OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Binnenland politiek

OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

John Croughs

John Croughs schrijft over de maatschappij en politieke actualiteit. In deze vrije tribune heeft hij het over de racismerel rond Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “De intensiteit van de boodschap toont een diepgewortelde afkeer jegens de Roma”, vindt hij. “De veelvuldige vraag om geweld te gebruiken toont zelfs sporen van ontmenselijking.”

Conner Rousseau, uitgerekend de voorzitter van de diversiteits-liefhebbende socialistische partij, spuwde, naast met alcohol doordrenkt speeksel, ook zijn gal over de Roma, recht in het gezicht van enkele politieagenten.

Nu de effectieve uitspraken, aangevuld met nog andere grensoverschrijdende uitlatingen, gekend zijn, is het meer dan terecht om het progressieve godenkind van racisme te beschuldigen. Meer nog! De intensiteit van de boodschap toont een diepgewortelde afkeer jegens de Roma-bevolkingsgroep aan. Nog meer! De veelvuldige vraag om geweld te gebruiken tegen deze mensen toont zelfs sporen van ontmenselijking.

(Lees verder onder het artikel.)

https://palnws.be/2023/11/kandidaat-burgemeester-rousseau-vroeg-aan-zijn-toekomstig-politiekorps-om-met-een-matrak-te-slaan-op-het-bruin-gespuis-dat-hij-niet-kan-buitenzetten/

“Bruin gespuis”

Deze op huidskleur gebaseerde scheldnaam gebruikte Conner om zijn liefde voor de Roma te benadrukken. Sta mij nu toe om ervan uit te gaan dat hij deze term niet enkel voor de Roma hanteert. Om te beginnen zegt hij dat zijn hele appartementsblok racistisch is én dat hij dat begrijpt. Racistisch zijn slaat meestal niet enkel op zigeuners. Integendeel!

Gezien veel jongemannen uit de Marokkaanse, Turkse, Congolese en andere allochtone gemeenschappen regelmatig gelijkaardige overlast vertonen aan die van de Roma waarnaar hij verwijst, lijkt het mij legitiem om te concluderen dat hij deze mensen eveneens “bruin gespuis” vindt. En met een pintje op ook zo noemt.

Gespuis zal het inderdaad wel zijn. Hun achtergrond is, in tegenstelling tot hetgeen wij van Conner en zijn progressieve vrienden nooit mogen zeggen, wel degelijk relevant. Arabisch, moslim, Marokkaan, Noord-Afrikaan, allochtoon of andere woorden die de probleemgroepen omschrijven, zijn essentieel in de analyse die tot een oplossing moet leiden. Maar, beste King Connah: dat ze een bruine huidskleur hebben….dat is compleet irrelevant.
“Bruin gespuis, is voor één keer écht racisme!

Oh ironie

Tom Van Grieken, uitgerekend de voorzitter van het diversiteits-hekelende Vlaams Belang, verweet in Terzake de zelfverklaarde oppersos racistisch te zijn. Kan het ironischer? Kan het pijnlijker? Dit is niet zonder risico voor Van Grieken. Met figuren als Filip Dewinter, Guy D’haeseleer en Dries Van Langenhove in en rond de partij zijn zulke racistische uitschuivers niet uit te sluiten, vrees ik.

Deze schizofrene situatie waarbij de voorzitter van het VB de voorzitter van Vooruit nu van zowel racisme als oproepen tot racistisch geweld beschuldigt én waarbij een groot deel van progressief Vlaanderen een oogje toeknijpt, is niet alleen ironisch maar ook veelzeggend. Het is de slang die eindelijk in zijn eigen staart bijt.

De geboorte van de slang

Decennia geleden, toen de allochtone gemeenschappen exponentieel begonnen te groeien en de kritiek op de maatschappelijke impact daarvan steeds luider klonk, werd Vlaanderen ingedeeld in twee groepen. Enerzijds de racisten, anderzijds de rest. De indeling zelf werd trouwens gemaakt door de rest.

