Federale politie wordt ingezet om nieuwe brandstichtingen in scholen te vermijden

Annelies Verlinden. Photonews

Binnenland politiek

Federale politie wordt ingezet om nieuwe brandstichtingen in scholen te vermijden | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


15/09/2023 – 10:00

De brandstichtingen in scholen Brussel en Wallonië blijven voortduren, dus zet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) de federale politie in om mee in te grijpen. “Aan onze scholen raak je niet”, klinkt het op het account van de minister. In Charleroi werd deze week al zes keer brand gesticht in de school. Vier van deze brandstichtingen hadden al zeker te maken met het protest tegen Evras, de lessen seksuele opvoeding in het Franstalig onderwijs. De andere twee brandstichtingen worden nog onderzocht.


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/09/els-ampe-stapt-uit-partijbestuur-open-vld-aan-dit-circus-doe-ik-niet-mee-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Federale politie wordt ingezet om nieuwe brandstichtingen in scholen te vermijden | PAL X”

  1. Brandstichting gaat in deze wel heel ver, dat kan niet. Maar ik stel mij toch vragen bij de ‘documentatie’ die een vereniging als çavaria ter beschikking stelt van de kinderen in het lager onderwijs. ‘Wees wie je wilt zijn!’

  2. Als de overheid de grondrechten van haar burgers schendt hebben de burgers het recht het onrecht van de beleidsvoerders met geweld te bestrijden. Ik denk zelfs dat onderhavig recht in de Amerikaanse grondwet is opgenomen. Wat de brandstichters betreft. Werden die revolte niet uitgelokt door politici? Zijn zij niet de hoofdverantwoordelijken? Federale politie werd ingezet. Daar zitten ook mensen met kinderen tussen en nu ze moeten het terrein op met gemengde gevoelens. Zij moeten de orde handhaven beseffende dat uitlokkers van het geweld decadente politici zijn. Wat een ondankbare taak. De regering zou beter een oproep doen tot kalmte en in dialoog gaan met de gerevolteerde samenleving (ouders) ipv van te kiezen voor repressie.

  3. Ook al wringt de pers (VRT op kop) zich in 20 bochten , om toch maar niet te hoeven vermelden dat het Islam is , wij gewone Belgen weten beter – Hoe ver moeten wij nu eigenlijk nog gaan in onze tolerantiegrens !!!
    En nooit of nooit is er enige reactie van burgers , politiekers , o.a. – om dit krapuul te straffen .
    altijd maar weer word het hoofd weggedraaid !!

  4. Dit zijn moslims, ja. Maar hier zouden wij samen moeten gaan. Wij moeten toch ook niet toelaten dat onze (klein-)kinderen op jonge leeftijd geïndoctrineerd worden met de LBTQ?-doctrine. Zie de site van çavaria, wat zij ter beschikking hebben aan folders en meer.
    Zo zou er ook een folder bestaan : ‘hoe masturberen’, bestemd voor het 4e leerjaar. Die kinderen kennen niet meer de tafels van vermenigvuldiging, maar weten wel hoe masturberen.

  5. Goed gezegd. De centrum partijen zijn weer bezig groepen tegen mekaar op te zetten omdat het niet in hun kraam past dat kinderen gwn kinderen zijn. We moeten ons afvragen wie er normaal is vd 2 partijen.

  6. De Belgische grondwet en de Universerle Verklaring van de Rechten van de Mens berschermen de vrijheid van Religie. Overigens bestaat er een brede weerstand tegen de Evras-decreet. Niet alleen bij moslims, ook bij vrijzinnigen en Christenen. De mensen pikken de socialistische dictatuur in Wallonië niet langer. Dat is nu wel duidelijk. Onbehoorlijk PS bestuur zaait onvrede en wrevel. De ouders blijven bevoorrechte personen bij de opvoeding van hun kroost en niet de Waalse Parti Socialiste van dictator Magnette.

  7. Wanneer gaat de ene of andere statisticus zich eens inzetten om het wiskundig causaal verband tussen de verder schrijdende criminaliteit en de aanwezigheid van onze nieuwe medeburgers uit te leggen?

  8. Langs de ene kant massaal moslims invoeren terwijl ondertussen al wel geweten is dat die enkel de Koran als wet respecteren en aan de andere kant politie inzetten om onze mensen te beschermen tegen diezelfde moslims die, als ze hun zin niet krijgen, zelfs scholen in brand steken! Dweilen met de kraan open heet dat! Wat wij DRINGEND nodig hebben is iemand die de moed heeft om die kraan dicht te draaien!

Plaats een reactie

Delen