Axel Ronse (Photonews)

Axel Ronse (Photonews)

Binnenland politiek

Axel Ronse: “We kennen hoogste overheidsbeslag en toch weigert onder meer Groen om te hervormen” | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


18/07/2023 – 15:00

In een persbericht hekelt Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout het feit dat MR weigert verder te onderhandelen over de fiscale hervorming. Maar ook de strategie van Groen krijgt kritiek. “We kennen het hoogste overheidsbeslag van alle niet-communistische regimes en toch weigert onder meer Groen om te gaan naar een ’tax cut’ en te hervormen zodat meer mensen aan de slag gaan”, reageert Axel Ronse (N-VA) op Twitter.


Vorige PAL Tweet:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Axel Ronse: “We kennen hoogste overheidsbeslag en toch weigert onder meer Groen om te hervormen” | PAL Tweets”

  1. Men heeft het altijd over Vlaams Belang. Groen is veel gevaarlijker dan extreemrechts voor de maatschappij, maar ja, het behoeft wel een objectieve kijk en niet een politiek correcte zonnebril. Tegenwoordig zijn die zonnebrillen schering en inslag.

  2. Geen fiscale hervorming. Alle partijen wijzen ondubbelzinnig MR aan als oorzaak van deze mislukking. “Zes van de zeven partijen waren bereid om binnen het afgesproken kader tot een akkoord te komen”, is bij meerdere vicepremiers te horen. “Eén partij weigerde dat.” De MR (liberalen). (Bron GVA- ingekort). De activering van langdurige werklozen op de arbeidsmarkt blijft een heikel punt voor links in Wallonië. Hierbij aansluitend is het duidelijk dat het confederaal economisch model van Bart De Wever berust op pure fictie. Wijlen de CVP, SP-A en de PVV hebben de democratische besluitvorming afgevoerd en vervangen door de dubbele besluitvorming en dit heeft nadien geleid tot de Belgische politieke impasse (patstelling). Een mogelijk alternatief: de invoering van een meerderheidskiesstelsel en de rechtstreekse verkiezing van de premier + afschaffing van de taalgroepen in het parlement. Zeg maar een institutionele revolutie waarbij het nationaal belang primeert op het partijbelang. Anno 2023 een utopie.

Plaats een reactie

Delen