Iedereen die kritiek had op deze evolutie, hoorde bij de racisten. Deze groep valt volledig gelijk met al diegenen die zich (centrum)rechts noemen. De rest, al sinds het ontstaan van de tweedeling de minderheid in Vlaanderen, overlapt volledig met links. Vandaag progressief genoemd.

Indien de indeling in deze simplistische kampen enkel gehanteerd werd door politiek links, was er vandaag niet zo’n probleem. Quod non! In Vlaanderen mogen de universiteiten, onderwijskoepels, werknemersorganisaties, milieu- en klimaatorganisaties, justitie en bovenal de media zich eveneens ideologisch links noemen. Omdat verzameld links zich onmiddellijk en integraal achter deze domme tweedeling heeft geschaard, is het debat over multiculturaliteit al vermoord toen het nog maar net levensvatbaar was.

(Lees verder onder het artikel.)

https://palnws.be/2023/11/rousseau-moet-dossinkazerne-bezoeken-na-racistische-uitspraken-tegenover-roma/

De cirkelbeweging van de slang

Censuur, noodzakelijke zelfcensuur en diabolisering was de jarenlange strategie die het diversiteitsproject moest vrijwaren van kritiek. Niemand werd en wordt graag racist genoemd. Laat staan in primetime op het journaal, door het nieuwsanker zélf!

Die strategie bleek erg efficiënt en deed haar werk voortreffelijk. De allochtone gemeenschappen groeiden als kolen in Vlaamse velden. Nu ja, multiculturaliteit was in eerste instantie weliswaar een evolutie in onze steden en nog niet zozeer op het Vlaamse platteland. Maar anno 2023 zijn er nog weinig dorpen die van de Kerkstraat tot de Stationsstraat Vlaams ogen en voelen.

De slang groeide in snel tempo. Tegelijk begon ze aan haar grote bocht. Samen met de toename van de populaties diverse wereldburgers, namen ook de conflicten toe. Zo ook de kritiek. Kritiek die steevast werd gepareerd met de wijze woorden: “Zwijg, racist!” Weg kritiek. Het probleem daarentegen…

De cirkel is rond

Wij, autochtone Vlamingen, mogen dan wel ingedeeld zijn in twee kampen, we delen willens nillens toch dezelfde culturele waarden, normen en gebruiken. Ook leden van het solidaire linkse kamp geraken weleens in conflict met de botsende culturen in hun straat, wijk, dorp of stad. Of gewoon op de bus of aan de rand van het openluchtzwembad.

Tot nog toe had men ook daar een vrij efficiënte en effectieve strategie voor. Wanneer zo’n kamplid zich roerde, werd deze prompt uit het kamp gegooid. Recht in het kamp van de tegenstander. “Racist!” Hoewel die strategische lijn erg lang vruchtbaar is gebleken, is die vanzelfsprekend niet houdbaar. Enkel in een dictatuur kan men eindeloos censureren en diaboliseren.

En opeens, na talloze verzwegen en uitgewezen dissidente stemmen, maakte de belangrijkste progressieve stem zich met dubbele tong maar ondubbelzinnig schuldig aan de inbreuk tegen het heilige progressieve gebod. De cirkel sloot zich en de slang hapte eens stevig in eigen staart!

Racisme is relatief

De slang heeft misschien geen staart meer maar haar kop en tanden zijn nog even groot en sterk. Ergo: ook nu zal verzameld links deze ongemakkelijke spreidstand overleven zonder haar broek te scheuren.

Racisme bestaat en racisme is nooit oké. Wat Conner Rousseau zei, namelijk “bruin gespuis”, is plat racisme. Nog maar te zwijgen over zijn suggestie om dat gespuis met de matrak te bewerken. Maar wat hij zei over de overlast van de Roma-gemeenschap is géén racisme.

Terechte kritiek, soms onverbloemd geuit, betreft meestal groepen van mensen met een bepaalde achtergrond zoals cultuur en geloof. Dit kan misschien ongemakkelijk overkomen, maar heeft daarom geen racistisch motief. Racisme, in geïntoxiceerde toestand vaak zonder rem, heeft meestal een oorzaak. Neem die oorzaak weg en het racisme verdwijnt mee. Minstens grotendeels.

