Jong N-VA lanceert T-shirt met opschrift 'Sale Flamand'

Enkele Jong N-VA'ers poseren met een 'Sale Flamand'-T-shirt.

Uncategorized

Jong N-VA lanceert T-shirt met opschrift ‘Sale Flamand’

Anton Schelfaut

Jong N-VA heeft op een ludieke manier gereageerd op een anti-Vlaamse uitspraak van Lucie Demaret, MR-politica en de vriendin van voorzitter Georges-Louis Bouchez. Zij verloor afgelopen weekend haar geduld tijdens een verkeersruzie in Knokke en riep “sale flamands”, wat zoveel betekent als “vuile Vlamingen”.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en zijn vriendin Lucie Demaret raakten afgelopen zaterdag betrokken bij een verkeersruzie met een groep fietsers op de Lippenslaan in Knokke. In tegenstelling tot Bouchez, die na een stevige duw zijn kalmte wist te bewaren, riep zijn vriendin “vuile Vlamingen”.

“Zij hadden eerst gezegd dat wij ‘vuile Walen’ waren en terug moesten naar Wallonië. En ja, instinctief heeft zij dan hetzelfde teruggeroepen”, nuanceerde Bouchez achteraf in een reactie aan HLN. “Ze meent dat niet, want we komen allebei graag en vaak in Vlaanderen.”

Gebrek aan respect

Ook Demaret zelf heeft haar excuses aangeboden aan de Vlamingen, maar daarmee was de kous voor Jong N-VA niet af. De jongerenpartij stelde gisteren een T-shirt voor met het opschrift ‘Sale Flamand’, een verwijt dat menig Vlaming volgens voorzitter Jeroen Bergers al te horen heeft gekregen.

“De Franstaligen hebben wel interesse in onze Vlaamse centen, maar in ruil krijgen we zelfs de meest elementaire vorm van respect niet”, hekelt Bergers. “Dat ze hun boontjes in Wallonië dan lekker zelf doppen. Het is tijd voor een eigen beleid met eigen centen, tijd voor Vlaams zelfbestuur.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Jong N-VA lanceert T-shirt met opschrift ‘Sale Flamand’”

  1. Is dat een T-shirt wat je uw kinderen aan doet om henzelf trots te laten voelen als Vlaming? Hoe kan je verwachten dat men u anders behandelt of iets anders aan doet dan wat je hen uitnodigt te doen? Ik bedoel, Theo Francken kan niet genoeg krijgen van te debatteren met Bouchez terwijl Bouchez hem als een stuk vuil behandelt en Bart De Wever, die heeft zijn eigen cordon sanitaire met de Vlamingen. Ik zou ze haast geloven dat ze zichzelf haten.

  2. dit voorval moet eens in de Kamer ten berde gebracht worden :of een MR politieker die zich in Vlaanderen komt vermaken dergelijke uitspraken mag doen,de tijd dat we de slaven waren van de waalse heren is voorbij,zij overleven nu dankzij het Vlaamse geld.Theo en Tom kunnen dit eens opwerpen,zo zullen we onmiddellijk de reacties zien van de anderen,dit zou een mooi spektakel geven.

  3. 1830: Sale Flamand. 2023: nog altijd sale Flamand. Een anti-Vlaamse uitspraak van Lucie Demaret, MR-politica en de vriendin van voorzitter Georges-Louis Bouchez. Mijn repliek Waalse liberale racisten en fascisten buiten. Gooi dat krapuul uit de Vivaldi regering en geef het koppel Bouchez straatverbod in Vlaanderen..

  4. Tijdens de jaren 1950 was er een minderheid die onafhankelijkheid voor de Congolezen claimde. Men noemde ze de “Evolués”. Wij hebben in Vlaanderen ook “Evolués” in de politiek: Wij noemen ze de onkreukbaren en Klauwaerts in casu Vlaams Belangers. Helaas bestaat de meerderheid van de Vlamingen uit culturele zelfhaters. Zij zien de democratie en soevereiniteit als een bedreiging omdat ze angst hebben om volwassen te worden en verantwoordelijkheid te moeten opnemen voor bestuursdaden.

  5. In de jaren ’50 zat ik de Nederlandstalige afdeling van het Atheneum in Leopoldstad (nu Kinshasa).
    De zwartjes zaten in de Franstalige afdeling bij de Franstalige Belgen.
    Op de speelplaats werden wij regelmatig door de Franstaligen uitgemaakt voor “sales Flamins”. Ook door de zwartjes, die zelfs elkaar met “sales Flamins” uitscholden …. van wie hadden zij dat geleerd?
    Nu ook Hate speech in Knokke … waar blijft Unia ???

