Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (foto: Belga)

Uncategorized

Uw Mening: Staatssecretaris De Moor neemt de juiste beslissing door alleenstaande mannen tijdelijk geen asielopvang te geven

PAL

Alleenstaande mannen krijgen tijdelijk geen opvang meer bij Fedasil. De instroom van families met kinderen is te hoog en die krijgen voorrang in de opvang. Een moeilijke maar noodzakelijke beslissing volgens staatssecretaris De Moor. Ze kreeg hiervoor zowel van de oppositie als van Groen, Ecolo en PS de wind van voren. Toch vindt het grootste deel van de PAL NWS-lezers dat ze de juiste beslissing neemt. Dat blijkt uit de vorige vraag van de week.

Ruim 90 procent vindt dat De Moor de juiste beslissing neemt. 33 procent oordeelt namelijk dat het logisch is dat families met kinderen voorrang krijgen, terwijl de rest denkt dat er door deze maatregel minder alleenstaande mannen naar België zullen afreizen. Zes procent vindt dat alleenstaande mannen op straat laten slapen alleen voor meer overlast zorgt, een argument dat ook Brussels Groen-minister Elke Van den Brandt aanhaalde. Drie procent oordeelt dat De Moor de foute keuze maakt omdat ook alleenstaande mannen recht hebben op opvang.

“Wat nu alleenstaande mannen zijn, zijn straks hele gezinnen”, oordeelt Fred Willems. “Ze zullen niet nalaten om hun vrouw of lief te laten overkomen.” Een andere lezer vindt dan weer dat de normalisering van dakloosheid aantoont hoe gebroken ons systeem is. “Dit is niet alleen mensonwaardig, maar heeft ook een impact op de veiligheid in onze steden. Sinds wanneer is het een goed idee om massa’s vreemde mannen uit conflictgebieden vrij en zonder papieren in een stad te laten rondzwerven?”

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Uw Mening: Staatssecretaris De Moor neemt de juiste beslissing door alleenstaande mannen tijdelijk geen asielopvang te geven”

  1. In Duitsland worden bejaarden uit een WZC verbannen om nadien datzelfde WZC om te bouwen tot asielcentrum. Zou De Moor dat durven onder druk van Ecolo, Groen, PS, Open Vld en Vooruit?

  2. Deze enquête heb ik gemist, maar ik neem aan dat mijn keuze toch niet voorzien was tussen de multiple choice : permanente Afro- en moslim-“asiel”stop ten voordele van blanke gezinnen uit Oekraïne.

  3. Mijn mensenrecht bestaat er in om hun uitnodiging te zien.

    Ik wens niet langer bij te dragen aan die lullende godenkinderen ( politici en bovermelde ‘bijdragers’.

    Bende steriele klootkiekens.

  4. Gelijk welke boom of struik hoe groot of sterk die ook is gaat onvermijdelijk kapot aan parasieten. Die moeten verwijderd worden want zoals het nu gaat zijn we ons eigen graf aan het delven.
    Dus laat al die zogenaamde asielzoekers effectief terugkeren naar hun thuisland om ginder te gaan vertellen dat hier geen ander en beter leven mogelijk is wegens totaal onbekwaam en dat de verwachte opvang uiteindelijk de goot is.

Plaats een reactie

Delen