Wie daarna nog blijven schelden en haten op basis van afkomst of huidskleur zijn de echte racisten. Voor die kleine groep kan een bezoek aan de Dossinkazerne eventueel wél iets bijbrengen.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/10/opinie-jurgen-ceder-racisme-is-wel-degelijk-relatief-het-hangt-af-van-de-dader/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




De maatschappij en de evoluties in die maatschappij, dat houdt John Croughs bezig. Op PAL NWS kan je deze opiniemaker regelmatig van zijn scherpste kant lezen.

17 gedachten over “OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!””

  1. Toen ik in 2000 als docent aan een katholieke universiteit met mijn vrouw de Vlaams-Blok-afdeling van Rotselaar had opgericht en ook op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen ging staan brak een ware hetse los. De Morgen interviewde kennelijk een baas van mij, baas 1, die mij omschreef als incompetent. In werkelijkheid had baas 1 mij, nadat ik mijn doctorstitel (PhD) had behaald, en nadat de faculteitsafdeling Burgerlijk Recht mij voor een vaste benoeming had voorgedragen, medegedeeld dat ik nooit promotie zou maken. Mij werden door hem de meest absurde taken toebedeeld. Een didactische film maken, 180 uur practicum geven over … de techniek van het onderhandelen, een juridisch woordenboek schrijven, enz. Ik denk te weten waarom ik zo behandeld ben. Toen ik aan de universiteit begon viel het mij in mijn naïviteit op dat veel assistenten volgens hun geboortejaar en jaar van indiensttreding in het middelbaar gedubbeld schenen te hebben. In feite hadden zij een jaar vruchteloos op het seminarie gezeten. Bij een bezoek aan een gynaecoloog in Veurne viel de naam van mijn baas 2. De gynaecoloog zei: “hij is geenen dwaze, maar als hij niet in het seminarie was geweest, zou hij geen prof. zijn geworden.” Ik kwam uit een Rijksschool, een Koninklijk Atheneum en was nooit bij een katholieke jeugdbeweging geweest. Het is dank zij baas 2 dat mijn vaste benoeming er toch gekomen is, maar ‘(geldelijke) promotie is er nooit gekomen.
    Dat alles maakt dat ik van mening ben dat Conner Rousseau moet aftreden als partijvoorzitter en als Vlaams volksvertegenwoordiger. De Koning mag hem niet meer ontvangen en hem zeker niet tot minister benoemen, zoals Boudewijn nooit Jos van Eynde als minister aanvaard heeft. Ondertussen hervat ik bepaalde werkzaamheden die, naar ik hoop, zullen bijdragen tot een nog zwartere zondag. Maar ik schrijf alleen nog naar mensen die juridisch onderlegd zijn.

  2. Met de uitspraak “Racisme bestaat en racisme is nooit oké” ben ik het niet eens. Oproepen tot geweld is nooit ok. Racisme zonder oproep tot geweld is een mening, en in een democratie zouden meningen niet verboden mogen worden. Mensen moeten vrij hun mening kunnen uiten, ook als die door anderen als problematisch wordt ervaren. Dit geldt trouwens in alle richtingen, als allochtonen hun afkeur voor ons willen uiten mogen ze dat van mij ook (uiteraard zonder oproep tot geweld). Uiteraard zou ik me daar zwaar aan ergeren, maar ik vind dat abjecte meningen met steekhoudende argumenten in een debat bestreden moeten worden, niet met censuur of rechtszaken. Waar ik me bij Conner aan stoor is niet zijn mening over Roma (want daar zit wel degelijk een kern van waarheid in), maar wel enerzijds de oproep tot geweld, en anderzijds de hypocrisie dat dit van een voorzitter komt van een partij die voortdurend rechtse politici als racistisch stigmatiseert.

  3. Links heeft decennialang mensen van goede bedoelingen verguisd, verketterd en gebroodroofd. Mensen die concrete, niet verzonnen problemen aan hebben gekaart terwijl links de problemen enkel heeft laten verrotten. In besloten kring hoor je bv. vakbondsmensen een heel andere taal spreken dan in de media. Nu in 2023 staat ons Westers maatschappijmodel maatschappelijk en economisch onder druk omdat de massale be-pampering omgekeerd blijkt te werken. En de hypocrisie van de linkse nitwits houdt aan, zie maar hoe ze zich in hun grenzeloze naïviteit voor het anti-joods activisme scharen. Enkel en alleen om de moslim-medemens te paaien.

