Groen-Kamerlid kritisch voor eigen regering | PAL Tweets

Kim Buyst. Photo News en Shutterstock

Binnenland politiek

Groen-Kamerlid kritisch voor eigen regering | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


07/08/2023 – 11:38

Groen-Kamerlid Kim Buyst is niet te spreken over het lage aantal zonnepanelen dat de federale regering – waar haar partij nochtans zelf deel van uitmaakt – vorig jaar heeft geïnstalleerd op de daken van overheidsgebouwen. De Regie der Gebouwen beheert in totaal 887 gebouwen en daken, maar slechts op 37 daarvan (4 procent) liggen zonnepanelen. Vorig jaar kwamen er drie installaties bij. Buyst wijst met een beschuldigende vinger naar bevoegd staatssecretaris Mathieu Michel (MR). “Beschamend resultaat van MR-staatssecretaris. Overheid moet goede voorbeeld geven. Hernieuwbare energie betekent besparing op energiefactuur en minder CO2-uitstoot”, schrijft ze op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Groen-Kamerlid kritisch voor eigen regering | PAL Tweets”

  1. Wat een dom mens die groene, alle windmolens en zonnepanelen zouden extra moeten belast worden wegens veel te milieu onvriendelijk en niet rendabel tegenover een SMR kern centrale die veel goedkoper is en langer mee gaat en vooral, veel minder vervuilend is dan al die zonnepanelen en windmolens. Maar ja, het is maar een groene, die zijn niet lang naar school geweest. Die beweren zelfs als het ijs in de zee smelt dat de zzee spiegel gaat stijgen, 1ste middelbaar, de aggregatietoestanden, ijs dat smelt haar volume neemt af met 10% maar die domme groenen zijn niet lang naar school geweest.

  2. Zonnepanelen leggen? Ja en de overheid die met de opbrengst gaat lopen als je op verlof of op je werk bent, alleen in Vlaanderen uiteraard. Beloofd door een burgemeester van een “centrumstad” tot 2034 je opbrengst te mogen houden, nu schandelijk door de VREG opgelegde digitale meter gestolen. Dat heb als je politieke benoemde ex energieleveranciers op het postje ceo VREG te zetten, die blijven werken voor eigen belang.

Plaats een reactie

Delen