Reisbeperkingen kunnen voortaan ook opgelegd worden als Pandemiewet niet van kracht is

Reisbeperkingen kunnen voortaan ook opgelegd worden als Pandemiewet niet van kracht is. Belga en Shutterstock

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Is het goed dat het gebruik van het PLF wordt uitgebreid?

PAL

Voortaan zullen er via het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) ook reisbeperkingen opgelegd kunnen worden als de Pandemiewet niet van kracht is. Dat bevestigde een stemming in de plenaire Kamer. Het kabinet-Vandenbroucke legt uit dat België op die manier reisbeperkingen kan opleggen aan reizigers uit landen waar bijvoorbeeld een epidemie aan de gang is.

Tijdens de coronapandemie werd het ‘Passagier Lokalisatie Formulier’ (PLF) ingezet om de gezondheidstoestand te controleren van mensen die in België aankwamen. De federale regering vond het nodig om het gebruik van dat PLF ook mogelijk te maken wanneer de Pandemiewet niet geactiveerd is. Zo was er bijvoorbeeld eind 2022 sprake van een ebola-epidemie in Oeganda. België zou voortaan kunnen beslissen om reizigers die van Oeganda naar België komen, reisbeperkingen op te leggen.

(Lees verder onder het artikel.)

https://palnws.be/2023/09/reisbeperkingen-kunnen-voortaan-ook-opgelegd-worden-als-pandemiewet-niet-van-kracht-is/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Vraag van de Week: Is het goed dat het gebruik van het PLF wordt uitgebreid?”

  1. Het is naïef om te geloven dat zo’n maatregel niet misbruikt zal worden. Trouwens, welk nut heeft zo’n heeft een PLF, indien we er zelfs niet in slagen om illegale migranten administratief op te volgen? Gaat men de 1000en niet gedocumenteerde zwervers in Brussel ook een PLF laten invullen?

  2. Reisbeperkingen kunnen voortaan ook opgelegd worden als Pandemiewet niet van kracht is (sic). Het kabinet van Volkscommissaris Vandenbroucke vertrouwen? Ik denk er niet aan vertrouwen te schenken aan voormalige leden van de sinistere Agustabende. Verboden uiteraard ten laste van het plebs (gewone volk), en uitzonderingen voor parvenus van de Wetstraat en haar regionale filialen. Het is zoals met de politiecombi van de minister van justitie: zogezegd geparkeerd ter afschrikking voor criminelen en in de praktijk een doelwit voor zatte wildplassers-gasten, toevallig, aanwezig ten huize van de minister. Geen PLF zonder pandemie en onder voorbehoud van referendum.

  3. totalitair, fascistisch, en totaal onrealistisch. men overspoelt het westen express met laag iq moslimterroristen en profiteurs en dan de belastingenbetalende bevolking vrijheden ontnemen. er is maar een term voor wat de laatste decennia is gebeurd in belgie en het links fascistische Europa bij uitbreiding, dat is landverraad. ik wacht tot de eerste politicus wordt opgesloten.

  4. Toen Trump bij het uitbreken van wat hij -correct- de Chinese griep noemde, onmiddellijk alle vluchten naar en van China stillegde was het kot te klein. Dat was RRRASSISME! Dat onze linkse would-be dictators nu hetzelfde willen doen is dan blijkbaar wel OK.

  5. Wat mij betreft, zou ik alle, traditionele, volksverraders en EU collaborateurs- politici, het liefst ophangen, vierendelen of radbraken. Ze mogen zelf hun straf kiezen voor hun misdaden tegen de menselijkheid t.o.v. de Europese, autochtone bevolking.

Plaats een reactie

Delen