  4. Het moet zowat 35 jaar geleden zijn. De korf met cultuurvreemden werd hier toen reeds ruim uitgeschud terwijl er betoogd werd voor ‘nog meer ingevoerden’. Zelf ben ik dan helemaal alleen naar Brussel getrokken. Mijn oogen vielen open toen ik er een gekleurde schreeuwerige bende zag voorbij trekken, begeleid door toen nog Gendarmes/Rijkswachters, van de zelfde diep-gebronzeerde tint. Toen ik er als eenling, op de stoep stond, en mijn boodschap op een A4-tje toonde ‘STOP INWIJKING, dit land voor MIJN KINDEREN.’ werd ik op die stoep belaagd. Eerst door opgepookte elementen uit de stoet zelf, daarna maanden ‘excotische ordehandhavers’ me dat ik weg moest. Mijn repliek ‘ik weg? in mijn eigen land ? NOOIT !’ Het resultaat was dat ik hardhandig – mijn schouder ontwricht – in een Politiebusje geduwd werd. Samen met enkele té overmoedig tuig, werden we in de Koolstraat 3 afgeleverd. Zo heb ik het Politiekantoor onder en achter het Brusselse stadhuis leren kennen. Daar moest ik me legitimeren, wat ik terstond deed. De Politieman, een ‘ket’ van bedaarde leeftijd, monsterde me. Zelf droeg ik een zomerse outfit-met-das. Awel kadee, wha hedde gij gedaon ? mee steenen nor de Polies gesmeete ? Hij was duidelijk verveeld. Toen ik hem mijn verfromfraaid papier met die boodschap toonde keek hij me ongelovig aan en besloot ‘dan zijdegij nen teegenbetooger ?!’ Waarop ik verduidelijkte : neen mijnheer ik ben een Belg, vader van vijfkoppig gezin, ga alle dagen werken, betaal belasting, maar toon hier mijn IDEE. Die planton, rijkte me de hand, en verontschuldigde zich, dat hij me tot na afloop van de betoging daar moest houden. Dát is België ! Men durft niet zeggen wat men denkt, ofschoon velen dat multicul gedoe en het open grezen beleid met ingevoerde dieven en criminelen, grondig beu is. Zó is het Corner, je hebt gelijk ? Maar zeg nuchter ook wat je er écht van vindt.

  5. Hij staat nog wel op de Vlaamse lijst als lijsttrekker.
    De democratisch verkozen Caroline Hamas, Freyaaken… en zowat het hele partijbestuur willen nog zeker voortdoen met hem. Uiteraard zal hij nog massaal veel stemmen binnenhalen . Zo komt hij als tweede kans (zijn toespeling hierop) terug langs de achterdeur weer binnen op een plaats waar hij nog mag blijven: het parlement, zijn partij. Volgend jaar wellicht minister in een VB, N-VA en Vooruit. Ik hoor de nieuwe voorzitter al zeggen: ‘Wij hebben toen gedaan wat we moesten, nu heeft de kiezer gesproken’. Wat een ziekelijke klucht alweer vandaag. Enkel de linkie-winkies en geiten-wollen-sokken verkeren vandaag in hun illusie dat er recht geschied is. Kan het nog dommer en lager?

  6. De meeste mensen die van nabij of van ver negatieve ervaringen hebben gehad met hetgeen Rousseau “bruine gasten” heet zullen geen aanstoot nemen aan zijn woorden, en ze eerder beamen. Ook onze socialisten. Men tenslotte niet blijven wekijken van het gedrag van veel allochtonen.

