweer. Er is niks aan de hand zeker?

  2. Met opvoedingskeuzes moeten politici zich niet moeien, dat klopt. Aan de andere kant kan je wel verwachten dat ouders de taal machtig zijn van de regio waarin ze wonen en deze taal dan ook spreken met hun kinderen. Dat blijkt niet te lukken, vandaar dan politici dan denken dat anderen het dan maar moeten overnemen. Het is een kwestie van de ouders te integreren en dan zou er minder een probleem mogen zijn met hun kinderen.

  3. Een meer dan gek idee. King Conner weet uiteraard wel zelf dat het ongerijmdis. Hij weet natuurlijk óók dat er in dit land geen SCHOOLplicht bestaat maar wel LEERplicht. Hoe gaat hij dan een opvangplicht verplichten voor niet-schoolplichtige kinderen?

  4. Het voorstel van Conner Rousseau doet mij denken aan de Komsomol (communistische jeugd in de Sovjet-Unie) en de Hitlerjugend (Derde Rijk). Logisch zeker onder verwanten van de socialistische familie.

  5. Wat voor zin heeft het mensen uit een totaal andere cultuur, met hun eigen zeden, gebruiken en gewoontes te willen integreren wanneer zij dagdagelijks aangeven zich niet te willen integreren, en zich nooit te zullen aanpassen aan onze westerse samenleving. De uitzonderingen bevestigen hier wel weeral de regel. Die worden dan als norm aangedragen..

Plaats een reactie

Delen