Militaire blog trekt (opnieuw) betrouwbaarheid van België als militaire bondgenoot in twijfel | PAL Tweets

Een Leopard 1-tank en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Shutterstock en Photo News

Veiligheid

Militaire blog trekt (opnieuw) betrouwbaarheid van België als militaire bondgenoot in twijfel | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


09/08/2023 – 10:40

De populaire militaire blog Oryx heeft opnieuw vraagtekens geplaatst bij de betrouwbaarheid van België als militaire bondgenoot. De aanleiding daarvoor is de levering van Leopard 1-tanks die vroeger dienden in het Belgische leger aan Oekraïne. De tanks werden enkele jaren geleden verkocht aan OIP Land Systems in Doornik voor 15.000 euro per stuk, terwijl het bedrijf nu – na restauratie – 500.000 euro vraagt. De Belgische regering was niet bereid om dat bedrag op te hoesten, maar een ander, voorlopig nog onbekend land besliste om toch een aantal tanks te kopen en te verschepen naar Oekraïne. “De staat van dienst van België doet vragen rijzen over zijn betrouwbaarheid als partner en bondgenoot”, oordeelt Oryx.

https://twitter.com/oryxspioenkop/status/1688880651041472512
Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Militaire blog trekt (opnieuw) betrouwbaarheid van België als militaire bondgenoot in twijfel | PAL Tweets”

  1. De betrouwbaarheid van het Belgische leger als partner en bondgenoot, kan worden verzekerd door dat leger te laten doen, waar het best in is: tapkasten leveren en ze ter plaatse operationeel maken en houden.

Plaats een reactie

Delen