Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


20/12/2023 – 08:45

Cd&v-Kamerlid Hendrik Bogaert kondigde gisteren in ‘De Afspraak’ aan een nieuwe partij op te richten. ‘Redelijk Rechts’ zou nog niet opkomen bij de verkiezingen van 2024, maar zou nadien van start gaan als beweging met nieuwe mensen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X”

  1. Had hij 6 maand geleden moeten doen. Om over 6 jaar nog gekend te zijn zal hij nu nog een parlementszitje moeten proberen te veroveren bij de CdV. Niet heel geloofwaardig. Als hij Omtzigt wil kopiëren en Tindemans achterna gaan zal hij een paar versnellingen hoger moeten gaan.

  2. Bogaert is een welhaast onbekend parlementslid dat nu ook nog tegen zijn overtuiging gaat meestemmen met de katholieken. Van deze boer geen eieren. Binnen twee jaar is hij vergeten en wie gaat zich bij zijn eenmanspartij aansluiten ? Hendrik, denk aan Paul Marchal, die duizend keer meer impact heeft gehad dan jij. Forget it Sir. Hou je bezig met het Permeke – museum in Jabbeke. Je zal meer doen voor de maatschappij dan met je nieuwe partij.

  3. Waar sommigen wanen zich mee te moeten amuseren : “Redelijk” Rechts, net of Rechts zou deels onredelijik zijn. Hoe politiek-correct verward moet men dan wel wezen om zo iets te kunnen bedenken ?

  4. ‘Redelijk’ impliceert bereidheid tot het sluiten van compromitterende compromissen. Anders gezegd: de ‘redelijk’ rekkelijken zullen vooraf al te kennen geven dat hun soep niet zo heet moet worden uitgelepeld als ze wordt opgediend.

  5. Nieuwe partij, maar nog altijd geen zicht op een democratische partij in België (sic). En tav Els Ampe: uw statement om het autocratisch en politiek religieus cordon sanitaire te zullen handhaven is gewoon debiel. Gedenk het volksgezegde: “de splinter zien in het oog van de andere en blind blijven voor de balk in eigen oog. Tweede opmerking: het joodse volk is, zelfs in de diaspora, meer dan tweeduizend jaar lang trouw gebleven aan zijn taal, religie, cultuur en tradities. Op het einde van de rit hebben ze een dominante financiële en politieke positie verworven in de Westerse wereld en ondertussen ook nog, en passant, een een thuisland (onafhankelijke staat) opgericht op het territorium van een ander volk. Vergelijken we even met de Vlamingen: De Vlamingen hebben als demografische en politieke meerderheid, gewillig, afstand gedaan van de democratische besluitvorming in het parlement ten voordele van de Waalse minderheid en deze nog eens een vetorecht gegeven tegen eventuele democratische beslissingen van de meerderheid, als de Waalse minderheid dat niet zint . Dus als een parlementaire meerderheid zou beslissen om werkonwilligen te verplichten het werk te hervatten, kan een Waalse politieke minderheid haar veto stellen. Onderhavige incivieke wet kwam tot stand dank zij Vlaamse collaborateurs (socialisten, katholieken en natuurlijk onze liberale fascisten).

Plaats een reactie

Delen