Verdeelsleutel federale politiedotaties in het voordeel van Franstalig België

Ortwin Depoortere en Annelies Verlinden. Shutterstock/Belga

Uncategorized

Werkgevers annuleren steeds vaker vacatures bij VDAB

Wannes Neukermans

Van de bijna 400.000 vacatures die werkgevers in 2022 bij VDAB registreerden, werden er 49.809 geannuleerd omdat ze niet langer nodig waren of omdat er geen geschikt personeel gevonden werd. Het duurt ook steeds langer vooraleer werkgevers een geschikte kandidaat gevonden hebben.

Uit cijfers die Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) opvroeg bij minister van Werk Jo Brouns (cd&v), blijkt dat een recordaantal van 49.809 vacatures geannuleerd werden. Het gaat over 13 procent van alle geregistreerde vacatures.

“Het aantal geannuleerde vacatures geeft aan dat werkgevers geen bijkomende mensen aanwerven. Dat kan zijn omdat ze geen geschikte kandidaten vinden, maar ook omdat opdrachten wegvallen waardoor geen extra personeel meer nodig is”, legt Axel Ronse uit. “Een verklaring vinden voor het aantal geschrapte vacatures is niet evident. Wel zien we signalen dat de arbeidsmarkt afkoelt.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/05/axel-ronse-vlaams-parlementslid-kortrijks-schepen-n-va/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Werkgevers annuleren steeds vaker vacatures bij VDAB”

  1. Misschien is het feit dat de VDAB nogal graag ongeschikte en cultuurvreemde personen probeert op te dringen daar niet vreemd aan. Politiek correct, dat wel, maar in de bedrijfswereld niet bruikbaar.

  2. Hoezo, mag een pygmee dan niet met een tram rijden met een kussen onder zijn poep zodat hij langer lijkt ? Dat is niet politiek-correct maar wel objectief-correct.

Plaats een reactie

Delen