Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Moet Brussel als onderhandelingsplek dienen, ook voor leiders van ‘schurkenstaten’?

PAL

Los van de politieke verantwoordelijkheid die Pascal Smet, Hadja Lahbib en Alexander De Croo al dan niet dragen, was een opmerking die Smet tijdens een parlementair debat maakte interessant om te onderzoeken: Willen we dat Brussel een internationale diplomatieke hoofdstad is? Moeten ook schurken, of leiders van schurkenstaten, in Brussel kunnen komen onderhandelen met het Westen?

Moet Brussel, als ‘hoofdstad van het Westen’, minstens toch van Europa, een podium voor internationale diplomatiek zijn? De Europese instellingen en de NAVO zijn zowat de enige troeven die Brussel nog heeft. En in die zin is het misschien logisch dat ook leiders van schurkenstaten, waar niemand eigenlijk iets mee te maken wil hebben, naar Brussel kunnen afreizen om te onderhandelen. Onder strikte voorwaarden, weliswaar.

(Lees verder onder het artikel.)

Wat vindt u? Moet Brussel een podium bieden aan internationale onderhandelingen, of mogen leiders van ‘vijandige’ staten onder geen beding ons land binnen? Stem hieronder en beargumenteer uw mening in de reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “Vraag van de Week: Moet Brussel als onderhandelingsplek dienen, ook voor leiders van ‘schurkenstaten’?”

  1. Buitenlandse zaken levert de visa af, het is dus aan hen om te beslissen wie België binnen mag en wie niet. Vooraleer Brussel of een andere instantie iemand uitnodigt (waarvoor en visum vereist is) zouden ze eerst de toestemming moeten vragen aan buitenlandse zaken en niet als het betrokken land al uitgenodigd is.

  2. In de tijd dat Khomeiny in Frankrijk asiel kreeg, ging het frans politiek-administratief ook uit van de stelling dat Parijs als onderhandelingsplaats moest dienen. Parijs heeft ervoor gezorgd dat Khomeiny aan de macht kwam. Mijnheer Khomeiny werd met alle égards overgevlogen in een Air France jumbo naar Teheran; Nu hebben wij Charli Hebdo meegemaakt, heeft Salman Rushdie bijna het leven verloren…..

  3. Vandaag is Iran een schurkenstaat.De VSA, Japan, GB, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Israel, Italië, België etc…hebben ook allemaal een ranzig verleden. Zelfs de reuzegommers gedragen zich als schurken. Quid Iran? De Belgische liberale premier ziet er geen graten in om schurken uit Iran met alle honneurs te laten ontvangen. Wanneer worden onze voetbalhooligans op koffie ontvangen bij de minister van Binnenlandse Zaken of de Hezbollahs op hun beurt op het stadhuis van Brussel? We hadden ooit wel een koning die tijdens WO2 Adolf Hitler opzocht in Berchtesgaden. Daar zijn er die voor minder problemen kregen tijdens de repressie en epuratie.

  4. Wat meer diplomatie en minder deugdpronkerij, zou onze overheden goed staan. Trouwens, waarom klagen over een Iraanse burgemeester, nadat geheime diensten uit de ganse wereld in Brussel hun vuile zaken mochten doen, incl het terroriseren van de eigen diaspora. Laten hierover niet schijnheilig doen.

  5. Wat vertegenwoordigt het woord van een minister (Lahbib) die heeft gelogen? Ze moet haar politieke conclusies trekken luidt het bij Vivaldi en de oppositie. Is het dan zo moeilijk haar ontslag te eisen? Kan toch via een motie van wantrouwen. Anderzijds blijkt nogmaals het onvermogen van premier Alexander De Croo om een regering te leiden. Hallo, Sven Gatz, uw slogan indachtig: stuur die boer terug naar zijn dorp.

  6. Een storm in een, glas water! Weer een nieuw modewoord: ‘schurkenstaat’. Is Oekraïne een schurkenstaat? Met de enorme corruptie, de onrechtmatige Amerikaanse inmenging, de massale wapenleveringen en het sturen van ‘vrijwilligers’ door de Europese NAVO bondgenoten. Is België een schurkenstaat, wanneer het 800.000 kiezers als paria’s behandelt en zodoende het recht op vrije meningsuiting beknot? Voeren de regime-media geen toneel op, om andere situaties te verdoezelen en andere personen te beschermen?

  7. Update 040723- Iran heeft dit jaar al ruim 350 executies uitgevoerd. Tijd voor een liberaal feestje op het stadhuis in Brussel. De neoliberale kalief A. DC opent het bal.

Plaats een reactie

Delen