Binnenland politiek

Staatshervormingen leidden niet tot meer conflicten | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


31/08/2023 – 07:00

Staatshervormingen hebben niet tot meer communautaire conflicten geleid. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Maxime Vandenberghe (UGent). Onderzoek wees uit dat communautaire conflicten doorheen de tijd alleen maar afnamen en dat die afname duidelijk gelinkt is aan de staatshervormingen.


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/08/leger-pleegt-staatsgreep-na-presidentsverkiezingen-in-gabon-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Staatshervormingen leidden niet tot meer conflicten | PAL X”

  1. Zes staatshervormingen en een kat die haar jongen niet vindt in een labyrint van virtuele theologische wetteksten. Mijn voorstel: Een nieuwe staatshervoming verplicht laten ratificeren door de drie Gewesten en de Duitse Gemeenschap. Bij ontstentenis van ratificatie geen staatshervorming. De meerwaarde van de vorige staatshervormingen is voor de modale burger, nog altijd niet bewezen. Staatshervormingen een speeltje/vleespotten voor de politieke elite. Het Belgisch probleem lag en ligt nog altijd bij de particratie. Naast de falende Belgische constructie hebben we dank zij de staatshervormingen ook nog regionale falende instellingen gekregen. Zie de Vlaamse (regering) guerilla-oorlog tegen de Vlaamse landbouwers. De Vlaamse regering, repressie-apparaat van de EU bureaucratie. Dat is de toch de schaamte voorbij. De dissidentie tegen het stikstof-beleid van de regering Jan Jambon (N-VA & OVLD) vertoont parallellen met de Guldensporenslag op 11 juli 1302, toen de Vlamingen in opstand kwamen tegen de Franse koning, Filips de Schone en tegen de pro-Franse collaborateurs. Concreet: Allen samen tegen de Vlmaamse N-VA & OVLD dictatuur.

  2. Wanneer gaat Bart Dewever nu eens een draaiboek confederalisme publiceren waarin hij verduidelijkt met welke partners VL en F hij zijn Vlaamse versie van “Mein Kampf” wil realiseren? Wijlen de Volksunie orakelde dat het Federalisme de oplossing was voor alle Vlaamse eisen. Utopie of fictie, kies maar. Blijkt momenteel dat het een leugen of minstens overschatting was. Wie zal het confederalisme van N-VA, wat dat ook moge wezen, moeten financieren? Juist de Vlaamse belastingbetaler/werknemer, zelfstandige en gepensioneerden. Zoals met de assistentiewoningen in Vlaanderen waarin prioritair illegalen binnengesluisd worden ten nadele van Vlaamse 65 +. Ondertussen verklaren de N-VA apostelen in Wallonië dat de controversiële Vlaamse geldtransferten naar Wallonië onverminderd gehandhaafd blijven. Solidariteit Noord/Zuid oblige. De N-VA cathechismus heeft twee verschillende tegenstrijdige versies naargelang de taalkeuze.

Plaats een reactie

Delen