Vervroegde voorzittersverkiezingen Vooruit: "Ga met mij als kopman naar de verkiezingen"

Conner Rousseau (Photonews)

Binnenland politiek

Gentse Jongsocialisten zeggen steun in Rousseau op | PAL X

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


06/10/2023 – 16:00

Donderdag gaf Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een persconferentie over de “racistische uitlatingen” die hij deed over de Romagemeenschap in zijn stad. Terwijl een groot deel van de Vooruit-parlementsleden de uitspraken onaanvaardbaar noemden, maar er de spons over willen vegen, zegt de Gentse afdeling van hun jongerenpartij de steun in Rousseau op. “Wij willen ons uitdrukkelijk distantiëren van dit discours, deze uitspraken en dit gezagspatroon in zijn geheel”, klinkt het in een statement op X.


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/10/nederlander-wopke-hoekstra-wordt-eurocommissaris-klimaat-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Gentse Jongsocialisten zeggen steun in Rousseau op | PAL X”

  1. Als je alle mensen die op café zulke uitspraken doen (al dan niet met een paar pinten op) voor de rechter moet brengen dan zijn er rechtbanken tekort. Conner zegt vaak wat de doorsnee Vlaming denkt en dan vliegt de ganse linkse meute er als vliegen op een stront op met het vingertje in de lucht. Bovendien zijn Roma geen ras, dus geen racisme. In Frankrijk komen Roma soms in negatief in het nieuws, geen haan die ernaar kraait.

  2. Beste Gentse puritijnse pubers, hou hem maar aan de macht en volg een studierichting ‘master in prioriteiten ‘.

    Hij heeft zonet de stemmen verdubbeld.

    Ik ben van langs om meer voor stemrecht vanaf 30 jaar.
    Sorry voor de rijpen daaronder.

  3. Zonder proces-verbaal van de politie geen excuses van Conner Rousseau. Wanneer de rat in de val zit biedt hij nolens volens excuses aan de Romagemeenschap. Vervang de naam Roma door Joden. Hoe zou de racistisch zou oproep van Conner aan de politie om uit te rukken met de matrakken naar de Romawijken dan weerklinken? Vooruit en Vivaldi zijn moreel en politiek medeplichtig als zij geen afstand nemen van hun gedoogsteun aan de socialistische controversiële partijvoorzitter. Deze laatste was prioritair bekommerd over de mogelijke ruchtbaarheid en digitale bewijzen over zijn racistisch discours en gaf ook blijk van een selectief geheugenverlies. Niet te onderschatten zijn gerechtelijke manoeuvers er toe strekkende de grondwettelijke persvrijheid te laten kortwieken. Men kan niet in België het totalitarisme van Poetin veroordelen en tezelfdertijd in Vlaanderen proberen af te dwingen via een scabreuze kortgedingrechter. Conner Rousseau een gevaar voor de democratie en de persvrijheid, een politicus zonder respect voor de politie. Neen, Rousseau is geen kansarme jongere uit Brussel. Vivaldi moet zich ontluizen door Vooruit af te stoten indien Vooruit solidair blijft met haar racistische en totalitaire voorzitter.

  4. Tobback en conner zijn racisten, hun uitspraken zijn alom bekend maar geef nu eens een racistische uitspraak van een Vlaams Belanger. GEEN dus een cordon tegen de sp is terecht, geen cordon tegen de ps is dus ook racisme van de extreem linkse racisten. Wat een bende huichelaars. agalev met de sluiting van de kerncentrales volharden om onze Aarde te vervuilen met al meer dan 20% extra CO2 noemt zichzelf dan groen, neen, extreem linkse VERVUILERS zijn het. Alweer een bende hypocrieten, met de cvp en pvv en nva passen ze perfect in het vivaldi plaatje.

  5. Als men spontaan het woord richt tot de politie, in de publieke ruimte in aanwezigheid van andere personen, om te pleiten voor een progrom/razzia met gebruik van matrakken in de Romawijk van de stad, dan wijst dat op mogelijke racistische proza die oproept tot geweld tegen een bepaalde gemeenschap. Een scenario die tot vorige eeuw, in de Zuidelijke Staten van de VSA, aanleiding gaf tot lynchpartijen. Problemen moeten inderdaad aangepakt worden door… de overheid. Dat dient te geschieden via wettelijke kanalen en niet door een individu, het weze een socialistische partijvoorzitter, opgepept door alcoholische dranken en nog minder op café om 6 uur ’s morgens. Wie zat is spreekt de taal waar het hart van vol is, luidt een Vlaams spreekwoord. Bij Conner Rousseau wordt die taal, volgens de socialistische canon, als racistisch bestempeld. De publieke opinie verwacht van het gerecht en de partij Vooruit een signaal om duidelijk te maken dat ze het wangedrag van Conner Rousseau niet blauw blauw laten en zich publiekelijk ervan distantiëren. Uiteraard kan Rousseau blijk geven van amendering en gedurende enkele maanden spontaan een stap opzij zetten als voorzitter. Opmerking: Bij het Vlaams Belang werden er al leden voor veel minder ( bv., bloemeke plaatsen op militair kerkhof) ontslagen.

