Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Kan Conner Rousseau aanblijven als Vooruit-voorzitter?

PAL

Kan Conner Rousseau nog aanblijven als voorzitter van een progressieve partij? Die vraag stellen veel leden, opiniemakers en andere politici zich, nadat hij zich racistisch uitte tegenover de Romagemeenschap van Sint-Niklaas. Wat vindt u? Moet Conner Rousseau ontslag nemen?

Donderdag gaf Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een persconferentie over de racistische uitlatingen die hij deed over de Romagemeenschap in zijn stad. Tijdens een dronken gesprek met enkele politieagenten zouden onder andere de termen “bruin mannen” en “jullie zouden daar beter jullie matrak vaker gebruiken”. Rousseau deed de uitspraken af als ‘zattemansklap’. Wel gaf hij aan een bestaand probleem in de stad te willen beschrijven.

Verschillende keren sprak Rousseau over foute uitspraken tijdens een “zat moment”. Het woord racisme viel niet, maar als iemand spreekt over “die bruin mannen”, kan dat wel zo opgevat worden. Het parket onderzoekt nog of ze hem willen vervolgen voor racisme. Iets dat Rousseau naar eigen zeggen niet zou begrijpen.

Deze vraag is afgesloten. Klik hier voor de resultaten.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/10/opinie-jurgen-ceder-rousseau-heeft-alles-wat-hem-overkomt-over-zichzelf-afgeroepen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Vraag van de Week: Kan Conner Rousseau aanblijven als Vooruit-voorzitter?”

  1. Onder invloed van alcohol wordt het Ego uitgeschakeld en komen innerlijke driften uit het onbewust naar boven. Iemand met geen racistische ideeën zal onder invloed van alcohol geen racistische gedachten formuleren; immers die zijn er dan niet in het onbewuste. In het geval Rousseau: hij wil geen racist zijn (cfr. zijn betoog tijdens de persconferentie) maar hij is het.

  2. Jawel, want hij is goe bezig zoals Steve Stunt de partij naar de bliksem te helpen.!!!! Heeft diene ” sos ” ooit een fabriek aan de binnenkant gezien? Heeft die ooit als es nen arbeider gezien? Heeft die ooit ne poot uitgestoken?

  3. Vervang het woord Roma door joden, dan zouden de reacties nog feller zijn, zelfs het einde van C.R., zijn politieke carrière kunnen betekenen. Nu gaat het maar (sic) over Roma. Mensen zonder politieke of financiële connecties. Luidens de socialistische canon kan men de publieke uitspraken van Conner Rousseau niet anders dan linken met etisch racisme. Op juridisch vlak behoort het aan het gerecht om zijn uitspraken te toetsen met de racistenwet. Maar de partij Vooruit blijft (voorlopig) pal achter haar toxistische leider staan uit eigenbelang. Welke magistraat duft het aan een kopstuk van de machtige socialistische partij te vervolgen? Niet evident als men weet dat de socialisten, ondanks bescheiden electorale scores, een sleutelpositie bekleden in de regering Vivaldi. Heeft iemand trouwens Bart Dewever al horen reageren las ik deze weekend in de Brussele krant Le Soir. Jawel, BDW heeft Vooruit nodig voor zijn toekomstige coalitie in 2024.

  4. Nu zijn blijkbaar de Roma zigeuners ook al “bruin mannen” maar die laatste uitspraak word blijkbaar overal bewust verzwegen. Nooit heeft er ooit een Vlaams Belanger zulke uitspraken gedaan maar als tobback en conner racistische uitspraken doen word er geen woord gerept over een cordon tegen de sp. Dat is pas racisme naar het vlaams Belang toe incluis het cordon.

  5. Als de socialisten deze narcist als voorzitter willen is dat hun zaak, zij mogen als voorzitter kiezen wie ze willen. Maar dan moet SPa zich ook de vraag stellen: hoe geloofwaardig zijn wij nog? Maar er zullen altijd armen van geest blijven bestaan die stemmen op politici omdat ze het mooi kunnen uitleggen zonder dat ze ooit in hun leven één nuttige daad verricht hebben. Kijk maar eens naar De Wever, veel blabla, nul komma nul resultaat tenzij je een Vlaamse belastingtsunami een nuttige daad noemt! En ik garandeer u: die twee meesteroplichters, De Wever en Rousseau, vormen na de verkiezingen van 2024 een Vlaamse regering! De armoede graad voor de werkende bevolking in Vlaanderen zal de hoogte inschieten, want SPa gaat alles doen voor de steuntrekkers en asielzoekers en NVA gaat alles doen voor de bedrijven. Wie is dan de pineut die dat allemaal moet betalen? Juist, de werkende Vlaming!

  6. Nog los van de vraag of hij voorzitter mag blijven, moeten we ons eens afvragen hoe het komt dat hij altijd van de rechtbank alles gedaan krijgt. Een Vlaams Belanger die minderjarigen bepotelt of dergelijke uitspraken doet zou er niet zo vlot mee wegkomen. Het old boys vrijmetselaarsnetwerk in actie?

  7. Zou moeten toegeven dat zijn uitspraak over Dewinter ook moet gebeuren voor Rousseau, en daar hij met deze partij een regering wil vormen, ligt dit moeilijk natuurlijk, daarom hoort U hem niet, een echte hypocriet.

  8. Laat hem toch zijn communistische partij, eigenhandig, de grond inboren. Los daarvan : ik heb, als tiener, op een 20- tal kilometer afstand, van een Roma “nederzetting” gewoond. Samen te vatten met 1 woord : DEGOUTANT. Ik vind het wel tof dat Connardke nu, door zijn eigen partij, door het slijk wordt gesleurd. Want, het is zijn partij die alles en iedereen, wie terechte kritiek uit op bvb. massa immigratie, asieleisers, de Islam oorlogsdoctrine, allochtone criminaliteit en geweld, Roma criminaliteit en hun mesthoop cultuur … wegzet als racisten.

  9. Ik heb neen gestemd niet zozeer omdat hij zegt wat de gewone Vlaming enkel mag denken, maar omdat hij bij de minste problemen onmiddellijk burgemeester en politiekorpschef contacteert om zaken “te regelen”. Oude politieke cultuur waartegen over hij de belichaming was van nieuwe politieke cultuur. Dergelijke ons kent ons-kereltje mogen nooit in de politiek gaan, laat staan partijvoorzitter zijn.

Plaats een reactie

Delen