Engie betaalt maximaal 15 miljard euro voor beheer kernafval: "Belastingbetaler heeft er het raden naar welke factuur hem in de nek gedraaid wordt"

Illustratie. Shutterstock

Binnenland politiek

Engie betaalt maximaal 15 miljard euro voor beheer kernafval: “Belastingbetaler heeft er het raden naar welke factuur hem in de nek gedraaid wordt”

Wannes Neukermans

Donderdag ondertekenden Engie en de Belgische federale regering een tussentijdse overeenkomst. Daarin werden de voorwaarden voor de verlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 vastgelegd. De totale factuur voor het nucleaire afval en de ontmanteling van de kerncentrales zal in de loop van de tijd groeien naar minstens 60 miljard euro. Engie zal daarvan ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Delen