  6. Alles is tegenwoordig racisme, een compleet zwarte ingepakte dame met zwart mondmasker en hoofddoek bekijken is al een zware vorm van racisme. CR is jong, hij drinkt al eens een pint, en hij zegt wat vele weten, denken maar niet durven zeggen, net om vervolging te vermijden. Zover is het in dit land gekomen. Tot daar toe. Wat veel erger is dat er onmiddellijk bij problemen naar de burgemeester en de korpschef gebeld/sms’t wordt, om even “amicaal iets te vragen”, lees te regelen. Dit voorrecht heeft u niet, heb ik niet, heeft Deborah aan de kassa in Nieuwpoort niet, maar wel CR. Gaat het parket nu vervolgen, of nog maar eens seponeren? Gaat unia CR dezelfde behandeling geven als Dries VLH? Ik noem is oude politieke cultuur, “ons kent ons”, en net CR ging daar verandering in brengen. De jongsocialisten hebben gelijk hun vertrouwen in iemand als CR op te zeggen, niet om zijn zatte uitlatingen die nacht, maar om zijn oude politieke cultuur want “hij” kent en wordt door deze “hooggeplaatste vrienden” wel beschermt. De PV van u, brave burger, die 2km/u te snel reed, zal wel binnen een paar werkdagen in uw bus liggen, dan ook maar naar de Korpschef en de burgemeester bellen?

  7. onze salon socialist heeft een uitspraak gedaan , wat eigenlijk meer dan de helft van de burgers ook denken
    Behalve dat wij burgers ons geen peperdure advocaten kunnen permiteren , proberen de korpschef om te kopen en wij geen aan geen klasse justici kunnen doen ., waar rechters het voor ons opnemen

  8. Als hij zat was, waarom telefoneert hij dan naar de burgemeester en korpsoverste om het pv ten zijne laste te laten blokkeren. Bovendien blijkt zijn (vermeend) geheugenverlies selectief te werken. De controversiële uitspraken tegen de politie: Eerst hun belachelijk maken, insinueren dat het profiteurs en luierikken zijn en vervolgens dat ze beter geweld zouden gebruiken tegen bruine apen, in casu Roma jongeren. Los van het feit dat C.R., hier smaad pleegt tegen de politie en zich schuldig maakt aan primair racisme, heeft hij, als partijvoorzitter, kamerlid en kandidaat-burgemeester schromelijk te kort geschoten in zijn voorbeeldfunctie. De Conner Rousseau die zich profileerde was een immature politicus, een ordinaire racist en een hooligan met een totaal gebrek aan respect voor de wetsdienaars. Hij bracht zichzelf, de lokale gemeenschap, Vlaanderen, zijn partij en het parlement ten schande […]. Dat de socialistische partijtop zijn ogen sluit en nalaat haar verantwoordelijkheid te nemen maakt alles des te erger. Hier pleegt Vooruit schuldig verzuim en verliest het laatste greintje zelfvertrouwen. Vooruit verbindt onbegrijpelijker wijze haat lot met een leugenaar-manipulator en arrogante parvenu. Socialisten met het hart op de juiste plaats stellen nu hun veto tegen de partijtop en Conner Rousseau. Ontslag van Conner Rousseau of overstappen naar de PVDA.

  9. Er heerst inderdaad, in Vlaanderen, de perceptie van een kloof tussen de politieke elite, het gerecht en de burger. Die laatste wordt dikwijls met misprijzen behandeld. Het machtsmisbruik, politiek despotisme en burgerrechten in het Vivaldi- en N-VA Vlaanderen is alomtegenwoordig, niet in het in minst op lokaal niveau. Dat de stad St-Niklaas nu dringend werkt maakt om de burgermeester rechtstreeks te laten verkiezen in 2024. Bij gebreke dreigt de stad geteisterd te worden met een corrupte coalitie van losers.

  10. Denk maar niet dat de verontwaardiging lang zal duren. Case closed hoorde ik Ivan De Vadder deze morgen op VRT 1 zeggen. Het uitmelken van het misbruik binnen de kerk, waardoor slachtoffers tweemaal misbruikt werden, éénmaal door bedienaars van de kerk en andermaal door de politieke correcten die blijkbaar een appeltje te pellen hebben met het instituut kerk – één van de founding fathers van onze cultuur by the way – en daarvoor deze mensen voor hun kar spanden. Men kreeg er niet genoeg van. Blijkbaar worden in het geval van Conner andere standaarden gehanteerd en heeft men er nogal vlug genoeg van zodra het de eigen kerk betreft.

  11. Racisme is een hol begrip geworden, het minste onvertogen woord en de gedachtenpolitie staat al klaar. Conner heeft gezegd wat velen in dit land denken. Dat het probleem van de Roma op een plastische manier wordt gezegd doet geen afbreuk aan het feit dat er effectief een probleem is met deze groep mensen. De desavouering van Rousseau sterkt alleen deze nietdeugen in hun arrogantie en hun incivisme. Niet goed bezig die verontwaardigden.

Plaats een reactie

Delen