Politicoloog betreurt uitspraak De Croo: "Belgisch liberalisme kan niet dieper zakken" | PAL Tweets

Alexander De Croo. Photo News

Binnenland politiek

Politicoloog betreurt uitspraak De Croo: “Belgisch liberalisme kan niet dieper zakken” | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


30/06/2023 – 08:15

Politicoloog betreurt uitspraak De Croo: “Belgisch liberalisme kan niet dieper zakken”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) reageerde gisteren voor de camera van LN24 op de getuigenis van twee broers in Het Laatste Nieuws. Hun 68-jarige moeder zou in Iran zijn opgepakt en ondervraagd over hun deelname aan een protestactie tegen de komst van de burgemeester van Teheran naar Brussel. De Croo verklaarde dat “die dingen jammer genoeg gebeuren in Iran”, tot ongenoegen van politicoloog Jonathan Holslag. “Als hij dat werkelijk heeft gezegd – ik hoop van niet – dan kan het Belgisch liberalisme niet dieper zakken”, schrijft hij op Twitter. “Soit, de zwakte tussen de oren van een groot deel van Europa en zijn ‘elite’ is onvoorstelbaar. We maken zo geen schijn van kans.”

Het bewuste fragment:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Politicoloog betreurt uitspraak De Croo: “Belgisch liberalisme kan niet dieper zakken” | PAL Tweets”

  1. De Croo verklaarde dat “die dingen jammer genoeg gebeuren in Iran”. Als dat zo is, dan had hij zich de moeite kunnen besparen om Vandecasteele te ruilen tegen een terrorist.

  2. De Krotter bewijst nog maar eens dat in dit apenland je best je voeen kan vegen aan wetten en richtlijnen want, als je geld genoeg hebt, de regering alles zal doen om je uit verboden gebied weg te halen. Je kan daarna van de hoogste toren victorie roepen en dit apenland de hemel injubelen. Sukkelaars die werkelijk in de problemen zitten kunnen de boom in. Zo is vld nu eenmaal.

  3. Alexander De Croo verantwoordelijk voor massa immigratie/asiel en de desastreuze gevolgen: proliferatie van allochtone jongerenbendes en drugdealers/gebruikers. Straffeloosheid van plunderaars, pyromanen en criminele (allochtone) jongeren. Laat de politie schieten met rubberen kogels tijdens gewelddadige confrontaties in de grootsteden. Wanneer relschoppers molotov-cocktails gooien, geef de politie he recht om met scherp terug te schieten om zich te verdedigen. Relschoppers die opgepakt worden tijdens stadsrellen moeten minstens 30 dagen geinterneerd en beroofd worden van hun vrijheid onder een streng detentie regime. Zij moeten dan dwangarbeid verrichten. Nadien berecht worden door militaire rechtbanken. Waar de politie er niet in slaagt de orde en veiligheid te herstellen dient het leger ingezet worden onder het bevel van een generaal met volmachten tot en met het instellen van de avondklok en het arresteren van relschoppers/straatterroristen. Stadsguerilla moet desnoods met geweld gestopt worden.Indien geen mogelijkheid om interneringskampen te bouwen in België, pleit ik voor onderhandelingen te voeren met Wit-Rusland om ze aldaar op te sluiten onder bewaking van Wit-Russen in afwachting van hun proces, en bij veroordeling, tot na het uitzitten van hun straf.

  4. Een Belgisch onderdaan vertrekt voor futilieiten naar Iran terwijl Buitenlandse Zaken dergelijke reizen ontraadt wegens gevaar voor politieke respressies. Die waarschuwing is pertinent omdat er tezelfdertijd een Iraans terrorist in een Belgische gevangenis verblijft. Iran staat ook nog eens bekend wegens nauwe banden met de Hezbollah en Hamas die ook al verdacht worden geen terroristische acties te schuwen. Het staat dus in de sterren geschreven dat Iran op loer ligt om een Belgisch onderdaan bij de lurven te vatten om als pasmunt voor een ruil te gebruiken. Heeft de gegijzelde persoon al dan niet bewust risico’s genomen? Al dan niet in overleg en met wie? Wat zijn de banden tussen de neoliberalen en de Iraanse regering en per uitbreiding met de Belgische onderdaan die, luidens de officiële versie, vrijwillig naar Iran terugkeerde? Een terrorist ruilen voor een banale burger, weze het een gijzelaar, blijft moeilijk te vatten. En vervolgens een belangrijk lid van de islamo-fascistische theocratische staat Iran officieel ontvangen op het stadhuis in Brussel met de zegen van een neoliberale premier, de minister van BZ en haar MR voorzitter Georges-Louis Bouchez (sic). Te veel bezwaarlijke elementen ten laste, die perfect lijken te passen in een Belgo-Iraanse deal (eufemisme voor complot). Werd aan die ruil aandacht geschonken door president Biden en de Amerikaanse pers? Zal er telkenmale een terrorist in België aangehouden en veroordeeld wordt een kandidaat gijzelaar vanuit België vertrekken om in het thuisland van de terrorist als pasmunt te dienen. Toch niet gratis zeker hé?

  5. Vlak voordat de Kiesdrempel lonkt zal de voorlopig nog “Open-VLD” naar verluidt omgedoopt worden tot de blauwe “Gesloten VLD”. Het zieltogend “liberalisme” hoort immers in Bokrijk thuis.

Plaats een reactie

Delen