FVD neemt in Vlaanderen deel aan Europese verkiezingen

Thierry Baudet tijdens zijn lezing aan de UGent. Eigen redactie

Binnenland politiek

FVD neemt in Vlaanderen deel aan Europese verkiezingen: “Vlamingen en Nederlanders zijn één volk”

Anton Schelfaut

Thierry Baudet, voorzitter van het Nederlandse Forum voor Democratie (FVD), heeft tijdens een lezing voor studentenvereniging KVHV-Gent een Vlaamse tak van zijn partij aangekondigd. Concreet zal FVD op 9 juni 2024 zowel in Vlaanderen als in Nederland deelnemen aan de Europese verkiezingen.

Bij zijn aankomst aan het gereserveerde auditorium van de UGent, kreeg Baudet een slag in het gezicht met een opvouwbare paraplu. De Nederlander liet het incident niet aan zijn hart komen en begon zijn uiteenzetting met enkele Belgenmoppen.

De scheiding tussen Vlaanderen en Nederland is volgens Baudet “de grootste tragedie van de geschiedenis” en het resultaat van een “cynisch machtsspel tussen de Europese grootmachten”. Daarom zal zijn partij, Forum voor Democratie (FVD), op 9 juni volgend jaar in Vlaanderen deelnemen aan de Europese verkiezingen. Zijn partij is naar eigen zeggen de enige met een “expliciete herenigingsagenda”. “Er zijn zoveel zaken die ons binden. Er zullen altijd wel enkele geschillen zijn, maar we horen samen op te trekken”, aldus Baudet.

De partijleider hoopt dat de Nederlandse en Vlaamse verkozenen van zijn partij in het Europees Parlement een “anti-globalistische coalitie” zullen vormen. Hij heeft de ambitie om de grootste ledenpartij van Vlaanderen te worden. Binnenkort zal hij onder meer een rally organiseren en op zoek gaan naar Vlamingen die op de lijst willen staan.

Baudet benadrukt dat het een bewuste keuze is om niet deel te nemen aan de regionale verkiezingen in Vlaanderen. “Ik raad iedereen aan om voor het Vlaams Parlement op Vlaams Belang en bij de Europese verkiezingen op FVD te stemmen.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/10/forum-voor-democratie-komt-op-in-vlaanderen-getuigt-van-weinig-politiek-inzicht/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “FVD neemt in Vlaanderen deel aan Europese verkiezingen: “Vlamingen en Nederlanders zijn één volk””

  1. Zonet op VRT gelezen over de aanval, en de lezing : “Die zou plaatsvinden begin oktober, maar ze ging niet door omdat de universiteit de naam van de spreker niet tijdig had gekregen”. PALnws reactie in een update ?

  2. Wat dacht je van dit aan VRTnws : I.Boukhalfa schrijft “De … KVHV had hem uitgenodigd voor een lezing. Die zou plaatsvinden begin oktober, maar ze ging niet door omdat de universiteit de naam van de spreker niet tijdig had gekregen”. Echter, begin okt.weigerden de uitbaters van het congrescentrum aan de Zebrastraat om de KVHV en Baudet te ontvangen, met het argument “Wij ontvangen geen rechts-extremisten …”; de beweringen over de univ.en de naam van de spreker zijn broodje-aap-verhalen. Later, als de lezing wordt verschoven naar 26 okt.na een uitspraak van de Raad van State, wordt deze door de univ.verboden “omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden”. Daarop trekt de KVHV, die deze uitleg onzin vindt, opnieuw naar de Raad van State die in een spoedprocedure oordeelt dat de lezing dan toch mag doorgaan. Nagelnieuwe “journalisten” zoals I.Boukhalfa beweren maar wat onder de coulante vleugels van de VRT. Daar slaagt men er al lang niet meer in om correcte en objectieve berichtgeving te maken.

  3. V R T … dat lijkt mij hoe langer hoe meer een aanhangsel van de RTB. Hoor jij nog een bewust Nederlandstalige reflex ? Na een belangrijke meededeling in prime-time, volgt stevast een frans song. Met hun dénegrerende uitzending ‘exame vlaams’ maken ze vooral zichzelf belachelijk. Vlaanderen is een gewest, een geografische streek, waar Nederlands gesproken wordt. Heb jij al een taalprogramma gehoord dat hengelt naar Zeeuwse, Drentse, Hollandse, Groningse, Brabantse of Limburgse ‘gewest dialecten’ ? Neen ? Hou het er dan bij dat Nederlands onze taal is.

  4. Als Groot-Nederlander en inwoner van de 18 provinciën, voel ik er wel voor om een partij die gans de Oude Nederlanden, zou opkomen te ondersteunen. Natuurlijk, moet dat bedachtzaam en in gemeen overleg gebeuren. De standpunt, zeker in verband met Europa, moeten duidelijk verwoord worden. Zo maar potsierlijk anti-Europees worden, lijkt me even onrealistisch als aan een Amerikaan te vragen om anti-Amerikaan te worden. Dat de huidige ‘EU machtsmachine’ moet bijgetuned worden, staat buiten kijf.

  5. Sympathieke verklaring, maar er is al versnippering genoeg. Ik volg Baudet zeker wel wanneer hij stelt dat Vlamingen en Nederlanders tot hetzelfde volk behoren. Wie daaraan twijfelt moet weten dat de toenmalige grootmachten (Groot-Brittannië en Frankrijk) ons uiteen gescheurd hebben. De tijd en massa’s indoctrinatie hebben ons meer doen verschillen dan wij wensten. De grond echter blijft.

  6. Partners zoeken in het verzet tegen de kosmopolitische EU oligarchie is belangrijk. Een klein land (in oppervlakte) als Israël bekleedt, desniettemin, een dominante positie in de VSA en de EU, dank zij haar regionale zionistische agentschappen. Over welke ijkpunten beschikt FVD, en per uitbreiding, Vlaanderen en Nederland, in het buitenland? Samenwerking NL met VL is een win win operatie.

  7. Vlamingen en Nederlanders zijn zeker niet één volk… Alleen al op die uitspraak haak ik af. Ik volg de gebeurtenissen rond de FVD in Nederland wel, omdat het politieke klimaat in Nederland altijd overwaait naar Vlaanderen. Forum inside is wel een goede podcast om inzicht te krijgen. Die paraplumepper, gaat daar nog iets mee gebeuren? Als dat de Croo of het konijn Connor was geweest, was de wereld te klein geweest…

Plaats een reactie

Delen