Uw Mening: Eigenlijk zou het PLF volledig op de schop moeten

Illustratie. Shutterstock

Binnenland politiek

Uw Mening: Eigenlijk zou het PLF volledig op de schop moeten

PAL

Voortaan zullen er via het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) ook reisbeperkingen opgelegd kunnen worden als de Pandemiewet niet van kracht is. Volgens het kabinet-Vandenbroucke kunnen op die manier besmettelijke ziektes buitengehouden worden. Uit de vorige bevraging blijkt dat veel PAL NWS-lezers misbruik vrezen.

Tijdens de coronapandemie werd het ‘Passagier Lokalisatie Formulier’ (PLF) ingezet om de gezondheidstoestand te controleren van mensen die in België aankwamen. De federale regering vond het nodig om het gebruik van dat PLF ook mogelijk te maken wanneer de Pandemiewet niet geactiveerd is.

Een slecht idee, vindt in totaal 78 procent van de respondenten. Dertig procent vreest dat dit middel misbruikt zou kunnen worden en 48 procent oordeelt dat het PLF volledig afgeschaft moet worden. “Het is naïef om te geloven dat zo’n maatregel niet misbruikt zal worden”, oordeelt een lezer.

Dertien procent is van oordeel dat het PLF kan ingezet worden om besmettelijke ziektes tegen te houden. Denk bijvoorbeeld aan reizigers vanuit Oeganda, toen er daar sprake was van een ebola-epidemie. Negen procent vindt dat reisbeperkingen soms nodig kunnen zijn, ook als er geen pandemie is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Uw Mening: Eigenlijk zou het PLF volledig op de schop moeten”

Plaats een reactie

Delen