Socialistische vakbond portretteert werkgevers als "grote schurken" in campagnevideo | PAL Tweets

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Socialistische vakbond portretteert werkgevers als “grote schurken” in video | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


11/08/2023 – 11:28

In een video op Facebook schetst de socialistische vakbond ABVV een dystopisch beeld van een wereld zonder vakbonden. Vlaams Parlementsleden Maaike De Vreese en Axel Ronse (beiden N-VA) zijn niet te spreken over de video. “Nefast voor een goede sfeer op de werkvloer, bij onderhandelingen, en het vertrouwen tussen werknemer en werkgever. Zo triest”, schrijft De Vreese. “ABVV is een gevaarlijke radicaal-linkse organisatie”, klinkt het bij Ronse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Socialistische vakbond portretteert werkgevers als “grote schurken” in video | PAL Tweets”

  1. Ik ben het boek Anna Karenina van Tolstoï aan het lezen en daarin staat een passage dat het volgende zegt”het socialisme is de ondergang van de welvaart”,meer moet dat niet zijn.Het is de fgtb, de waalse abvv die erop aandringt om zo snel mogelijk dit gefrabriceerde land te splitsen .

  2. Een politieke ideologie die er baat bij heeft dat mensen werkloos zijn zou bij wet verboden moeten zijn, wees maar zeker dat steeds wanneer de zoveelste multinational vertrekt uit België (denk aan Renault en Ford) de champagnekurken knallen bij onze kaviaarsocialisten. Op weer zoveel stemmen erbij klinken ze dan…

  3. En wat als die “grote schurken” massaal zouden vertrekken zoals Renault, Ford, Opel, Caterpillar …. en de kleinere werkgevers zouden inkrimpen zodat ze geen werknemers meer nodig hebben, waar gaan die socialisten dan van leven? Massaal op den dop, gesponserd door de staat die geen inkomen meer heeft? Vakbonden waren nuttig en nodig ten tijde van de industriele revolutie maar ze zijn geevolueerd tot een sekte die als een schimmel in alle geledingen van de maatschappij woekert en zo veel mogelijk stokken in de wielen steekt, achterlijke bende met bekrompen ideeen.

  4. De rode jasjes lijken alsom meer op een variante van de bruine hemden en hosen uit de jaren 1930. Rechtse organisaties zouden het niet moeten proberen te manifesteren in uniform. Neen, dat privilegie is voorbehouden voor de linkse vakbonden en straatcriminelen in zwarte kledij, dito bivakmutsen en zwarte of bruine huidskleur. Linkse lokale voogdijoverheid hanteert selectieve rechten en vrijheden net als in het Rusland van Poetin. Vandaar de bijnaam van linkse Poetinisten.

Plaats een reactie

Delen