VDAB bezorgde Wallonië 117.000 vacatures: 51 Walen solliciteerden | PAL X

Stijn Baert. Shutterstock

Binnenland politiek

VDAB bezorgde Wallonië 117.000 vacatures: 51 Walen solliciteerden | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


23/08/2023 – 17:00

Na een nieuwe samenwerkingsovereenkomst bezorgde de Vlaamse Dienst Arbeidsbemiddeling Wallonië maar liefst 117.000 vacatures waar Waalse werkzoekenden voor in aanmerking zouden komen. Slechts 51 werkzoekenden solliciteerden. “Het is doe-alsof-beleid”, zegt arbeidseconoom Stijn Baert over de arbeidsdeal van de federale regering. “Wat de PS geeft wat het wil: dat er helemaal niets schuift op de arbeidsmarkt.”


Vorige PAL X:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “VDAB bezorgde Wallonië 117.000 vacatures: 51 Walen solliciteerden | PAL X”

  1. Na een nieuwe samenwerkingsovereenkomst bezorgde de Vlaamse Dienst Arbeidsbemiddeling Wallonië maar liefst 117.000 vacatures waar Waalse werkzoekenden voor in aanmerking zouden komen.
    Slechts 51 werkzoekenden solliciteerden (sic). Let wel! Premier Alexander De Croo (OVLD) en de bende van Vivaldi: OVLD, PS, CD&V, Ecolo, Groen, Vooruit en MR, ondernemen niets om een einde te maken aan die sociale fraude. Conclusie: Vlaamse arbeiders en boeren emigreer naar Wallonië. In Vlaanderen word je fiskaal en sociaal uitgeperst als een citroen en in Wallonië word je gepamperd door de overheid.

  2. Ik ken een aannemer die uitsluitend in Vlaanderen werkt (vooral Limburg). Vijfentwintig jaar geleden moesten alle aannemers een bewijs van competentie kunnen voorleggen, bestaande aannemers moesten daarvoor een cursus gaan volgen. Onze Limburger had daar natuurlijk geen zin in en volgde de raad op van een kennis: emigreer met uw zaak naar Wallonië. De man heeft dat gedaan en heeft nu een bureeltje met parttime bediende (halve dag per week) ergens in Luik. Hij werkt voornamelijk in het zwart in Vlaanderen (verbouwingen) maar zorgt ervoor dat hij elk jaar een beetje winst maakt. In vijfentwintig haar nog geen enkele controle gehad.

  3. “Waarom werken, hier zoveel anderen”…is het motto. En hun politici steunen hen daarin volop…het is toch een ander (Vlaanderen) die alles gaat betalen. En onze politici steunen dat dan weer…NVA op kop als Belgicistische partij, vermomd in een verkiezingsjaar tot Vlaamse partij. Zelfs “Theo” heeft op de Waalse TV, niet de Vlaamse, al bevestigd dat zeker tot 2029 Wallonië zich geen zorgen hoeft te maken over de transferts. Dus Vlamingen en anderen die het goed menen met Vlaanderen, België hoeft niet te barsten maar elke betaalt zijn eigen facturen.

  4. Elke deelstaat betaalt zijn eigen facturen. Logisch, maar niet voor de Vlaamse regering (N-VA, OVLD en CD&V) noch voor de tricolore oppositie in Vlaanderen. Let wel, het consumptiefederalisme was een idee van wijlen Wilfried Martens (CVP) als bruidschat voor de Walen en Brusselaars, in ruil voor culturele autonomie. De Vlaamse politieke elite is altijd al gul geweest met het betuigen van solidariteit over de taalgrens en met volkeren in Afrika ten nadele van het eigen (inheemse) volk.

  5. Quid Waalse solidariteit met Vlaanderen? 117 000 Waalse werklozen steken hun middenvinger uit naar Vlaanderen. Waalse PS-overheid en vakbonden die arbeid op de reguliere markt demotiveren. Vlaamse geldtransferten naar Wallonië met de medeplichtigheid van Vlaamse gecorumpeerde politieke kanalen. Conclusie: stop VL geldtransferten naar de beruchte geradicaliseerde marxistische Waalse regio (PS en FGTB), alwaar reguliere arbeid als deviant wordt minacht. Ontmasker de Vlaamse politieke en syndicale medeplichtigen. Quid de Vlaamse regering die onder leiding van N-VA (Zuhal Demir) een guerilla-oorlog voert tegen onze landbouwers, en haar ogen en oren sluit, voor de fiscale tentakels van de Waalse maffia in de Vlaamse begroting.

Plaats een reactie

Delen