Meer dan de helft van gerepatrieerde IS-vrouwen intussen vrijgelaten

Hafsa Sliti (links) zit nog in de gevangenis, onder andere Jessie Van Eetvelde (rechts) werd intussen vrijgelaten. Paris Match

Binnenland politiek

Uw Mening: De vrijgelaten IS-bruiden vormen een gevaar voor de samenleving

PAL

Van de twaalf IS-bruiden die België repatrieerde, mocht intussen meer dan de helft de gevangenis verlaten. Terwijl VUB-professor Gerrit Loots stelt dat het over “voorbeeldige gevangenen” ging die geen gevaar meer vormen voor de samenleving, is N-VA-Kamerlid Koen Metsu het daarmee oneens.

Tussen de twaalf gerepatrieerde IS-vrouwen zitten onder meer Yusra El Maliji, de “radicaalste Belgische IS-vrouw” en Nora Verhoeven, die in Syrië zelf de wapens opnam en ook zelf mensen ronselde voor de Islamitische Staat.

Volgens VUB-professor Gerrit Loots, die de meeste IS-vrouwen opvolgt voor een onderzoek, gaat het over “voorbeeldige gevangenen”. Hij stelt dat hun gevaar voor de samenleving totaal geweken is. Bovendien staan de vrouwen nog op de OCAD-lijst, al betekent dat volgens Koen Metsu (N-VA) niet dat ze goed opgevolgd worden.

“Toen ik die uitspraken las, wist ik niet goed wat ik moest denken”, reageerde Koen Metsu (N-VA), die met de informatie naar buiten kwam. Volgens hij gaat het nog steeds over gevaarlijke dames. “Vergis u niet: dit zijn terroristen”, reageerde hij.

Het merendeel van de PAL NWS-lezers vindt het een fout dat België deze vrouwen heeft vrijgelaten. Een kleine minderheid is van oordeel dat het Belgische gerecht zijn werk heeft gedaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Uw Mening: De vrijgelaten IS-bruiden vormen een gevaar voor de samenleving”

  1. Dit zijn duivels, dit gespuis hoort hier niet, deze moeten terug naar de hel, woestijn, het blijven verraders en moordenaars, dus linkse politici, ga mee en begeleid ze naar hun vaste verblijfplaats, Hellhole…

Plaats een reactie

Delen