Slottekst COP28-klimaattop goedgekeurd: “Transitie weg van fossiele brandstoffen”

Woensdagochtend werd de slottekst goedgekeurd. Photonews

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Slimme camera’s inzetten om gsm-gebruik achter stuur te controleren?

PAL

Cd&v-parlementslid Martine Fournier is ervan overtuigd dat ANPR-camera’s ingezet moeten worden om te controleren op gsm-gebruik achter het stuur. Een eerder federaal plan daarover werd van tafel geveegd, na juridische bezwaren en privacyvraagstukken. Vindt u dat camera’s moeten ingezet worden?

In het streefdoel om richting nul verkeersdoden te gaan, vindt Vlaams volksvertegenwoordiger Martine Fournier het een goed idee om extra ANPR-camera’s te plaatsen. Die moeten, naast voor trajectcontroles, ook ingezet worden om mensen te controleren die hun smartphone, laptop… gebruiken achter het stuur. “Natuurlijk vind ik dat die camera’s daarvoor ingezet moeten worden. Als we richting nul verkeersdoden willen gaan, moeten we op handhaving inzetten.”

(Lees verder onder het artikel.)

https://palnws.be/2023/10/fournier-cdv-over-anpr-uiteraard-vind-ik-dat-cameras-moeten-controleren-op-gsmen-achter-stuur/

Deze vraag is afgesloten. Bekijk hieronder het resultaat.

https://palnws.be/2023/10/uw-mening-cameras-die-bestuurders-in-hun-auto-filmen-zijn-een-brug-te-ver/

Lees ook:

https://palnws.be/2023/10/fournier-cdv-over-anpr-uiteraard-vind-ik-dat-cameras-moeten-controleren-op-gsmen-achter-stuur/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Vraag van de Week: Slimme camera’s inzetten om gsm-gebruik achter stuur te controleren?”

  1. De dag dat elke overtreding van de wet automatisch geregistreerd wordt en daadwerkelijk bestraft wordt komt de gewone man in de hel. De beste staking is een stiptheidsstaking. Men past de wet in al haar consequenties toe en alles loopt in het honderd. Dat wil zeggen dat er zoveel onrealistische regels zijn, dat alles stilvalt als men de wet consequent toepast. Wijlen Romain Poté zei dat iedere automobilist om de kilometer een overtreding beaat. Gaat men dan iedere overtreding bestraffen ? En dat in een tijd waar illegale criminelen ongestoord hun gang kunnen gaan ?

  2. Nee willen antwoorden en toch ja zeggen, dat heb je van onmogelijke keuze. Wat helpen kaars en bril als den uil niet zien en wil ! Welke gevolgen gaan ze geven aan de ontdekte GSM gebruiken. Een boete en hoe hoog ? Het intrekken van rij bewijs? Beslagname ( tijdelijk dan wel definitief) van het voertuig? Als het daar om te doen is blijft het een slag in het water. Al die controle en regeltjes brengen kosten mee en of de boetes die kosten kunnen dekken is maar de vraag. De wrevel en het gevoel van voor alles en nog wat te moeten rekening houden met meekijkers doet voyeuristisch aan. De mens is meer dan een robot die in de pas moet lopen. Voeger heette het:” God ziet mij , hier vloekt men niet” . Nu luidt het :”De staat ziet mij, hier overtreedt men niet”. Er is weinig veranderd, allen waren de straffen van God weinig tastbaar.
    Om op mijn antwoord terug te komen, ja wie niets te verbergen heeft hoeft dus niets te vrezen, dat is juist maar nee, dat neemt het onaangenaam gevoel van bekeken te worden niet weg!

  3. Tof ! Deze enquête én alle andere !

    Maar waarom noemen jullie die camera’s, ‘slimme’ camera’s ?
    Staat smart voor ‘slim’ of voor
    S urveillance,
    M onitoring,
    A nalyse
    R eporting
    T echnology ?

    Vriendelijke groeten,
    Tine De Brock

  4. Boek erop!
    De mensen die geen problemen hebben met steeds meer vrijheden op te geven en privacy wetten steeds meer uit te hollen moeten dringend stoppen met kritiek op dictaturen, of Mss verhuizen?

  5. Ik begrijp het niet goed.1st wordt ‘de zwakke weggebruiker’ ALLES toegestaan,waarna diezelfde persoon plat beboet wordt omdat hij/zij/x hetzelfde blijft doen wat al toegestaan werd alvorens die persoon z’n rijbewijs behaalde en in een auto mocht stappen.

  6. Worden we al niet genoeg gecontroleerd? We zijn stilaan China achterna aan het gaan. Overal ANPR camera’s (met gezichtsherkenning), de bankrekeningen controleren, … Waar stopt het?

  7. Inderdaad, wetten en regels dienen met een zekere soepelheid toegepast worden. Als je handelt volgens de idee van de wet is dat volgens mij voldoende. In het geval van verkeer bv. kan er een situatie zich voordoen dat je even over de toegelaten snelheid moet gaan. Als je dan toevallig net geflitst bent lijkt het of je de hele tijd te snel aan ’t rijden bent. Heb het gehad bij een inhaal manoeuver: de wagen voor me reed 55, dan 65 dan weer 50, je kent dat. Om zo snel mogelijk voorbij te zijn (voor de veiligheid) gaf ik gas en werd geflitst aan 80km waar je 70 mocht. Zo kan je 10tallen vb geven.

  8. Weten sommigen onder u nog wel wat autorijden echt betekent. Wie dertig jaar geleden met zijn auto(of motor) reed, deed dat met een gevoel van vrijheid. Natuurlijk waren er verkeersregels en snelheidsbeperkingen en vele bestuurders hielden zich ook daaraan, maar big brother had zijn intrede nog niet gedaan. In Vlaanderen werd de snelheid als grote boosdoener bestempeld, vooral dan door de progressieve activisten, die steeds meer greep op de media kregen…Men ging totaal onrealistische snelheden invoeren: 70 km/uur op gewestwegen (90 km/u in Wallonië), zonder onderscheid of die nu door bebouwd gebied of kilometerslang snoerrecht door een verlaten landschap liepen, er kwamen flitspalen bij de vleet, trajectcontroles, ANPR camera’s, zogezegd om de misdaad te bestrijden, allerlei soorten gevaarlijke verkeersremmers, waarvan sommigen reeds tot zware ongevallen geleid hebben, enz. Dat alles voor het” goede doel”. Intussen is die zalige vrijheid van het autorijden verdwenen.
    En de naïeve, volgzame Vlaming slikt dit…wat een kudde mentaliteit!

  9. Boetes boetes en nog eens boetes – men hoort niks anders meer er is totaal geen tolerantiegrens meer !!!!!!!!!
    ik rijdt in Duitsland zoals vroeger , nog geen enkele boete gehad en er gebeuren daar in % minder ongevallen dan hier
    ik rijdt in Italie , Oostenrijk Frankrijk , overal kan men daar normaal rijden ,
    hier plant men op iedere straat een camera (ipv bomen) – als de burger plat gewalst is van taxen en belastingen , dan moet men het geld elders gaan zoeken , en dan steken we het in het kadertje van Veiligheid ,ondertussen dat het daarmee totaal niks meer mee te maken heeft , puur en alleen om de staats kassa te laten rinkelen
    WIJ WORDEN HET KOTS BEU

Plaats een reactie

Delen