Zuid Afrika centraliseert onderwijs steeds verder

Minister Angie Motshekga - Belgisch koningspaar op bezoek in Zuid-Afrika. Shutterstock - Photonews

Exclusief voor abonnees

Zuid-Afrika centraliseert onderwijs steeds verder

Jan Van Aerschot

In Zuid-Afrika zette de ANC-regering de laatste weken een stapje verder richting centralisering van het onderwijs. In Afrikaanstalige ogen is het de zoveelste poging om het Afrikaans op school terug te dringen. Sommige waarnemers vermoeden er echter ook politieke bedoelingen achter. Het proces om het onderwijssysteem te herzien, dateert al van 2013. Pas eind ’21 ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Aardrijkskundige Jan Van Aerschot houdt de blik op zuidelijk Afrika voor PAL. Voor 't Pallieterke doet hij dat al sinds 2010. Jan is auteur van drie boeken - in 2023 verscheen 'Donderwolken boven Zuid-Afrika' (polemos.be) - en tientallen artikels voor diverse tijdschriften. In de periode 1994-2017 was hij hoofdredacteur van het thans digitale Saamtrek, uitgegeven door de 'Vrienden van Zuid-Afrika'.

Delen