  6. In de jaren ’50 zat ik de Nederlandstalige afdeling van het Atheneum in Leopoldstad (nu Kinshasa).
    De zwartjes zaten in de Franstalige afdeling bij de Franstalige Belgen.
    Op de speelplaats werden wij regelmatig door de Franstaligen uitgemaakt voor “sales Flamins”. Ook door de zwartjes, die zelfs elkaar met “sales Flamins” uitscholden …. van wie hadden zij dat geleerd?
    Nu ook Hate speech in Knokke … waar blijft Unia ???

  7. Eerlijk gezegd heb ik liever de vrijheid om hen te benoemen als ” profiteurs” ,” beroepsdoppers -stakers”, ” “onbekwamen” of welk ander verwijt dan ook . En uiteraard vice-versa dan dat we op straffe van vrijheidsberoving niks meer mogen zeggen. De sneeuwvlokjes mentaliteit mag de schop op hoor.

  8. Jeroen Bergers, goed initiatief maar helaas zal er van een Vlaams zelfbestuur niets in huis komen, ik argumenteer. De enige die een Vlaams zelfbestuur tegenhoud is bart de wever zelf, de man die 4vetbetaalde jobkes cumuleert gaat in 2024 samen met alle verliezers van een vivaldi naar een titanic regering en enkel om de postjes. Verleden jaar roept uw voorzitter op om de energie in Vlaamse handen te verkrijgen, het Vlaams Belang dient een identiek voorstel in en iedereen stemt tegen, ook de nva, dat zijn tsjeven streken. nva discrilmineert meer dan 1 miljoen kiezers dus van een confederalisme of Vlaamse onafhankelijkheid zal nooit iets worden omdat de wever dit zelf blokkeert uit eigenbehoud, lees €€€. Ik respecteer je actie doch helaas zit je in de verkeerde partij, er gaan het komende jaar nog veel overlopen naar het Vlaams Belang. Als nva ooit samen wil gaan met het Vlaams belang moeten ze eerst eens hun stal uitkuisen. Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva,
    Siegfried Bracke, de rode nva’er krijgt elk jaar 18.000€ van Telenet en een extra pensioen van 6000€ bruto boven op zijn vetbetaald pensioen en weigert terug te betalen.
    schandaal exit JM Dedecker,
    Kim Geybels drugstrafiek,
    Herent Astrid Pollers en Christophe Lonnoy subsidiefraude
    Melikan Kuçam visumfraude,
    Onbekwame Greet Valckx, directrice in het stedelijk onderwijs, per direct ontslagen wegens pesten en intimidatie is door nva terug directrice geworden.
    Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik,
    Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal
    Pol Vandendriessche en Walter Capiau ook sexschandaal
    Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie,
    Herent, burgemeester Pollers, belangenvermenging en subsidiefraude,
    Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué,
    Antwerpen LEZ zone al 50 miljoen € gestolen van de burger
    Door nva vennootschapsbelasting op intercommunales ingevoerd en kost ons 200 miljoen € per jaar.
    Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten,
    Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten,
    bart de wever 4 vetbetaalde jobkes
    Luc De Keuleneer 16 mandaten
    Michael Frielich, 2 verschillende nummerplaten om vals te spelen bij trajectcontroles

  9. Dus als ik het goed begrijp is Congo voledig gekoloniseerd door Franstaligen!Dus zijn zij de enigen die aan de Congolezen herstelbetalingen moeten betalen en ook aan ons Vlamingen gezien zij ons al koloniseren sinds 1830! Komaan waar blijven de centjes voorbijna 200 jaar leed .De Congolezen hebben het zolang niet moeten uitzweten dan wij!!

  10. In 1955 vroeg ik in Brussel, als tienjarige knaap, aan het centraal station de weg in het Nederlands aan een voorbijganger en ik kreeg als antwoord “sale boche”. Franstalige Belgen waren in de 20 ste eeuw gekend als notoire anti-Vlaamse racisten. En naar aanleiding van het racistisch incident met MR wallinganten te Knokke is dat racisme nog duidelijk latent aanwezig binnen het Waalse MR milieu.

Plaats een reactie

Delen