Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Binnenland politiek

Uw Mening: Conner Rousseau kaartte een bestaand probleem aan, maar voorzitter blijven van een progressieve partij is moeilijk

PAL

Kan Conner Rousseau nog aanblijven als voorzitter van een progressieve partij? Die vraag stellen veel leden, opiniemakers en andere politici zich, nadat hij zich racistisch uitte tegenover de Romagemeenschap van Sint-Niklaas. Hoewel hij een bestaand probleem wilde aankaarten, maakt de manier waarop het moeilijk om voorzitter te zijn van de socialisten.

Vorige week gaf Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een persconferentie over de racistische uitlatingen die hij deed over de Romagemeenschap in zijn stad. Tijdens een dronken gesprek met enkele politieagenten zouden onder andere de termen “bruin mannen” en “jullie zouden daar beter jullie matrak vaker gebruiken”. Rousseau deed de uitspraken af als ‘zattemansklap’. Wel gaf hij aan een bestaand probleem in de stad te willen beschrijven.

71 procent van de respondenten is van oordeel dat Rousseau geen voorzitter meer kan zijn van Vooruit. 29 procent vindt van wel. Volgens een deel van de lezers is hij zijn geloofwaardigheid kwijt. “Niet zozeer omdat hij zegt wat de Vlaming enkel mag denken, maar vooral omdat hij bij de minste problemen onmiddellijk burgemeester en politiekorpschef contacteert om zaken ‘te regelen’, vind ik dat hij niet kan aanblijven”, klinkt het.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/10/de-wereld-draait-door-het-mysterieuze-proces-verbaal-van-conner/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Uw Mening: Conner Rousseau kaartte een bestaand probleem aan, maar voorzitter blijven van een progressieve partij is moeilijk”

  1. Hebt u de feiten aan uw kant, argumenteer met de feiten. Hebt u de wet aan uw kant, argumenteer met de wet. Hebt u geen van beide, val de tegenstander aan. Conner Rousseau

  2. Het is inderdaad zo , dat de meerderheid van de Vlamingen ook zo denkt , Maar niet alleen het feit dat hij de burgemeester en korpschef om gunsten smeekt hij heeft ook nog peperdure advocaten(die wij gewone burgers niet kunnen betalen) en vooral bij het allerminste dat Vb zegt , wordt er met gif gespuwd naar die partij en voor veel minder dan wat hij gezegd heeft

  3. Hopelijk houden veel mensen dit in hun geheugen toekomend jaar in het stemhokje,
    en brengen ze VB aan de macht, alleen deze partij zal vernieuwing brengen en alles uitmesten, en zeggen dat BDV samen wil regeren met zo een corrupte partij !

  4. Didier,die advocaten krijgen veel publiciteit en gratis,dat is ook iets waard.Of het wippend-pedofiel-konijn aan kan blijven zullen de peilingen bepalen.Moslims zijn niet zo grappig op homo’s en de rest.

  5. Bij ’bruine mannen’ denk ik niet zozeer aan Roma, maar aan anderen M.k.n om ze niet bij naam te noemen. Zou het niet kunnen dat de Roma er rap bijgehaald zijn, om erger te voorkomen? Want die zijn met heel wat minder. Wat tevens een antwoord zou kunnen zijn op de vraag waarom het 10 dagen heeft geduurd om het proces verbaal op te stellen.

  6. Conner denkt van nog wat stemmen van ontevreden kiezers van CDnV en Open Bld te scoren. Slim, want hij gebruikt het excuus “dronken” dat die slappe linkse idioten slikken en terwijl wint hij hartjes van zoekende kiezers van de 2 partijen die verantwoordelijk zijn voor de VvAldi waanzin… Dit is niet zo dom als iedereen denkt…

  7. Het was niet de geschikte plaats noch het moment noch met de geschikte personen om bestaande problematiek met ongepast woordgebruik in zatte toestand aan te kaarten. Zijn reactie: de publiek opinie belagen met een show, waarin hij zich profileert als een leugenaar een manipulator en persoon die een bevolksgroep van zijn stad “bruine apen” noemt en die door de politie mogen neergeknuppeld worden en vervolgens het beroepsgeheim van de lokale politie negeert, via rechtstreekse inmenging tot bij de korpsoverste, die virtueel rekenschap moet geven over de politie-interventie, die persoon, Conner Rousseau, is beschikt niet over de normen, waarden en maturiteit voor het uitoefenen van een publieke functie, laat staan voor het leiden van een democratische partij. Maar is Vooruit nog wel een democratische partij? Ze hebben de naam van de partij veranderd maar het hooliganisme cultiveren ze wel nog altijd als een deugd. Hun zielsververwanten? Bart Dewever, voorzitter van de Nieuwe Zionistische Alliantie.

  8. Links waant zich progressief omdat ze menen dat “diversiteit” onze maatschappij “vooruitgang” zou bieden. Op welk vlak dan wel “vergeten” ze te definiëren : op “ethisch” vlak , op “economisch” vlak op “sociologisch” vlak of op “zitvlak” om er tegen te sjotten ?

Plaats een reactie

Delen