Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Binnenland politiek

Nicole de Moor legt schorsing Raad van State naast zich neer | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


13/09/2023 – 15:30

De Raad van State heeft vandaag de stopzetting van asielopvang voor alleenstaande mannen geschorst. Al zorgt dat niet dat ze daardoor plots toch opvang krijgen. “De schorsing zorgt niet dat we opeens wel plaats hebben voor iedereen”, schrijft staatssecretaris De Moor (cd&v) op X. “Mijn beleid zal dus niet veranderen: absolute prioriteit gaat naar gezinnen en kinderen.”


Vorige PAL X:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Nicole de Moor legt schorsing Raad van State naast zich neer | PAL X”

  1. De Minister is een democratisch verkozen politicus en de leden van de RvS blijkbaar niet, al of niet “politiek benoemd”. Waartoe dient eigenlijk dergelijk volkomen overbodig orgaan ? Dan dient art 26 der Grondwet maar geschrapt met de vereiste meerderheid (2/3 ???) zo dat de RvS naar Bokrijk kan verhuizen Waarom zouden democratisch verkozen Ministers moeten plooien voor al of niet politiek benoemden der RvS ?

  2. De EU respecteert zijn eigen Dublin akkoorden, waarbij men asiel moet aanvragen in het land van aankomst, niet. Dat land kan bijna nooit België zijn beste raad van state. De asielzoekers waarover men uitspraken doet zijn hier bijgevolg illegaal aangekomen.
    Zolang de EU niet eerst trieert in een asielcentrum buiten de EU en diegenen die aanvaard worden vervolgens zelf verdeeld over de EU, zonder keuzemogelijkheid voor de asielzoeker, zal er niks veranderen.
    Zoals burgemeester Adams van New York, dat ook zo populair is voor asielzoekers, al zei : ‘Migratiecrisis zal New York vernietigen’’. Migratie is zo duur dat hij de oorspronkelijke bevolking tekort moet doen. Hier is dat ook zo, alleen durft men het niet zeggen.

  3. ‘Migratiecrisis zal New York vernietigen’’. Migratie is zo duur dat hij de oorspronkelijke bevolking tekort moet doen. Hier is dat ook zo, alleen durft men het niet zeggen. (citaat). Beste Jef Gheens u slaat de nagel op de kop. De Duitsers volgden zonder morren Hitler naar de apocalyps. De EU joden lieten zich passief deporteren naar kampen in Polen en anno 2023 volgen Vlamingen en Belgen als zombies Vivaldi- en EU criminelen op de weg die leidt naar een collectieve ondergang.

  4. Ze heeft gelijk de RvS is. een volkomen overbodige instelling die constitutioneel voorzien is. Dus dient de Grondwet geactualiseerd aangepast waarvoor een 2/3 meerderheid vereist is, naar verluidt.

Plaats een reactie

Delen