Foto: Belga.

Binnenland politiek

IJzerwake trekt naar Raad van State tegen verbod op Kameraadschapsavond

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


09/08/2023 – 12:00

De IJzerwake trekt naar de Raad van State tegen het verbod op de Kameraadschapsavond. Dat heeft de organisatie woensdagochtend aangekondigd op Twitter, nadat het Ieperse stadsbestuur afgelopen maandag had beslist om geen vergunning te verlenen voor het evenement. “Een schending van het verbod op censuur, zoals ingeschreven in artikel 19 van de Grondwet”, oordeelt de IJzerwake. Daarnaast weigert de organisatie om het vredescharter van de stad te ondertekenen. Dat was een eis van het stadsbestuur om de IJzerwake op zondag te kunnen laten doorgaan. “Over grondwettelijke rechten wordt niet gemarchandeerd”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “IJzerwake trekt naar Raad van State tegen verbod op Kameraadschapsavond”

  1. Je kunt het toch niet maken dat een politiek corrupt stadbestuur dat vreselijk schrik heeft van de verkiezingen, nu alles uit de kast haalt om elke vorm van vrije meningsuiting te verbieden. Hoe diep moet het zitten als kinderen van 5 gesluierd moeten rondlopen en de politiek de andere kant opkijkt maar als een oude traditie , ja een rechtse meeting, wordt gehouden op hun grondgebied, schieten ze in een kramp…wie zat ook week in de meerderheid…OVld (Ieper), NVA en minnares Vooruit.

  2. Die is er nooit één geweest, al de show die werd opgevoerd is maar voor de schijn geweest beseffen we achteraf. Hun enige doel was minstens in Vlaanderen wat in de pap te brokken te hebben, maar federaal interesseert hen eigenlijk niet zoveel. Daar streven zij eerder een status quo na, daarom ook hun opvrijen van de PS en Vooruit, zodat de situatie in Wallonië gehandhaafd blijft. Wallonië voor de PS (met wie mogen zij kiezen) en Vlaanderen voor N-VA en Vooruit.

  3. NVA haalt geen 20% meer in 2024.. De groene waanzin van Demir, de hypocrisie van De Roover, meeloper Francken, slappe Jambon,…..het rijtje wordt langer en langer. De partij kleiner en kleiner.

  4. Art. 27 der Belgische Grondwet garandeert “Vrijheid van Vereniging en Vergadering” ! Op basis van welke imaginaire autoriteit waant het Ieperse Stadsbestuur dat Grondwetsartikel te mogen en te kunnen schenden ?

  5. Individuele rechten en vrijheden van de grondwet zijn nep vermits de particratie gedoogd dat ze kunnen overruled worden door wetten, decreten en lokale verordeningen. Laatste verweermiddel van de gedupeerde burger: de Raad van State.

  6. Is het normaal dat grondwetsschendingen door de politieke overheden en de politie niet gesanctioneerd kunnen worden met strafrechterlijk vervolging? In Israël staat dat zelfs niet ter discussie want de joods staat heeft zelfs geen grondwet. En dat regime plegen de zionisten (extreem radicale joodse nationalisten) democratisch te noemen (sic).

Plaats een reactie

Delen