Het Smelt: "Een Vlaamse renaissance binnen de kunstvorm"

Het Smelt. Trailer YouTube

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Wat moet Jean-Marie Dedecker doen in 2024?

PAL

De voorbije weken werd in de media druk gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Lijst Dedecker. Ook een tweede keer bij N-VA op de lijst staan als onafhankelijke lijkt een optie, maar misschien gaat Dedecker wel gewoon met pensioen. Nu reikt ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken Dedecker de hand. “Als Jean-Marie het écht goed voorheeft met de Vlaming, mag hij gewoon op onze lijst komen staan”, klinkt het in een interview met ’t Pallieterke.

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker, die in 2019 als lijstduwer op de Kamerlijst van N-VA in West-Vlaanderen werd verkozen, liet de afgelopen maanden herhaaldelijk optekenen dat hij een terugkeer van Lijst Dedecker (LDD) wel zou zien zitten. Hij zegt zelf te twijfelen tussen het “vechten voor het grote gelijk” en zijn pensioen, maar zou ook al een aanbieding van N-VA op zak hebben. Ook op een Vlaams Belang-lijst is Dedecker welkom.

Vandaar de vraag: wat vindt u? Moet Dedecker gaan genieten van zijn pensioen, of hoopt u op een heropleving van LDD? Of moet hij zich aansluiten bij een van de bestaande partijen aan de rechterzijde?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Vraag van de Week: Wat moet Jean-Marie Dedecker doen in 2024?”

  1. Da’s waar, Nele, maar als hij zelf een lijst opstart, veroorzaakt hij nog meer verdeling en verzwakt hij de V-partijen. NVA en VB moeten absoluut samenspannen of we zijn gesjareld.

  2. Klopt. Maar BDW viseert de jackpot: Vlaamse regering en de Wetstraat. Bij voorkeur beide samen en zonder de Wetstraat alleen als het niet anders kan. De beslissing ligt dus in Wallonië. Hebben we dergelijk dilemma niet eerder meegemaakt met het Egmontpact?

  3. Kouwe kiwi zal mensen herinneren aan Open Bld fiasco, cdnV stemmers zie ik eerder naar de Vlaamse Tsjeven van NVA trekken.
    Maar als hij meedoet zal de tripartite op Vlaams niveau VB-NVA-LDD wel een meerderheid hebben!!! En dan zal Bart De Zwever moeten kiezen tussen VB of PVDA en dat zal einde van de partij kunnen inluiden!

  4. Het doet allemaal niets ter zake. Toen Alexander aan de macht kwam heeft hij de eerste dag reeds verklaard dat hij niet zou regeren tot 2024 maar tot 2029. En zo zal gebeuren, desnoods met PvdA, anders gewoon een minderheidskabinet. Zeker niet met NVA en nog minder met VB. De loge heeft gesproken…

  5. JMD is veel te verstandig om met het VB samen te gaan. BDW zal m.i. niet met het VB samenwerken. Want dan valt de partij uit elkaar, en dat zal hij niet riskeren. Aldus zou er ook geen meerderheid in VL gevormd kunnen worden. Laat staan wegen op het federale niveau. Een halve N-VA plus een volledig VB is een certitude voor Vivaldi II. Het is dus zaak om de N-VA zo sterk mogelijk te maken. Een stem voor VB is een verloren stem voor VL.

  6. Wat is het verschil tussen Vivaldi 1 en Charles Michel 1? In Vivaldi 1 presteert de eenzaat Bouchez (MR) met succes weerwerk tegen de linkse meerderheid. In de regering Michel triomfeerde deze Waalse liberaal over de Vlaamse meerderheid met N-VA als grootste speler ! (sic). Meer N-VA versterkt de Fédération Wallonie- Bruxelles en verzwakt Vlaanderen. Of bent u al vergeten dat de sinistere Bart De Wever zijn partij, zijn kiezers en de Vlamingen bedrogen heeft in 2014, door legitieme Vlaamse eisen bij het grof huisvuil te dumpen voor een zitje in de Wetstraat als collaborateur. Alleen dwazen of verraders stemmen nog voor N-VA.

Plaats een reactie

Delen