  7. Conner Rousseau heeft weliswaar in een zatte bui naar eigen zeggen, de mening vertolkt van het merendeel van de Vlamingen.
    Wij hoeven die Afrikaners niet die zogezegd het werk gaan doen dat wij niet willen doen.
    1. Ze kennen en kunnen niets en hebben een mentaliteit van profiteren en parasiteren. Laat staan dat je ze op schoolbanken krijgt.
    2. Ze krijgen alles waar een gewone mens zijn leven lang voor gezwoegd heeft: Woning, nutsvoorzieningen, gezondheidszorg, kortom alles terwijl een gewone autochtone mens niet voldoende pensioen krijgt om een verblijf in een rusthuis te betalen.
    3. De criminaliteit van die jongeren wordt grotendeels door de vingers gekeken en ze kunnen zich alles permitteren.
    4. Wij worden door hen vernederd terwijl wij heel dat circus moeten betalen, raak er niet aan of zeg geen woord dat hun niet aanstaat of je wordt op slag racist.
    5. Wij zijn die progressiviteit en diversiteit meer dan beu.
    Laat alle salon progressisten eens regelmatig uit hun ivoren toren komen en op café gaan zoals Rousseau dan zouden ze horen wat er werkelijk onder de bevolking leeft.

  8. Ik vind het van den hond dat men in allerlei bochten wringt om de uitspraken van Mateke te vergoelijken, terwijl ze bij VB’ers die nog maar een fractie van CR’s uitspraken dan nog op een beleefde manier brengen, overgoten worden met pek en veren. Hoe dan ook ben ik blij dat dit PR-ventje van het politieke toneel verdwijnt, en hopelijk zijn kiezers met hem.

  9. Eerst de definitie van racisme: iemand discrimineren omwille van zijn ras. Discrimineren: iemand vernederen, tekort doen, achterstellen,… omdat hij/zij tot een bepaalde “groep” behoort. Vb van zo’n groep: vrouwen, vreemdelingen, kleurlingen, mensen met rechtse meningen… you get the picture.
    Wat wel opvalt dat discriminatie van bv asielzoekers duizend keer erger is dan discriminatie van iemand die lid is van Vlaams Belang !
    In ’t kort: ik ben geen racist maar een realist. Maar dat verschil snapt links niet !

  10. Er is de laatste 30 jaar nog nooit een ander woord zó dikwijls misbruikt als het woord ‘racist’ om de overgrote groep van mensen die een andere mening hebben over het zo bejubelde multicularisme dan de,véél kleinere,groep ‘progressieven’ te duiden als onverdraagzaam,onwetend en extreemrechts.Elk debat over de toegevoegde waarde van massamigratie op onze samenleving draait uiteindelijk áltijd uit op demonisering van de tegenpartij die niet met open armen (en portefeuille) gereedstaat om mensen van een andere cultuur en andere waarden te ontvangen.

  11. Tweeduizend vijfhonderd jaar geleden schreef Sun Tzu het al: “Hinder nooit je vijand als hij stommiteiten aan het doen is”. Laat Conner Rousseau toch gewoon zijn gang gaan. hij is “goed bezig”.

  12. Na het Augusta schandaal dat mijn militaire carrière heeft doen mislukken, heb ik een afkeer gekregen van alles wat rood zich als politieke kleur heeft toegeëigend. Blauw, groen en geel zijn er later aan toegevoegd. De grootste racisten zijn diegene die geoefend zijn er niet voor uit te komen. “Uit ne zatte komt de waarheid” is bij deze bewezen na dat het kopstuk van de rode hypocrieten zijn ziel heeft blootgelegd. Toen ik openlijk zei vanaf dan voor het Vlaam Blok te zullen stemmen hebben vele vrienden mij de rug gekeerd. 40 jaar later hebben vele van die vrienden vroeging en spijt dat ze dat ook niet gedaan hebben. Het VB had en heeft gelijk tot op vandaag en racisten heb ik nog niet tegengekomen bij de sympathisanten. Door de grenzen open te zetten en de immigranten te bevoordelen en pamperen en de eigen bevolking uit te melken kweekt men een soort racisme. Dat het onderscheid tussen blank en bruin t.o.v. de meeste immigranten het snelst opvalt, wordt dan ook het snelst als scheldwoord gebruikt. Een kleur valt het snelst op, tenzij voor de kleurenblinden en blinden politiekers.

Plaats een reactie

Delen