Het Smelt: "Een Vlaamse renaissance binnen de kunstvorm"

Het Smelt. Trailer YouTube

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Wat wordt voor u het doorslaggevende verkiezingsthema?

PAL

De PVV en Geert Wilders hebben woensdag met overgrote voorsprong de Tweede Kamerverkiezingen gewonnen. Uit onderzoek van RTL blijkt dat 87 procent van de PVV-stemmers de immigratiestandpunten van Wilders een belangrijke reden vinden om op de partij te stemmen.

Naast de immigratiestandpunten, vonden de PVV-stemmers gezondheidszorg, wonen en veiligheid en criminaliteit belangrijk. Daarnaast vond de achterban de slogan “Nederland weer van de Nederlanders” ook belangrijk.

Migratie blijkt bij onze noorderburen (opnieuw) een belangrijk thema en dat belooft ook voor de verkiezingen in juni 2024 in ons land het geval te zijn. Toch zullen er ongetwijfeld ook andere factoren meespelen aan de uiteindelijke keuze die mensen maken.

Deze bevraging is afgelopen. Bekijk hieronder de resultaten en doe mee met een volgende vraag!

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




29 gedachten over “Vraag van de Week: Wat wordt voor u het doorslaggevende verkiezingsthema?”

  1. Binnen veertig dagen na de bekendmaking van deze wet worden alle Belgen, regelmatig ingeschreven op de kiezerslijsten opgemaakt voor de verkiezing van de federale Wetgevende Kamers, opgeroepen om met «ja» of «neen» te antwoorden op de volgende drie vragen:

    1. «Moet België zich uit de Europese Unie terugtrekken indien het niet zoals het Koninkrijk Denemarken vrijgesteld wordt (opt-out) van de verplichting de Europese regels inzake grenscontroles, asiel en migratie na te leven ?»

    2. «Moet België de Vluchtelingenverdragen, met name het Verdrag van Genève van 28 juli 1951 en het Protocol van 31 januari 1967 betreffende de status van vluchtelingen, opzeggen om eventueel later opnieuw partij te worden bij die verdragen, mits het voorbehoud gemaakt wordt dat deze verdragen alleen worden toegepast in zoverre hun toepassing in de praktijk verenigbaar is met de demografische, sociale, culturele, economische, budgettaire en financiële situatie van het Koninkrijk, alsook met de veiligheidssituatie van het Land ?»
    3. «Moet België het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden van 4 november 1950 (EVRM) en de aanvullende protocollen bij dat Verdrag opzeggen, om eventueel later opnieuw partij te worden bij die verdragen, mits voorbehouden gemaakt worden met betrekking tot specifieke bepalingen van dat Verdrag en de aanvullende protocollen, die geen hinderpaal zullen zijn voor de toepassing van later aan te nemen wetten betreffende grensbewaking, asiel, migratie en uitzetting van illegale vreemdelingen ?»

    De in het eerste lid vermelde vragen en het feit dat de kiezers de gelegenheid zullen krijgen om erop te antwoorden, worden op uitdrukkelijke wijze opgenomen in de oproepingsbrief.

    Mijn voorstel.

  2. Uiteraard wordt dit de desastreuze op hol geslagen immigratie en het in solden “Nieuwe-Belg-schap” dat te grabbel wordt gegooid, gefinancierd tegen heug en meug met overwegend bij de autochtone bevolking afgetroggeld belastinggeld. Financieren wij zo niet op walgelijke, flagrante, masochistische wijze onze eigen ondergang en bezoedelen wij zo niet tevens onze door politiek-correcte virussen vermassacreerde erfenis aan onze telgen ?

  3. veiligheid zal verbeteren als er minder migratie is.Het uitgespaarde geld kan aan de Vlaamse welvaart besteed worden,Vlamingen eerst,hopelijk voert mijn partij,NVA,dit ook uit,geen woorden maar daden.Mijn lidkaart hangt ervan af.

  4. Vlaanderen wordt door België politiek, financieel en cultureel uitgebuit en als wingewest gebruikt. NVA en VB moeten elkaar vinden om onze mensen van hun tweederangsburgerschap te verlossen. Het is hun plicht.

  5. Meer Vlaanderen is dé voorwaarde om dan efficient al de andere thema’s die genoemd worden aan te pakken., maar op voorwaarde dat we een bestuur hebben van bekwame verkozen politici die luisteren naar de mensen. Zou dat zo moeilijk zijn ?

