Buitenlandse media drijven spot met 'pipigate' | PAL X

Vincent Van Quickenborne. Photo News

Binnenland politiek

Buitenlandse media drijven spot met ‘pipigate’ | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


07/09/2023 – 16:30

Yann Barthès, de presentator van het populaire Franse televisieprogramma ‘Quotidien’, heeft in de uitzending van gisteravond de spot gedreven met ‘pipigate’. Het fragment werd ook gedeeld op het X-account van Quotidien. “We moesten het erover hebben. De Belgen hebben zojuist ‘pipigate’ uitgevonden, een zeer gênante controverse…”, luidt het bijschrift.

De term ‘pipigate’ is een verwijzing naar de politieke rel rond minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Hij moest zich vanmiddag in de Kamercommissie Justitie verantwoorden voor een privéfeestje bij hem thuis in Kortrijk, omdat drie gasten herhaaldelijk tegen een politiecombi hebben geplast. Die stond voor het huis van de minister geparkeerd om zijn veiligheid te garanderen. Van Quickenborne zelf blijft erbij dat hij niet op de hoogte was van het gedrag van zijn gasten.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Buitenlandse media drijven spot met ‘pipigate’ | PAL X”

  1. Vincent Van Quickenborne, burgemeester en minister van justitie (OVLD) wekt met zijn macabere vertoning en dito uitspraken, voor de parlementaire commissie, de schijn het lopende onderzoekt van het gerecht irrelevant te vinden. Hij herinnert zich heel veel over de nacht tijdens de memorabele plasgate, behalve een belangrijk detail: namelijk de reden waarom hij een plasbeweging (ritueel) uitvoerde richting politiecombi. Vervolgens negeert hij het bestaan van de (objectieve) politiebeelden waarover het parket beschikt en vervangt die, op eigen initiatief, door persoonlijk (eigen makelij) beeldmateriaal dat hij gebruikt alsof het een officieel gerechtelijk bewijsstuk betreft, quod non, en toont het aan de parlementaire commissie. Welke redenen heeft de minister om het parket in snelheid te pakken? Quid scheiding der machten?
    Een normaal mens (sic) zou zijn beeldmateriaal [spontaan] aan de politie/parket van de procureur des konings, ter beschikking stellen voor verder onderzoek. Niet ons feestvarken die zich zonder enige schroom en bij voorbaat onschuldig verklaart, terwijl het gerechtelijk onderzoek nog lopende is (resic) en de daders blijkbaar nog moeten worden verhoord, de politiebeelden gevisioneerd en het beeldmateriaal van de heer Vincent Van Quickenborne geanalyseerd. Hij kan zich dus ondertussen niet officieel vrij pleiten van schuld in het parlement. Ontkennen is wel zijn recht uiteraard. Heeft de minister het beginsel van de scheiding der machten geschonden? Zo ja, een geldige reden tot ontslag als minister van Justitie. Toch niet evident met de liberalen aan de macht die het land regeren met een ijzeren totalitaire hand en coalitiepartijen die de kiezer vrezen als de pest.

  2. alleen mannen en in het WIT.Bij aankomst kregen ze wss een witte kap opgezet en konden zo een nieuwe Kortrijkse Ku-Kux Klan vormen,de Kortrijkse K-K-K met quickie als voorzitter.Dit allemaal in de schaduw opgezet en met Quickie als minister wordt er naar de K-K-K- niet verder gezocht,TvGrieken of DvL zijn immers geen voorzitter van dit clubje.

  3. Verjaardagsfeest of fuif? Als er dan hilariteit ontstond bij het plassen tegen een combi van de politie, ging dat dan niet gepaard met het gebruikelijke nachtlawaai? Heeft de lokale politie geen telefonische klachten geregisteerd? Werd er een patrouille ter plaatse gestuurd, hetzij om een einde te maken aan het nachtlawaai en/of om de wildplassers te identificeren? Of bleef de politie afzijdig vanwege de status van het feestvierders? Het zou natuurlijk ook kunnen dat wildplassen tegen een politiecombi deel uitmaakt van de lokale Kortrijkse OVLD cultuur. Drie feestvierders die tegen de combi plasten. Waar plasten de andere genodigden dan? Op de camerabeelden van de burgemeester gaf hij een reconstructie van een plastechniek ten beste,. Een straal straal urine niet te zien. Het vat was af of er was te weinig licht.

  4. bellege … het land waar dweilen, panda’s, drag queens, kornijnen en zeikers de dienst uitmaken … waar uitgemolken kiesvee de stallen moeten verkopen om mondiale kansarmen te onderhouden … bellege … ’t land van mijn dromen!

Plaats een reactie

Delen