Molenbeek start 2024 zonder begroting

Catherine Moureaux. Photonews

Binnenland politiek

Van Cauwelaert: “Bestaat Open Vld nog?” | PAL X

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


23/10/2023 – 09:00

In de tumultueuze week na de terreuraanslag op twee Zweden in Brussel, nam Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) ontslag. Omdat het dossier van terrorist Abdesalem Lassoued in een verkeerde kast lag, kreeg de verantwoordelijke Brusselse magistraat de papieren nooit in handen. Over de opvolger van Q, Paul Van Tigchelt, is binnen de partij niet iedereen even tevreden. Vooral de manier waarop de partijtop die beslissing genomen heeft, valt zwaar bij de achterban. Zo besloot Vlaams Parlementslid en oud-voorzitter Gwendolyn Rutten om afscheid te nemen met de politiek. Veel onenigheid binnen Open Vld dus en journalist Rik Van Cauwelaert vraagt zich af of de partij nog wel bestaat.


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/10/luchthaven-oostende-ontruimd-na-bommelding-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Van Cauwelaert: “Bestaat Open Vld nog?” | PAL X”

  1. O-VLD richt zichzelf ten gronde. Na een belachelijke (en waarschijnlijk gelogen) uitleg over een verkeerde kast wort er nu beroep gedaan op een magistraat/jurist die aan de top meegewerkt heeft aan twee belangrijke projecten: het OCAD en de drugtrafiek in Antwerpen. Als er nu ergens twee zaken zijn die allesbehalve rond draaien, zijn het wel deze twee. En daarna als “man achter de man” Quickie optreden heeft ook niet zoveel succes gehad.
    En met deze benoeming hoopt O-VLD haar blazoen op te poetsen? Good luck, see you again below the 5% !

  2. Nieuwe koetsier, zelfde koers. 100.000 illegalen in Belgistan en Vivaldi volhardt in haar boosheid. Ondertussen verklaart een procureur-generaal, ter verdediging van een kennelijk foute magistraat, “het was niet zeker dat wij de (Islam) terrorist zouden uitgeleverd hebben aan Tunesië (sic)”. Blijkt dat buitenlandse criminelen in Belgistan asiel kunnen aanvragen en krijgen. Dus geen reden om het gerechtelijk en politioneel wan- en onthaalbeleid van Vivaldi te stoppen. In Israël komen honderdduizenden mensen op straat om te betogen tegen, het zionistisch komplot van de regering Netanyahou, om het Hooggerechtshof te censureren. Hoeveel betogers in (Plopsaland) België om te protesteren tegen de bescherming van terroristen door de Vivaldi incorporation van peetvader Alexander Decroo (OVLD)?

  3. Wanneer gaat deze rotte bende er eindelijk eens de stekker uittrekken ??
    Dehaene heeft ooit met zijn voltallige regering de stekker eruit getrokken na maar 1 fout , de dioxinecrisis
    en het was dan nog zijn persoonlijke fout niet (namelijk Verkest)
    Hoeveel blunders moet een regering eigenlijk nog verwezenlijken ten nadele van de burgers
    schaf die onschendbaarheid af en de Wetstraat loopt leeg

  4. Vraag is uiteraard: “wie en waarom legt iemand zulk een belangrijk dossier als dat van die Lassoued in een verkeerde kast?”. Ik kan me voorstellen als je zo een dossier bekijkt er een refleks is van: ‘oei, dat dient zorgvuldig behandeld en afgehandeld te worden’. Niet zo in het Belgische zogezegde Justitie apparaat, daar zal er wel iemand rondlopen die zoiets – wezen het bewust of onbewust – in een verkeerde kast legt.

  5. Ik vrees dat veel mensen die vroeger voor VLD stemden nu gaan stemmen voor NVA. De boete- en belastingtsunami in Vlaanderen zal dus nog verergeren! Want er is maar 1 ding is waar NVA 🤮🤮🤮 goed in is en dat is nieuwe en verdoken nieuwe belastingen 💵💵 en nieuwe en hogere boetes 💵 uitvinden!

  6. Magistraten (gerechtelijke macht) die tijdelijk emigreren naar een politiek kabinet (uitvoerende macht) plegen desertie en verliezen het vermoeden van onpartijdigheid. En wanneer ze (Van Tigchelt) vervolgens orakelen dat er te weinig magistraten operationeel zijn bij het gerecht dwaalt of is ronduit hypocriet. Wie wil bijklussen bij een politieke KMO moet eerst ontslag indienen en vervolgens gedurende minstens 1 jaar ontluizen alvorens de overstap te maken naar een ministrieel kabinet. Het mollenwerk van magistraten in loondienst van politieke kabinetten moet stoppen wegens onetisch en oneervol voor de magistratuur.

Plaats een reactie

Delen