  6. Ik mis nog een multiple choice rond de aanwending van stopgezette transferten naar Wallonië… en van de depannage-sommen van de voorbije DERTIG jaar.

    Ik mis nog een multiple choice (MC) rond de organisatie van de retour van de 100000 à 200000 gebleven illegalen.
    Valt dit onder de Europese ambitie van Decroo tijdens het Belgisch voorzitterschap?
    MC:
    a. Binnen de 1 maand
    b. Binnen de 2 maand
    c. Binnen de 3 maand

  7. Uiteraard migratie, want de andere speerpunten die voorgesteld worden zijn een onmiddellijk gevolg van het migratie probleem. Criminaliteit en straffeloosheid door een gepolitiseerd gerecht omwille van het hebben van een kleurtje. Het grootste deel van de misdadigers die binnen zit is van vreemde origine, en zoals jullie weten je moet al wat ergs gedaan hebben om in België in het gevang te geraken, tenminste als je niet te snel reed. En de inbreuken op de privacy hebben dan weer een begrotingsachtergrond om net die migratie te kunnen blijven bepalen. De huidige minister van Justitie, met NUL stemmen, had als streefdoel “extreem” rechts uit te roeien, niet de criminaliteit van migranten aan te pakken. Dus migratie is het thema van 2024. NVA had nochtans de sleutel een decennium in handen en was te laf en te postjes gericht om er iets aan te doen, want het stoute VB schoffeerde teveel de arme migranten.

  8. Ik ga mij vanaf nu inzetten voor de afschaffing van de stemplicht en de volgende aan het Grondwettelijk Hof te stellen prejudiciële vraag promoten.
    “Schenden artikel 39 van de wet van 23 maart 1989 betreffende de verkiezing van het Europese Parlement en artikel 27, § 1, van de gewone wet van 16 juli 1993 tot vervollediging van de federale staatsstructuur de artikelen 10, 11 en 19 van de Grondwet, genomen in samenhang met artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, doordat deze artikelen de deelneming aan verkiezingen verplicht maken en aldus een beperking inhouden van het recht van vrije meningsuiting (door blanco te stemmen uit men geen mening), terwijl deze beperking in een democratische samenleving niet nodig is in het belang van ’s land veiligheid, de bescherming van de openbare orde en het voorkomen van strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen om de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen te voorkomen of om het gezag en de onpartijdigheid van de rechtelijke macht te waarborgen en terwijl er een brede Europese consensus bestaat om de deelneming aan verkiezingen niet verplicht te maken, daar deze verplichting alleen geldt in Griekenland (niet gehandhaafd), Liechtenstein, Luxemburg en Turkije ?”
    De vraag heeft alleen betrekking op de verkiezingen voor het Europees Parlement en het Vlaams Parlement, daar de stemplicht voor de verkiezing van de Kamer van volksvertegenwoordigers grondwettelijk geregeld is.

  9. Het is hartverscheurend te zien dat we nu voor onmiddellijke en onvoorwaardelijke Vlaamse Onafhankelijkheid niet meer bij het Vlaams Belang terecht kunnen. Voor wie moeten we dan stemmen ?

  10. De vier keuzes die we hierboven gelaten worden, zijn allemaal heel erg gematigd. Wacht nog even tot we dichter bij de verkiezingen komen, en alle partijen van links tot rechts, hebben die 4 punten in hun verkiezingsslogans. Wat is er met de principes van Karel Dillen gebeurd; heet het Vlaams Belang die allemaal overboord gegooid ?

  11. Dominique, toen verleden jaar de energoe zo duur was stelde bart de wever voor om de energie in Vlaamse handen te krijgen, reuze voorstel. Een maand later diend het Vlaams Belang eenzelfde wetsvoorstel in en iedereen stemde tegen, incluis nva. 10 jaar geleden heeft de nva de intercommunales een vennootsschapsbelasting opgelegd van 33.99% wat jaarlijks 200 miljoen extra in de energie rekening zit. De cvp zijn de blezieke tsjeven maar de nva zijn de Vlaamse tsjeven, onbetrouwbaar.

