Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme

Pro-hoofddoekenprotest in Brussel

Binnenland politiek

Parlement keurt deontologische code voor kabinetsleden goed | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


07/07/2023 – 07:40

Parlement keurt deontologische code voor kabinetsleden goed

Op initiatief van federaal minister van Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwingen Annelies Verlinden heeft de Kamer gisteren unaniem de deontologische code voor kabinetsleden goedgekeurd. De deontologische code omvat enkele grondbeginselen zoals het behartigen van het ‘algemeen belang’ en een aantal gedragsregels. Het gaat dan over belangenconflicten, regels over giften en voordelen, aangifte van mandaten, discretie…


Vorige PAL Tweet:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Parlement keurt deontologische code voor kabinetsleden goed | PAL Tweets”

  1. Na Agusta was er ook iets degelijks gestemd, maar politici zijn heel goed in regeltjes en boetes, behalve als het gaat om hun eigen soort. Zelfs al is er dan iets bewezen, dan wordt elk proces op de lange baan geschoven, bv El Kouakibi.

  2. Regeltjes (deontologische code) die niet afdwingbaar noch sanctioneerbaar zijn als ze overtreden worden. Dat is toch ook zo voor ministers, rechters en de politie. Als de rechter in eerste aanleg faalt kan men in beroep gaan. De meerkost, veroorzaakt door de falende rechter/rechtbank, kan niet verhaald worden als men gelijk haalt in beroep. Idem dito met de deontologische code van de politie.Is dat logisch? Ik denk van niet.

  3. Waar en wanneer hebben de systeempartijen het algemeen belang behartigd? Kan dat überhaupt zonder de kiezer inspraak te verlenen via een kiessysteem waarin de stem van die kiezer doorslaggevend is > zie de USA? Een democratisch kiessysteem is in België en Vlaanderen door de particratie taboe gesteld. Het is niet in de Wetstraat en het op het Martelarenplein dat men democraten zal vinden. Zelfs het gerecht ligt onder curatele van de links liberale particratie. Om van de Vlaamse Pravda (Het Laatste Nieuws) nog maar te zwijgen.
    In België staat Liberaal gelijk met totalitair. Recent was er een politieke storm in een glas water wegens een acte de présence van de Iraanse geheime diensten in Brussel. Nu blijkt dat ook de Belgische staatsveiligheid een Belgische dissident is gaan oppakken in Noorwegen. Zijn misdrijf: met een pistool geschoten op een foto van peetvader Alexander De Croo (sic). Neen, dat is geen 1 aprilgrap. Dit is paranoïa bij het Belgisch liberaal gepolitiseerd gerecht dat Stalinistische methodes gebruikt. Dissidenten die het Liberale gerecht uitschakeld plegen dan ook luidens het regime, toevallig, zelfmoord. En met politieke moorden heeft België enige ervaring: doodstraffen tijdens de repressie, Julien Lahaut en Patrice Lumumba etc.

Plaats een reactie

Delen