167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Gaat u naar de IJzerwake?

PAL

De IJzerwake, het jaarlijkse Vlaams-nationalistische evenement in Ieper, zorgt opnieuw weken op voorhand voor ophef. Deze keer zijn het gastspreker Dries Van Langenhove en de ‘Kameraadschapsavond’ die de gemoederen hoog doen oplaaien. Gaat u naar de IJzerwake?

IJzerwake weigert zich neer te leggen bij de eis van het Ieperse stadsbestuur om het vredescharter “onvoorwaardelijk” te tekenen. De organisatie tekende dat charter al, maar voegde een bijlage toe “om te voorkomen dat het charter de grondwettelijke rechten, zoals het recht op vergaderen en het recht op vrije meningsuiting, eventueel zou kunnen schenden”. Daar gaat de stad Ieper niet mee akkoord. Burgemeester Emmily Talpe vond het ook schandalig dat de organisatie Dries Van Langenhove heeft uitgenodigd als gastspreker.

Bovendien verleende de stad Ieper geen vergunning aan de ‘Kameraadschapsavond’, een avond waarop liederen gezongen zouden worden. Daartegen trekt IJzerwake naar de Raad van State.

Gaat u naar de IJzerwake? Waarom (niet)? Stem hieronder en beargumenteer uw mening in de reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Vraag van de Week: Gaat u naar de IJzerwake?”

  1. Vanuit een dorp in de Noorderkempen reden wij vroeger met een hele bus naar de IJzerbedevaart, dat was in de jaren 70.
    Ook wapperde in het dorp hier en daar een Vlaamse Leeuw. Nu zie je er geen een meer. De IJzerwake lijkt me een beetje te geweldig, te veel controverse. Maar ik waardeer Dries erg, hem had ik wel willen horen. Bovendien is het nu moeilijk om daar naartoe te komen, mocht ik nog in Vlaanderen wonen, ik zou waarschijnlijk gaan. Idem voor het Zangfeest, maar daar gaan we nog moeite voor doen.

  2. Ik deel niet alle meningen die men op de Ijzerwake ventileert maar de vrijheid van meningsuiting moet absoluut zijn in een Vlaamse democratie Bovendien is het zootje van het vredes collectief de klassieke gifmengbeker van PVDA, Groen en Voorhuid. Zonder de minste scrupules misbruiken ze het offer en de nagedachtenis van duizenden en duizenden jongens, die krijsend uiteengereten werden in de Vlaamse modder, om hun onverdraagzame ideologie en autoritair denken op te leggen aan de vrije burgers van Vlaanderen.
    Ze moesten zich rot schamen Vredescollectief 😱

  3. De Vlaming, een bedeesd iemand, die niet graag zijn overtuiging uit, laat staan zichtbaar maakt. Ook ondergetekende is zo iemand. Dit in tegenstelling tot de islam, die fier de vlag van het fundamentalisme op het hoofd van hun vrouwen plaatst. Desnoods gedwongen door sociale druk.

  4. Straks staan ze met camera’s en drones klaar, ze voeren je dan als “extreem rechts” in hun systemen. Bij bezoek van politie riskeer je afgeknald te worden zoals JC en YV, en anders houden ze het bij een extra belastingcontrole, een weigering van omgevingsvergunning, een controle drone boven je huis en tuin, versneld de digitale meter, aanpassing van KI, moeilijke autokeuring…mogelijkheden legio om de Vlaming te pesten en dan nog vooral door onze eigen overheid, zij die het tot 2014 goed meenden met ons. Ben Vlaming in hart en nieren, maar tegenwoordig durf ik er niet meer voor uit te komen met justitie en media op heksenjacht.

  5. De Vlaming? CD&V, OVLD, Vooruit, Groen, en PVDA zijn sowieso anti-Vlaming en pro Afrikaan en moslim. Idem dito met N-VA die zonder schroom het opengrenzenbeleid met de Afrikanisering en islamisering van Vlaanderen actief ondersteunen. Blijft over het VB. Conclusie Vlamingen zijn in de minderheid. Franstaligen trekken aan hetzelfde zeel: zelfvernieting van hun identiteit geen probleem voor zover de Vlamingen de geldtransferten naar Brussel en Wallonië onverminderderd handhaven en de Franse taal de Belgische voertaal blijft.

Plaats een reactie

Delen