N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Wat met alleenstaande mannen in de asielopvang?

PAL

Alleenstaande mannen krijgen voortaan geen opvang meer bij Fedasil. De instroom van families met kinderen is te hoog en die krijgen voorrang in de opvang. Een moeilijke maar noodzakelijke beslissing volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor( cd&v). Extreem problematisch, volgens Groen en de Brusselse regering.

Staatssecretaris Nicole de Moor oordeelt dat de beslissing noodzakelijk is om geen kinderen op straat te laten slapen. Het plan is echter in strijd met internationale wetgeving, die stelt dat alle asielaanvragers – ook alleenstaande mannen – recht hebben op opvang.

Daarnaast vreest Brussel voor extra overlast in de stationswijken – denk aan de problemen die nu gaande zijn bij Brussel-Zuid en de problematiek met de transitmigranten in het station Brussel-Noord van enkele jaren terug. Langs de andere kant hopen sommige mensen dat alleenstaande mannen door deze maatregel minder vaak naar België zullen komen.

Wat vindt u? Maakt staatssecrataris De Moor hiermee een goede beslissing? Of zou ze toch beter extra opvang voorzien?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Vraag van de Week: Wat met alleenstaande mannen in de asielopvang?”

  1. Wat nu alleenstaande mannen zijn, zijn straks hele gezinnen. Ze zullen niet nalaten om hun vrouw of lief te laten overkomen door wat men noemt “gezinshereniging”, wat toch vanzelfsprekend is. Verwacht binnen enkele tijd maar een tsunami van vrouwen en kinderen. Echte vluchtelingen, oké, de anderen: terug en zo vlug mogelijk. Sorry !

  2. Getwijfeld. Juist interview op radio1 met iemand uit de migratieindustrie. “Ze” sturen een jonge man vooruit om later via gezinshereniging de rest te laten overkomen. Gezinshereniging véél moeilijker maken zou al een slok op een borrel schelen.

  3. De normalisering van dakloosheid toont aan hoe gebroken ons systeem is. Dit is niet alleen mensonwaardig, maar heeft ook een impact op de veiligheid in onze steden. Sinds wanneer is het een goed idee om massa’s vreemde mannen uit conflictgebieden vrij en zonder papieren in een stad te laten rondzwerven? Een luxe-onderkomen voor elke “spontane” migrant is uiteraard onbetaalbaar, maar wat is er mis met een (al dan niet gesloten) vluchtelingenkamp? Er zijn genoeg open terreinen in de buurt van Zaventem, waar men tenten en containers met afspanning kan plaatsen, zodat migranten er op een veilige en georganiseerde manier kunnen wachten op de verwerking van hun dossier. Geweigerde migranten of personen die zich tijdens hun wachttijd al misdragen kunnen dan onmiddellijk teruggestuurd worden.

  4. Wat met alleenstaande mannen in de asielopvang?
    Verplicht laten werken voor de gemeenschap tot ze hun vliegtuigticket en hun verblijf hebben betaald. Daarna retour naar afzender. 👋👋👋👋

  5. Die profiteurs krijgen alvast voorrang op de wachtlijsten van sociale woningen. De vloed/invasie van de zwarte populatie in de regio Leuven en de Vlaamse rand getuigt van een rassenvervanging (omvolking).

  6. Wanneer alleenstaande mannen worden buiten gehouden, zullen ze ook nooit met de politiek-correcte truc der immigratie foor nadien ganse families mee kunnen binnen sleuren. Alleenstaande mannen binnen trekken, is het “Paard van Troje” binnen lokken.

  7. Asielzoeker synoniem voor OCMW zoeker. Ik heb een Afrikaan gekend in Brussel die de paterfamilias was van 10 zwart gekleurde dames met dito kinderen. De dames en hun kroost woonden op tien verschillende plekken afzonderlijk. Aldaar ingeschreven als gezindshoofd (extra inkomen). In de lokale scholen genoten ze bovendien financiële gratificaties omdat ze zogezegd verlaten werden door hun partner, zijnde vader van de kinderen. Allemaal fake natuurlijk. Regelmatig toerde de pater familias bigamist, die zelf een leefloon kreeg van de Belgische overheid, een rondje bij zijn concubines om hun inkomsten af te romen. Mij moet je niet vertellen dat zwarte gekleurde oplichters dom zijn. Laat die domme blanken maar voor mij werken…Niet te verwonderen dat ze vanuit Afrika de lucht uit hun longen persen om naar Europa te verkassen. Tja, en de factuur van onderhavige fraude schuiven onze politici, Vivaldi en Vlaams (N-VA), zonder schroom naar de brievenbus van de gedupeerde blanke harde werkers. Populair lied in Matonge:”’t Zijn zotten die werken”. U mag twee maal raden wie die zotten zijn.

  8. Volgens mij is hier geen goed moreel beleid mogelijk. Er zijn ook meer dan 100.000 illegalen in België die geen ondersteuning krijgen. Dit zijn ook mensen die soms echt in de miserie zitten.
    Anderzijds kunnen we ook niet iedereen opvangen. De bevolking wenst dit niet meer.

    Het enige wat volgens mij kunnen doen is de grenzen volledig sluiten. Ook mensen die niet erkend worden kan met niet zomaar op straat zetten en vrij laten rondlopen.

Plaats een reactie

Delen