  12. bdw cumuleert er op los tot 15.000€ per maand en scheld het VB uit voor paljas en kankergezwellen enz maar dat nva eerst eens zijn stal uitkuist alvorens anderen te beschimpen.
    Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva,
    Siegfried Bracke, de rode nva’er krijgt elk jaar 18.000€ van Telenet en een extra pensioen van 6000€ bruto boven op zijn vetbetaald pensioen en weigert terug te betalen.
    schandaal exit JM Dedecker,
    Kim Geybels drugstrafiek,
    Herent Astrid Pollers en Christophe Lonnoy subsidiefraude
    Melikan Kuçam visumfraude,
    Onbekwame Greet Valckx, directrice in het stedelijk onderwijs, per direct ontslagen wegens pesten en intimidatie is door nva terug directrice geworden.
    Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik, en sinds augustus 2023 belangenverminging en subsidiefraude
    Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal
    Pol Vandendriessche en Walter Capiau ook sexschandaal
    Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie,
    Herent, burgemeester Pollers, belangenvermenging en subsidiefraude,
    Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué,
    Antwerpen LEZ zone al 50 miljoen € gestolen van de burger
    Door nva vennootschapsbelasting op intercommunales ingevoerd en kost ons 200 miljoen € per jaar.
    Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten,
    Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten,
    bart de wever 4 vetbetaalde jobkes
    Luc De Keuleneer 16 mandaten
    Michael Frielich, 2 verschillende nummerplaten om vals te spelen bij trajectcontroles

  13. De massa-immigratie verandert de interne samenstelling van Europa. In Antwerpen, de op één na grootste stad van België en de hoofdstad van Vlaanderen, is de helft van de kinderen op de basisschool moslim. https://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849 In het Brussels Gewest kunt u een idee krijgen van de verandering door de aanwezigheid van godsdienstlessen in het basis- en secundair onderwijs te bestuderen: 15,6% volgt katholieke lessen, 4,3% protestantse en orthodoxe lessen, 0,2% volgt lessen jodendom en 51,4% volgt islamitische godsdienstlessen (12,8% volgt seculiere lessen “ethiek”). Is het nu duidelijker wat er in de hoofdstad van de Europese Unie gaat gebeuren? Het hoeft ons niet te verbazen dat immigratie bovenaan de lijst van zorgen van de Belgische bevolking staat. https://www.lesoir.be/240894/article/2019-08-08/limmigration-preoccupation-principale-des-belges

  14. Ruim detig jaar geleden, werd ik administratief opgesloten onder het Brusselse stadhuis om er op een A4tje stilzwijgend mijn opinie te tonen : STOP INWIJKING, DIT LAND VOOR MIJN KINDEREN. Ondertussen zijn dat klein-kinderen geworden, doch mijn idee is nog hetzelfde.

  15. Ik heb nog steeds niks te zeggen sinds ik hier in de comments hoorde dat sommige mensen beter geen kinderen krijgen, maar omdat het bij dit thema aanleunt, wil ik het er nog eens inwrijven. Iedereen hier heeft de mond vol van migratie, maar jonge Vlaamse ouders krijgen aan de andere kant maar 1 kind terwijl de grootouders dat nog aanmoedigen ook. Enig kind zijn is slecht voor je mentale ontwikkeling en het kind kan op eender welk moment de gezinssituatie gijzelen omdat er geen ander kind is wat normaal doet en de aandacht omleidt van het kind dat zich niet gedraagt. Daarom kunnen we concluderen dat er nog steeds geen toekomstvisie is en wanneer je minder dan 2 kinderen als ouder hebt, ben je het probleem. Als je dan nog eens zegt dat anderen geen kinderen mogen krijgen omdat je er zelf maar 1 hebt, dan pas ben je achterlijk. Verder niks te melden.

  16. Ik heb “Communautair: meer Vlaanderen, op welke manier dan ook” gestemd, omdat zonder dat de andere punten ook niet gerealiseerd kunnen worden. Je kan pas een huis beginnen bouwen als er eerst een fundering ligt. VB + N-VA, stroop de mouwen op en leg samen die fundering!

  17. 2 is het ideale aantal om instandhouding te realiseren, 1 te weinig maar gezien de huidige overbevolking toch beter dan 2 of geen. Spijtig geldt dit niet voor Afrika en komen ze in Europa en Amerika de niet geborenen vervangen. Grenzen toe is de enige oplossing.

Plaats een reactie

Delen